© Ελισάβετ Μωράκη
ΧΟΡΟΣ

Ποια είναι τα σώματα της εποχής μας: Μια παράσταση της ‘Ιρις Καραγιάν

Δύο νέες χορεύτριες ερμηνεύουν μαζί αλλά και σε διάκριση η μια από την άλλη ρυθμικούς χορούς, κινητικές φράσεις και χειρονομίες με στόχο να επικοινωνήσουν με το κοινό αισθητηριακά και διανοητικά.

Μετά το σόλο My Mind Like the Sky που παρουσιάστηκε με επιτυχία τον Δεκέμβριο του 2022, η χορογράφος Ίρις Καραγιάν επιστρέφει με ένα νέο έργο που θα παρουσιαστεί μόνο για έξι παραστάσεις.

Η νέα παραγωγή είναι ένα ντουέτο που αρθρώνει ερωτήματα και ανησυχίες, καταγράφει σκέψεις και επιθυμεί να παροτρύνει σε μια απόπειρα να προκαλέσει τα όρια της φαντασίας και της συνύπαρξης, καθώς αναρωτιέται ποια είναι τα σώματα της εποχής μας. Δύο νέες χορεύτριες, η Δάφνη Δρακοπούλου και η Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία, ερμηνεύουν μαζί αλλά και σε διάκριση η μια από την άλλη ρυθμικούς χορούς, κινητικές φράσεις και χειρονομίες με στόχο να επικοινωνήσουν με το κοινό αισθητηριακά και διανοητικά.

Μαζί τους, η προβολή ενός κειμένου που αρθρώνει ερωτήματα και συλλογισμούς για έναν δικαιότερο κόσμο.

Η Ίρις Καραγιάν ζει και εργάζεται στην Αθήνα και είναι χορογράφος. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2010 απέσπασε το 1ο βραβείο χορογραφίας Jarmila Jebrakova award στο New Europe Festival 2010, με τα έργα A time to mourn (2009) και Legacy (2010).

Ανακηρύχθηκε καλλιτέχνης  Aerowaves το 2013 με το έργο Mothers, καθώς επίσης το 2020 με το έργο Unauthorised. Το 2017 ήταν υπότροφος του Kone Foundation στο Saari της Φινλανδίας, το 2018 απέσπασε την υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright για την πραγματοποίηση της καλλιτεχνικής της έρευνας στη Νέα Υόρκη και το 2020 την υποτροφία του Ιδρύματος Bogliasco στην Ιταλία.

Τα έργα της έχουν υποστηριχθεί και επιχορηγηθεί από το ΥΠΠΟΑ, το ΕΚΕΘΕΧ, τη ΣΤΕΓΗ του ιδρύματος Ωνάση, το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

***INFO

Ιδέα, σχεδιασμός, κείμενο, χορογραφία: Ίρις Καραγιάν

Ερμηνεία: Δάφνη Δρακοπούλου, Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία

Μουσική: ILIOS

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Επιμέλεια κοστουμιών: Βασιλεία Ροζάνα

Επιμέλεια προβολής: Όλγα Σφέτσα

Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: ΖΗΤΑ, ομάδα σύγχρονου χορού

Ημερομηνίες παραστάσεων: 21 – 26 Οκτωβρίου

Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμή εισιτηρίων: 10 € (γενική είσοδος)

Μ54 Μενάνδρου 54, Ομόνοια, 10431

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της https://www.ticketservices.gr/en/