Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson/24 MEDIA
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου επιλέγει τα αγαπημένα του ερωτικά τραγούδια

Με αφορμή τη μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για τα 50 του χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου φτιάχνει για το OneMan τη λίστα με τις 10 πιο αγαπημένες του ερωτικές μπαλάντες.

«Ο έρωτας είναι τα πάντα», ανέφερε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο news247. «Βασικά, είναι αυτός ο βαθύς ερωτισμός που με διακατέχει. Και ύστερα έρχονται και τα πρόσωπα. Είναι ποίηση ο έρωτας. Είναι αγάπη, είναι αισθητική. Αν διαθέτεις αυτά τα στοιχεία, τα προσδίδεις στο πρόσωπο. Προσωποποιείται δηλαδή όλο αυτό το πράγμα», πρόσθεσε.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει τραγουδήσει τον έρωτα με τον δικό του ροκ, μοναδικό τρόπο, χάρη στην ξεχωριστή χροιά της φωνής και τη χαρακτηριστική δυναμική σκηνική του παρουσία. Έχει παραδώσει κάποια από τα πιο εμβληματικά ερωτικά τραγούδια της ελληνικής μουσικής σκηνής. 

Στην ίδια συνέντευξη είχε εξομολογηθεί ότι με τα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου συγκινείται πολύ. «Το πιο ερωτικό για μένα είναι το “Σ’ ακολουθώ”. Μέχρι διφραγκάκι γίνεσαι στην τσέπη. Και μάλιστα έχει γράψει ο ίδιος τους στίχους του».

Σ’ ακολουθώ – (Φοβάμαι, 1982)

Κι αυτό είναι το ένα από τα δέκα συνολικά πιο αγαπημένα ερωτικά τραγούδια της δισκογραφίας του, όπως ο ίδιος τα επέλεξε για το OneMan, με αφορμή τη συναυλία για τα 50 του χρόνια, την Τετάρτη 14 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Πριν το τέλος – (Διαίρεση, 1984) 

Πάρε με – (Χαιρετίσματα, 1987)

Κρύψου – (Χαιρετίσματα, 1987)

Να γράφεις, να τηλεφωνείς – (Χορεύω, 1989)

Από μένα τον Βασίλη – (Σφεντόνα, 1992)

Σαν να μην σε έχασα ποτέ – (Δε σηκώνει, 1994)

Σ’ αγαπώ να προσέχεις – (Να με φωνάξεις, 1999)

Να κοιμηθούμε αγκαλιά – (Μετωπική, 2007)

Θα σωπαίνω και θα ξέρεις – (Μπλέξαμε, 2019)

***

Info

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, 50 χρόνια

Καλλιμάρμαρο Στάδιο

14 Ιουνίου 

Ώρα έναρξης: 21:00. Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00.

Προπώληση εδώ.