ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Νύχτες Κλασικής Μουσικής επιστρέφουν στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Το Ίδρυμα Schwarz και η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα παρουσιάζουν τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη Curtis on Tour.

To Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα παρουσιάζει για 9η συνεχή χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου 2023, τo Curtis on Tour, The Nina von Maltzahn Global Touring Initiative of the Curtis Institute of Music, η παγκόσμια περιοδεία του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis, σταθμεύει και πάλι στην Αθήνα με ένα ονειρικό φεστιβάλ μουσικής δωματίου, όπως κάθε φθινόπωρο από το 2015.

Η συναρπαστική αυτή περιοδεία φιλοξενεί απόφοιτους του Curtis Institute of Music, καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν στον χώρο της κλασικής μουσικής, για τρεις συναυλίες με τραγούδι και σύνολα εγχόρδων. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα κλασικών δημιουργών, όπως Μπραμς, Σούμαν, Τσαϊκόφσκι και Στράους.

H φετινή περιοδεία περιλαμβάνει και την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου “Two Fantasies” (τρίο εγχόρδων) που συνέθεσε ο απόφοιτος του Curtis Μίχαελ Ντζοάπστρομ (Σύνθεση ’11) και αποτελεί ανάθεση από το Curtis Institute of Music αποκλειστικά για αυτή την περιοδεία.

Οι απόφοιτοι του Curtis Ντένις Τσμελένσκυ, Μαρία Γιούντενιτς, Έμμα Μάινρενκεν, Χεϊσού Λι, Γκρέις Τακέδα, Τζιν Κιμ, Τζόσουα Χάλπερν και Παλάβι Μαχιντάρα συμπράττουν σε ένα πρόγραμμα τριών συναυλιών που θα μεταδοθούν και ζωντανά μέσω YouTube από τις ιστοσελίδες της Γενναδείου Βιβλιοθήκης και του Ιδρύματος Schwarz με ελεύθερη πρόσβαση.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία Curtis on Tour, που εκκινεί από την Αθήνα, θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο στη Γερμανία (Konzerthaus Berlin), στην Ιταλία (Salone Dugentesco, Βερτσέλι) και στην Ισπανία (Auditori Teulada Moraira, Αλικάντε & Fundación Juan March, Μαδρίτη).

«Μία από τις καλύτερες Ακαδημίες του κόσμου» σύμφωνα με το ΒΒC Culture, το Ινστιτούτο Μουσικής Curtis συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία, προσφέροντας σε εξαιρετικά ταλαντούχους νέους μουσικούς μια αληθινή εμπειρία περιοδείας, την ίδια ώρα που δίνει σε νέους σπουδαστές μουσικής στην Ελλάδα τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά μουσική δωματίου.

***INFO

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη –
CURTIS ON TOUR 2023
Οργάνωση: Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
& Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
Ώρα έναρξης: 20.00
Αμφιθέατρο Cotsen Hall,
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα
Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι, τηλ.: 210 72.10.536

Είσοδος ελεύθερη με δελτίο προτεραιότητας 
(διαθέσιμο μία ώρα πριν την έναρξη κάθε συναυλίας)

Οι συναυλίες θα μεταδοθούν και με live streaming μέσω YouTube:
Ημέρα 1η | Ημέρα 2η | Ημέρα 3η