ONECITY
SPONSORED

Πώς το Cozmo έφερε πίσω την Clubbing εμπειρία στην Αθήνα

Ο γνωστός DJ Γιάννης Γεροντάκης δημιούργησε ένα τεράστιο κλαμπ 1.200 ατόμων στο κέντρο της πόλης και εξηγεί γιατί αυτό ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Άνοιξε στα τέλη του περυσινού Οκτώβρη και γρήγορα καταλάβαμε ότι θα αποτελέσει τον πυρήνα του clubbing στην Αθήνα για τα επόμενα χρόνια. Το Cozmo Athens είναι ένα πρότζεκτ βασισμένο στα «θέλω» των πιο απαιτητικών clubber της πόλης. Εκείνων που η βιομηχανία του θεάματος θέλησε να μετακινήσει προς τους παραδοσιακούς τρόπους διασκέδασης αλλά έμειναν πιστοί στον δικό τους.

Ο Γιάννης Γεροντάκης που έγινε γνωστός μέσα από τις μουσικές που δημιούργησε, τόσο μόνος του, όσο και με τους Ace2Ace, βρίσκεται στον χώρο εδώ και σχεδόν 15 χρόνια δημιουργώντας μερικά από τα πιο επικά πάρτι της πόλης. Το Cozmo Athens είναι το πιο… δικό του δημιούργημα, το οποίο ήρθε για να δώσει στην Αθήνα αυτό που της έλειπε από την κλάμπινγκ σκηνή. Εμείς βρεθήκαμε στο huge club της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 22 και είδαμε από κοντά το μέρος που συγκεντρώνει κάθε Σαββατοκύριακο χιλιάδες Αθηναίους και όχι μόνο.

Λίγα μέτρα πίσω από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, στην καρδιά του κέντρου της πόλης, το Cozmo Athens είναι ένας πολυχώρος διασκέδασης, στον οποίο μπορείς να μείνεις για ώρες. Κυριολεκτώ. Στην είσοδο του κλαμπ ο προτζέκτορας έδειχνε σκηνές από τα 90s και τα ένδοξα 00s και αμέσως καταλάβαινες ότι εδώ το κρατάνε αληθινό. Κορίτσια και αγόρια βάφονταν φαντασμαγορικά στην είσοδο και το πάρτι σιγά – σιγά ξεκινούσε. Ο Γιάννης Γεροντάκης, creator του πρωτοποριακού club, μας υποδέχθηκε στο εστιατόριο που υπάρχει στον χώρο και αμέσως αντιληφθήκαμε το πόσο διαφέρει από τα υπόλοιπα καταστήματα μαζικής διασκέδασης στην πρωτεύουσα.

Τέχνη, thai γεύσεις και διασκέδαση

Cozmo Athens

Στους τοίχους συναντάμε graffiti του καλλιτέχνη Shake που επιμελήθηκε αποκλειστικά για τον χώρο και η διασκέδαση ξεκινά. Ας μιλήσουμε όμως πρώτα για φαγητό. Το κατάστημα, το οποίο από την πρώτη στιγμή που το είδα, κατάλαβα ότι είναι ο τέλειος χώρος για εταιρικά events, διαθέτει το δικό του εστιατόριο δίπλα ακριβώς από την σκηνή, το οποίο σε αποζημιώνει γευστικά.

Το μενού είναι thai και το έχει επιμεληθεί ο μετρ του είδους, Χρήστος Γλωσσίδης, που είναι γνωστός από την παρουσία του στο πρώτο Master Chef. Το καλό φαγητό δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να ζήσει μια πολύωρη εμπειρία στον χώρο, που ξεκινά με fine dining και ποιοτικά κοκτέιλ και ολοκληρώνεται με clubbing εμπειρίες που δεν μοιάζουν… ελληνικές.

«Θέλουμε να προσφέρουμε στον κόσμο, Έλληνες και τουρίστες, την ευκαιρία να μείνουν στον χώρο για ώρες, έχοντας ποιοτική διασκέδαση, κάτι που δεν μπορούν να το βρουν αλλού» μου αναφέρει ο Γιάννης Γεροντάκης. Πράγματι, έτσι είναι τα πράγματα και αυτό το διαπίστωσα από πρώτο χέρι, καθώς τουρίστες που γευμάτιζαν δίπλα μου, άρχισαν σταδιακά να σηκώνονται και να χορεύουν.

Το Cozmo Athens ανοίγει τα Σάββατα στις 22:00 και τις Κυριακές στις 19:00 και είναι ένας μοντέρνος χώρος που τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη του. Το design του μαγαζιού, η διαρρύθμισή του και η επίπλωσή του, συνθέτουν την εικόνα ενός κλαμπ με προδιαγραφές εξωτερικού, και το εντυπωσιακό σκηνικό συμπληρώνεται με έναν φουτουριστικό φωτισμό της νεότερης τεχνολογίας, που κάνει πραγματικά τη διαφορά.

Αυτό όμως που πραγματικά έχει ξεχωρίσει τους πρώτους μήνες του Cozmo είναι τα φαντασμαγορικά events. Έχοντας κάθε Κυριακή πάρτι από νωρίς με κορυφαίους Residents DJs όπως ο Valeron, το νέο κλαμπ της Αθήνας, καταφέρνει να μαζεύει κάθε εβδομάδα την clubbing κοινότητα της πόλης στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενώ αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον του κάθε επισκέπτη είναι το secret club, μέσα στο Cozmo.

Ένα secret club 150 ατόμων με δικό του μπαρ για συνέχεια

Το Secret Room, όπως το αποκαλούν στο Cozmo, είναι ένας χώρος στο εσωτερικό του μαγαζιού, που με ειδικό παράθυρο «βλέπει» το main club. Είναι ένα κλαμπ μέσα στο κλαμπ, με δική του μουσική και μπαρ που συνήθως καταλήγουν όλοι όσοι μένουν μέχρι τέλους. «Το μαγαζί που βλέπεις το έχω χιλιοπερπατήσει. Ήθελα ο καθένας που μπαίνει να βρίσκει τον χώρο του και αυτό που του ταιριάζει μέσα στο βράδυ. Το secret club ήταν μια λόξα δική μου, την οποία φαίνεται ότι ο κόσμος έχει αγαπήσει» μου αναφέρει ο Γιάννης Γεροντάκης.

Στα ευρωπαϊκά πρότυπα

Η διακόσμηση, από την επίπλωση ως τα εντυπωσιακά φωτορυθμικά και τα τελευταίας τεχνολογίας ηχητικά συστήματα με τα οποία έχει εξοπλιστεί ο χώρος και φυσικά ο συνδυασμός τέχνης και διασκέδασης κάνουν το Cozmo να ξεχωρίζει. Είναι ένα multivenue πρότζεκτ, το οποίο απομακρύνεται αρκετά από τα πρότυπα του ελληνικού κλαμπ που έχουμε στο μυαλό μας και φυσικά καλεί πέρα από τα παραδοσιακά κοινά 18-25 και μεγαλύτερες ηλικίες.

Η μουσική είναι εκείνη που φανταζόμαστε να παίζεται σε ένα μαγαζί του Γιάννη Γεροντάκη. House, Afro House, Techno, Dance, Electronic. Τα Σάββατα η φάση είναι λίγο πιο commercial, με το Love Generation πάρτι και τις Κυριακές, οι Residents DJs, Valeron και Liva K δίνουν από νωρίς τον ρυθμό.

«Είναι σίγουρα το κλαμπ που θα ήθελα να πηγαίνω όταν ήμουν ένας νέος clubber και όταν ξεκινούσα αυτήν την πορεία μου. Έχουν περάσει δεκάδες μαγαζιά και φυσικά το Blast που η επιτυχία του θα πρέπει να είναι case of study, όμως εδώ, στο Cozmo έχω δημιουργήσει κάθε γωνία ακριβώς με τον τρόπο που θα ήθελα. Ξεκίνησα από το DJ Booth, που πάντα προσέχω πολύ και τσεκάρω να είμαι πρώτα εγώ ευχαριστημένος όταν παίζω μουσική και μετά περπατάω κάθε γωνιά του χώρου, ώστε ο κάθε επισκέπτης μας να νιώθει παντού το ίδιο άνετα».

Η Αθήνα είχε ανάγκη από έναν τέτοιο χώρο

Cozmo Athens

Καθώς ο Γιάννης Γεροντάκης θυμόταν τη δική του ιστορία στο χώρο και το πώς από φωτιστής έγινε DJ και ύστερα ιδιοκτήτης, περνώντας ουσιαστικά από όλα τα πόστα σε ένα κλαμπ, μου ανέφερε ότι μεγάλωσε στην περιοχή, γνωρίζοντας τις ανάγκες τόσο του κέντρου, όσο και ολόκληρης της πόλης. «Είμαι παιδί του κέντρου. Μεγάλωσα στο Μετς, στο Παγκράτι και έζησα και πολλά χρόνια και στα νότια, οπότε σε συνδυασμό με την ενασχόλησή μου με τη μουσική και την εστίαση, μπορώ να πω ότι γνωρίζω καλά το τι χρειάζεται η Αθήνα. Πλέον, η πρωτεύουσα είναι ένας προορισμός 365 ημερών, η τουριστική περίοδος δεν σταματά ποτέ και η πόλη είχε ανάγκη από έναν πολυχώρο, ένα κλαμπ που θα την χαρακτηρίζει. Αυτό ήθελα να δημιουργήσω με το Cozmo Athens και ήδη ο κόσμος δείχνει να το έχει αγκαλιάσει αυτό.

Θυμάμαι να κάνουμε τουρ και η ενέργεια να είναι φανταστική. Τότε λέγαμε “πώς θα το φέρουμε αυτό στην Αθήνα, ώστε να το έχουμε όλον το χρόνο;”. Με το Cozmo Athens, ήθελα να πετύχω ακριβώς αυτό και είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο. Φυσικά, τα κλαμπ είναι ζωντανοί οργανισμοί. Ακόμη παρατηρούμε, κάνουμε αλλαγές, ψάχνουμε πάντα το καλύτερο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Μόνο έτσι θα διατηρήσουμε το κοινό μας και θα του προσφέρουμε την clubbing εμπειρία που επιθυμεί». Πράγματι, έτσι είναι. Το βράδυ στο Cozmo Athens είχε ασιατικές γεύσεις, μοντέρνα κοκτέιλ, καλό ποτό και φυσικά χορό, σε όποια γωνιά κι αν βρεθήκαμε. Το εξαιρετικά ευγενικό προσωπικό του μαγαζιού, ήταν επίσης παντού, όποτε το χρειαστήκαμε και ανανεώσαμε το ραντεβού για κάποια από τις επόμενες Κυριακές, από νωρίς.