Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson
ΜΟΔΑ

4 μαγαζιά στην Αθήνα για τα πιο κουλ second hand ανδρικά ρούχα

Αν είσαι από τους άνδρες που δεν φοβούνται να πειραματιστούν με το στυλ τους και θέλουν η ντουλάπα τους να έχει μοναδικά κομμάτια, τότε τα second hand μαγαζιά θα γίνουν το νέο σου αγαπημένο spot στην πόλη.

Η βιομηχανία της μόδας είναι υπεύθυνη για το 10% της παγκόσμιας εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και αποτελεί μια από τις σοβαρότερες απειλές για τον πλανήτη. Χαρακτηριστικά για να παραχθεί ένα και μόνο μπλουζάκι απαιτούνται 2.700 λίτρα νερού, ενώ ένα τζιν αντιστοιχεί σε 7.500 λίτρα νερού, όση ποσότητα πίνει δηλαδή ο μέσος άνθρωπος σε ένα διάστημα 7 χρόνων.

Μια βόλτα στα μαγαζιά μπορεί να μοιάζει άκακη αλλά απ’ ότι φαίνεται μόνο τέτοια δεν είναι. Ευτυχώς όμως, οι τάσεις πια επιτάσσουν να ψωνίζουμε πιο συνειδητά και να επενδύουμε σε κομμάτια που θα φοράμε ξανά και ξανά για πολλά χρόνια, ενώ επιτέλους μπορούμε να φοράμε απενεχοποιημένα second hand ρούχα, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε εκπτώσεις ούτε στην ποιότητα, αλλά ούτε και στο στυλ.

Σε αυτό έχουν πια συμβάλλει και τα πολλά second hand μαγαζιά που έχουν ανοίξει στην Αθήνα και κάνουν την υπόθεση shopping πιο εύκολη για όλους όσους προτιμούν να φοράνε ρούχα με ιστορία. Κι ενώ μέχρι πρότινος τα second hand μαγαζιά απευθύνονταν κυρίως σε γυναίκες, πλέον έχουν αρχίσει και εμπλουτίζουν τις συλλογές τους και με πολλά ανδρικά κομμάτια για όλα τα αγόρια, μικρά και μεγάλα, που δε φοβούνται να κάνουν πειραματισμούς με το στυλ τους ή που ψάχνουν κομμάτια μοναδικά που δε θα έχει κανένας άλλος.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε ποια είναι εκείνα τα μαγαζιά τα πιο κουλ second hand ανδρικά ρούχα.

Yesterday’s Bread

Με πάνω από 25 χρόνια ιστορίας, το Yesterday’s Bread είναι ένα από τα πιο παλιά second hand μαγαζιά στην Αθήνα. Εδώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε παπούτσια, τόσο αθλητικά όσο και δερμάτινα, αλλά και ιδιαίτερα πανωφόρια, πουκάμισα και vintage sportswear.

Πλέον το Yesterday’s Bread έχει δύο καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μπορείς να ψωνίσεις και online στο site τους.

YESTERDAY'S BREAD
  • Ιουσιτνιανού 2 | Καλλιδρομίου 87-89, Αθήνα
  • Website

re:wearit

Με μια γρήγορη ματιά στο Instagram του re:wearit καταλαβαίνεις γιατί είναι ένα από τα αγαπημένα μαγαζιά της Gen Z, αλλά και όσων θέλουν να κάνουν μια δήλωση με το στυλ τους.

Εδώ θα βρεις μοναδικά κομμάτια από τα 90s και τα early 00s για να χτίσεις σύνολα που σίγουρα θα κάνουν πολλά κεφάλια να γυρίσουν και θα θέλουν όλοι να μάθουν από που είναι τα ρούχα σου.

RE:WEARIT
  • Πιπίνου 21, Κυψέλη
  • 2112152267

V for Vintage

Αν ψάχνεις ρούχα που δε θα έχει κανένας φίλος σου, τότε έχεις έρθει στο σωστό μέρος.

Το V for Vintage έχει μια τεράστια συλλογή από vintage sportswear που θα σε μεταφέρουν έστω και νοητά στη δεκαετία του 1990 και του 1980, ενώ ακόμα κι αν ψάχνεις πιο εντυπωσιακά κομμάτια για να κάνεις ένα statement με την εμφάνισή σου, είναι σίγουρο πως στο βιντατζάδικο της Πατησίων θα βρεις αυτό που ψάχνεις.

Κι αν δε μένεις στην Αθήνα, τότε μπορείς να ψωνίσεις από το online κατάστημα.

V FOR VINTAGE

Snake 21

Αν είσαι λάτρης του καθημερινού και street ντυσίμου, τότε κάτι μας λέει ότι το Snake 21 θα γίνει το νέο σου αγαπημένο spot στην πόλη.

Εδώ θα βρεις sportswear, τζιν, αλλά και μοναδικά κομμάτια από τα early 00s που δύσκολα θα δεις να τα φοράει άλλος.

SNAKE 21
  • Ερυσιχθονος 44, Αθήνα