ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όλες οι δωρεάν δράσεις που έρχονται στο Athens Book Space

Ενδιαφέρουσες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα της λειτουργίας του Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων με τις Αθηναϊκές Διαδρομές και την sold out παρουσία του Δημήτρη Στεφανάκη, ο νέος σύγχρονος χώρος ανάγνωσης, συνάντησης και εκδηλώσεων με επίκεντρο το βιβλίο στο ανανεωμένο Πάρκο Ελευθερίας συνεχίζει το πρόγραμμά του με δράσεις για όλες τις ηλικίες με ελεύθερη είσοδο.

Σχέσεις γονιών και εφήβων με την παιδοψυχολόγο Αλεξάνδρα Καππάτου | Παρασκευή 20 Οκτωβρίου – 19.00

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Μίνωας συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 19.00 με ελεύθερη είσοδο, συζήτηση για ενήλικες με την παιδοψυχολόγο και συγγραφέα Αλεξάνδρα Καππάτου.

Η Αλεξάνδρα Καππάτου έρχεται στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων το οποίο φιλοξενεί την δράση και συνομιλεί με το ενήλικο κοινό για τις σχέσεις γονιών και εφήβων. Η συζήτηση γίνεται με αφορμή το συγγραφικό της έργο (εκδόσεις Μίνωας): το ολοκαίνουριο βιβλίο της «Οι γονείς κάνουν τη διαφορά!», «Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά» (2020), «Εμπιστευτείτε τους εφήβους, εμπιστευτείτε τη ζωή!» (2019)

Η Αλεξάνδρα Καππάτου δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα, ανησυχίες και δυσκολίες που απασχολούν τους γονείς του σήμερα από τη στιγμή που ένα ζευγάρι αποφασίζει να φέρει στο κόσμο ένα παιδί.  Με απλό και κατανοητό τρόπο εξηγεί και αναλύει τα ζητήματα που προκύπτουν από τη σύλληψη του παιδιού μέχρι το στάδιο που προηγείται της εφηβείας προσφέροντας στους γονείς τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα σημαντικότερα θέματα που τους προβληματίζουν.

Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη προκράτηση θέσης.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Ομάδα Θεάτρου «Ανεμόμυλοι» | 22 & 29 Οκτωβρίου στις 12.00-13.00

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 7-10 ετών από την Ομάδα Θεάτρου «Ανεμόμυλοι» φιλοξενείται στις 22 & 29 Οκτωβρίου από τις 12.00-13.00 στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι, εμπνευσμένο από τη σειρά βιβλίων του αγαπημένου ήρωα τον παιδιών, Ντετέκτιβ Κλουζ του Γίργκεν Μπανσέρους (Εκδόσεις Μεταίχμιο). Οι μεγάλοι ντετέκτιβ της παγκόσμιας λογοτεχνίας είναι έξαλλοι με τον μικρό Κλουζ γιατί τους παίρνει τις δουλειές. Αποφασίζουν να αναλάβουν δράση! Αντέχεις να μάθεις τη συνέχεια;

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Χρήστος Χριστόπουλος

Για παιδιά: 7-10 ετών

*Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή 11.00-19.00)

Λέσχη Ανάγνωσης Κλασικής Λογοτεχνίας με τη Χρύσα Σπυροπούλου | Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 19.00

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 19.00 με ελεύθερη είσοδο τη Λέσχη Ανάγνωσης Κλασικής Λογοτεχνίας με συντονίστρια τη συγγραφέα και κριτικό λογοτεχνίας Χρύσα Σπυροπούλου.

Η Λέσχη Ανάγνωσης Κλασικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων METAIXMIO συγκροτήθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο του 2015 και έκτοτε τα μέλη της συνέρχονται ανελλιπώς μία φορά τον μήνα, ημέρα Τετάρτη. Μέχρι το 2021 οι συναντήσεις πραγματοποιούνταν στους χώρους του Πολυχώρου Μεταίχμιο, στην οδό Ιπποκράτους 118 (Αθήνα), ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας η επικοινωνία γινόταν διαδικτυακά.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, επιλέγονται και συζητιούνται μυθιστορήματα και διηγήματα, από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία, έργα του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα. Για πρώτη φορά η Λέσχη θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 19:00, στον χώρο του Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων, με παράλληλη διαδικτυακή σύνδεση για τα μέλη εκείνα τα οποία συμμετέχουν στις συναντήσεις – συζητήσεις από άλλες πόλεις της χώρας, αλλά και το εξωτερικό.

Το βιβλίο που θα επεξεργαστούμε και θα συζητήσουμε στη συνάντηση του Οκτωβρίου είναι το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ζορίς-Καρλ Ουισμάνς (1848-1907) Ανάστροφα, μετάφραση Ρίτα Κολαϊτη, Στερέωμα 2019.

*Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μπορούν να απευθύνονται στο [email protected] ή στο [email protected]

**Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Λέσχες ανάγνωσης – metaixmio.gr

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αν ήμουν βιβλίο και εγώ…» | Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 17.30-18.30

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αν ήμουν βιβλίο και εγώ…» για παιδιά 8-12 ετών φιλοξενείται την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 17.30-18.30 στο Athens Book Space του Δήμου σε διοργάνωση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Τι βιβλία φαντάζεσαι ότι υπάρχουν; Τι βιβλία φαντάζεσαι ότι έχει αυτή βιβλιοθήκη; Τι έχουν μέσα τα βιβλία; Αν ήμουν βιβλίο κι εγώ…θα μοιραζόμουν τα μυστικά μου! Οι μικροί μας φίλοι μέσα από ένα εργαστήριο αφήγησης και εικαστικής δημιουργίας, ανακαλύπτουν το μαγικό κόσμο των βιβλίων! Μαζί μεταμορφωνόμαστε σε βιβλία και «βουτάμε» στα μυστικά τους!

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Δανάη Μέγα

Για παιδιά: 8-12 ετών

*Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή 11.00-19.00)

Αν βρεθείτε στο Πάρκο Ελευθερίας:

Μείνετε συντονισμένοι για την έκθεση που έρχεται σύντομα στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων και θα περιλαμβάνει  προσχέδια, ντοκουμέντα και έργα του Νάσου Δάφνη από το ιστορικό project City Walls (1969-1975) που ο ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης πραγματοποίησε στο δημόσιο χώρο στη Νέα Υόρκη. Πολλά από αυτά παρουσιάστηκαν στην Richard Taittinger Gallery, ΝΥ, από τον Νοέμβριο του 2022 μέχρι την άνοιξη του 2023.

Περισσότερες πληροφορίες για το υπαίθριο αναγνωστήριο μπορείτε να δείτε στο site: https://athensbookspace.gr