ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το νέο τραγούδι των Tindersticks μας προετοιμάζει για το μεγάλο τους live στην Αθήνα

Η μπάντα από το Νότινγχαμ της Αγγλίας ετοιμάζει ένα μυσταγωγικό live στις 2 Νοεμβρίου στο City Theater για το αθηναϊκό κοινό της. Πριν από αυτό όμως ακούμε το νέο της τραγούδι.

«Ανυπομονούμε τόσο πολύ να επιστρέψουμε στην Αθήνα. Η σύνδεση που νιώσαμε με όλους στο Μέγαρο Μουσικής το φθινόπωρο του ’22 είναι ακόμα δυνατή και ζωντανή στη μνήμη μας. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους ξανά τον Νοέμβριο», με αυτά τα λόγια ανακοίνωσαν οι Tindersticks την αθηναϊκή συναυλία τους, που αναμένεται να μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων των φαν τους.

Εκείνη η πρώτη τους συναυλία τους εδραίωσε στις καρδιές του ελληνικού μουσικόφιλου κοινού που ανυπομονούσε για ένα δεύτερο live και οι Tindersticks αποφάσισαν να μην του χαλάσουν χατήρι. Έτσι, η μπάντα που μπορεί και συνδυάζει αρμονικά τον ροκ ήχο με τα έγχορδα, το πιάνο, τα αρμονικά φωνητικά και πλήθος άλλα στοιχεία από την ορχηστρική jazz, τη soul και την lounge ποπ της δεκαετίας του 1960, έρχεται και πάλι στη χώρα μας για να μας χαρίσει μουσικές που σε κάνουν να ταξιδεύεις και να χάνεσαι σε κόσμους φανταστικούς.

Πριν την πολυαναμενόμενη εμφάνισή τους στο City Theater όμως, οι Tindersticks μας επεφύλαξαν μερικές εκπλήξεις ακόμα. Συγκεκριμένα, εν αναμονή του νέου τους άλμπουμ με τίτλο Soft Tissue, το οποίο θα κυκλοφορήσει από την City Slang στις 13 Σεπτεμβρίου 2024, μας χαρίζουν το New World, το πρώτο κομμάτι που γράφτηκε για το δέκατο τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τα 30 χρόνια μουσικής ιστορίας.

Το τραγούδι λειτουργεί ως ένα πρελούδιο, ως ένα είδος εισαγωγής στα θέματα και τις ανησυχίες που θέτει το άλμπουμ, εστιάζοντας στις ανατροπές που έχουν υποστεί το προσωπικό και το δημόσιο σύμπαν της μπάντας, στους προσωπικούς και δημόσιους νέους κόσμους που πλέον έχουν δημιουργηθεί. Βέβαια, οι φαν των Tindersticks θα μπορέσουν να καταλάβουν πως στην ουσία πρόκειται για ένα τραγούδι, οι ενορχηστρώσεις του οποίου λειτουργούν ως γέφυρα και συνεχίζουν από το σημείο που σταμάτησε το The Waiting Room του 2016.

Πάντα καλλιτεχνικά παρόντες, επίκαιροι, ζωντανοί και σύγχρονοι, οι Tindersticks καταφέρνουν και με το New World να μας γεμίσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα, με τη διακαή επιθυμία τους να ζουν τη μουσική τους και να αναζητούν τη βαθύτερη ουσία της τέχνης τους, το αίσθημα εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών είναι πλέον πιο βαθύ από ποτέ. Σε αυτή τη μπάντα, νομίζω ότι υπάρχει τόσο πολύ …ταλέντο, θα μπορούσα να πω αλλά δεν έχει καμία σχέση με το ταλέντο, πραγματικά, πρόκειται για εκείνη την επιθυμία, εκείνη την ανάγκη να φτάσεις σε κάτι και να πας σε μέρη που δεν έχεις πάει ποτέ. Και νιώθω ότι αυτό προέρχεται από όλους», έχει πει χαρακτηριστικά ο frontman της μπάντας Stuart Staples.

Δείτε και απολαύστε το τραγούδι στο παρακάτω βίντεο:

***INFO 

Τιμές εισιτηρίων

VIP 60 ευρώ

ΖΩΝΗ A 50 ευρώ

ΖΩΝΗ B 45 ευρώ

ΖΩΝΗ C 40 ευρώ

ΖΩΝΗ D 35 ευρώ

ΖΩΝΗ E 30 ευρώ

Σημεία Προπώλησης

Ηλεκτρονικά: more.com
τηλεφωνικά 211 7700 000
more spots
Nova | Public | Ευριπίδης | Viva Spot Τεχνόπολης

Δίκτυο Public
Public online: http://tickets.public.gr/ 
Kαταστήματα Public
https://www.public.gr/templates/publicStorelocator.jsp 

CITY THEATER
by Christmas Theater
Λεωφόρος Βεΐκου 139
Πληροφορίες: 211 7701700
https://ct.gr/