ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Οι 1000mods κάποτε έπαιξαν live σε πανηγύρι. Τώρα, κάνουν περιοδείες σε όλον τον κόσμο.

H μπάντα από το Χιλιομόδι Κορινθίας παίζει πια περισσότερο εκτός πάρα εντός συνόρων, εκπροσωπώντας τον ελληνικό σκληρό ήχο με τρόπο εθιστικό σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Για όλους τους φαν που αδημονούν, έρχονται στην Τεχνόπολη στις 10 Σεπτεμβρίου.

Και πάλι τα Χιλιομόδια σε αθηναϊκή σκηνή. Πάει καιρός από την τελευταία φορά που έπαιξαν μόνοι τους στην πρωτεύουσα και ακόμη περισσότερος από τότε που εκείνη δεν ήταν υποχρεωμένη να κρατιέται καθισμένη στις καρέκλες, όσο το «σούπερ βαν» των 1000mods έπιανε καυτές ταχύτητες και απαιτούσε αντίστοιχο ποδοβολητό.

Στο μεταξύ, από πλευράς της η μπάντα δεν έχει σταματήσει να γράφει χιλιόμετρα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη: το 2019 δεν έκαναν τουρ μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Αυστραλία, αμέσως μετά ηχογράφησαν τον τελευταίο τους δίσκο στο Σιάτλ και αυτό το καλοκαίρι πέρασαν από Πορτογαλία, Κολωνία, Γαλλία, Γερμανία και αλλού, μετρώντας κάπου στις 20 αεροπορικές πτήσεις για απανωτές εμφανίσεις. Και κάπως έτσι, μαζί με τον αληθινό ήχο των 1000mods που εθίζει ακροατές ανά τον κόσμο, κόσμος ρωτάει για εκείνο το χωριό έξω από την Κόρινθο.

Τώρα ετοιμάζουν τους ενισχυτές τους για την Τεχνόπολη: στις 10 Σεπτεμβρίου, η νύχτα ανήκει στους 1000mods και τις κιθάρες τους, όπως και όλον εκείνο τον κόσμο της πρωτεύουσας που τέσσερα χρόνια πριν είχε χάσει τη φωνή του εμπρός στις κιθάρες των κυρίων.

Παρεμπιπτόντως, αυτή είναι και η συναυλία όπου παρουσιάζεται πρώτη φορά κανονικά το άλμπουμ Youth Of Dissent, που κυκλοφόρησε μέσα στην πανδημία – ένας δίσκος με επιρροές 70s και καθαρό grunge, το οποίο ρίχνει καύσιμο στις μηχανές των 1000mods.

Ο λόγος σε εκείνους.

Εάν δεν σας έλεγαν 1000mods πώς θα σας έλεγαν;
Δύσκολη ερώτηση. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο όνομα για την μπάντα. Μας βγήκε πολύ αυθόρμητα το 1000mods.

Πανηγύρι στο Χιλιομόδι Κορινθίας. Βαθμολογήστε.
Από μικρά παιδιά πηγαίναμε στο πανηγύρι παρέα με καλούς φίλους και περνούσαμε υπέροχα. Θυμάμαι, καπνίζαμε κρυφά από τις οικογένειές μας. Έχουμε παίξει και live αλλά όχι σαν 1000mods. Τότε μας έλεγαν stoneroid και παίζαμε διασκευές. Πολύ ωραίες αναμνήσεις γενικά.

Πόσο υπολογίζετε ότι έχετε αυξήσει τον τουρισμό στην περιοχή;
Δεν ξέρω. Δεν νομίζω πάντως ότι έχει αυξηθεί ο τουρισμός καθότι είναι ένα μικρό χωριό με 2000 κατοίκους. Έχουμε δει όμως πολλούς φαν της μπάντας να σταματούν στην ταμπέλα στην είσοδο του χωριού και να βγάζουν φωτογραφίες.

Πείτε μία πολυσύνθετη λέξη που μόλις εφηύρατε και χαρακτηρίζει απόλυτα το μουσικό ύφος στο τελευταίο άλμπουμ σας;
Νομίζω, είναι το rock-με-πολλα-στοιχεία-από-90s-και-70s.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι σε μια υπερατλαντική περιοδεία;
Οι μεγάλες αποστάσεις από πόλη σε πόλη. Ειδικά στην Αμερική χτυπάγαμε κάθε μέρα 8ωρα και 9ωρα στον δρόμο. Και στην Αυστραλία κάναμε 13 πτήσεις σε 15 μέρες.

Τι θα έπρεπε να γράφει το λεξικό δίπλα από τη λέξη stoner rock (πέρα από 1000mods);
Ε, νομίζω Kyuss!

Ποιο είναι το σενάριο που απεύχεστε για το μέλλον των 1000mods;
Να σταματήσουμε να παίζουμε μουσική και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα: συναυλίες.

Μετά το Σιάτλ, πού; Ποιο μέρος είναι το απόλυτο απωθημένο για ηχογράφηση δίσκου;
Ποιος ξέρει. Μπορεί πάλι Αμερική μπορεί κάπου στην Ευρώπη. Η μουσική θα μας κατευθύνει.

Παρατηρείτε κάτι το διαφορετικό στις συναυλίες, απ’ όταν επέστρεψαν τα live;
Σίγουρα είχε λείψει στον κόσμο να πηγαίνει σε συναυλίες και αυτό φαίνεται. Ειδικά στην τελευταία μας ευρωπαϊκή περιοδεία, ο κόσμος ήταν τρελαμένος. Περίμενε πώς και πώς.

Εν ολίγοις, τι σχέδια έχετε για το βράδυ στην Τεχνόπολη;
Να περάσουμε μαζί με όλους τους φίλους της μπάντας ένα βράδυ γεμάτο rock. Το περιμένουμε πώς και πώς γιατί έχουμε να παίξουμε τέσσερα χρόνια στην Αθήνα.

INFO

10 Σεπτεμβρίου
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100
Είσοδος: 15€

Προπώληση εδώ.