© Νίκος Καρανικόλας / ΚΠΙΣΝ
ΠΟΛΗ

5 χριστουγεννιάτικα παγοδρόμια της Αθήνας για μικρούς και μεγάλους

Προτιμάς στεγασμένο ή ανοικτό χώρο; Παρουσία εκπαιδευτών ή συνοδεία μουσικής και άλλων διασκεδαστικών εγκαταστάσεων; Συγκεντρώσαμε τα πιο όμορφα παγοδρόμια που έχουν στηθεί στην πόλη.

Συγκρατημένοι στις εκδηλώσεις και τους πόρους τους αποδεικνύονται οι περισσότεροι δήμοι στο Λεκανοπέδιο τα φετινά Χριστούγεννα, εξαιτίας της όλης συγκυρίας, έτσι που τα παγοδρόμια λιγόστεψαν στην πόλη, ειδικά εκείνα που παρέχονταν χωρίς εισιτήριο. Τα τυπικά παγοδρόμια είναι αρκετά απαιτητικά στην κατανάλωση ενέργειας, οπότε ήταν τα πρώτα που βγήκαν από τον προγραμματισμό.

Ωστόσο, λύσεις υπήρχαν, όπως η εγκατάσταση συνθετικού πάγου που εισήγαγε και εφάρμοσε για πρώτη φορά το Κέντρο Σταύρος Νιάρχος. Στη λίστα που ακολουθεί συγκεντρώσαμε τα πιο όμορφα παγοδρόμια που είναι διαθέσιμα αυτά τα Χριστούγεννα, σε δημόσιους χώρους, χριστουγεννιάτικα χωριά, κέντρα πολιτισμού και εμπορικά κέντρα.

Το παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ

© Πελαγία Καρανικόλα / ΚΠΙΣΝ

 

Μπροστά στο κανάλι και τα πλατάνια που λάμπουν εκατέρωθεν σε χρώμα χρυσαφί, το παγοδρόμιο στο ΚΠΙΣΝ αποτελεί σταθερά της χριστουγεννιάτικης περιόδου, λόγω ότι στα μάτια των παιδιών το τοπίο είναι ό,τι κοντινότερο σε παραμύθι, συν ότι προσφέρεται δωρεάν. Η διαφορά είναι ότι φέτος, στο πλαίσιο της στρατηγικής περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, το Κέντρο Πολιτισμού αντικατέστησε την εγκατάσταση με συνθετικό πάγο, εκμηδενίζοντας τις ενεργειακές ανάγκες που καταναλώνει. Πρόκειται για τεχνολογία που ήρθε από το εξωτερικό.

Τουλάχιστον για όσους επίδοξους πατινέρ κυνηγούν την απόλαυση του αθλήματος, δεν υπάρχει διαφορά στην αίσθηση. Επί τη ευκαιρία, το παγοδρόμιο αυξήθηκε κατά μερικά τμ (πλέον είναι στα 448 τμ και περιμετρικά τα τοιχία αντικαταστάθηκαν με πλέξιγκλας).

 

Παγοδρόμιο στο Christmas Factory

παγοδρόμιο © Τεχνόπολη

Στις εγκαταστάσεις του ιστορικού εργοστασίου φωταερίου στην Αθήνα έχει προσγειωθεί το χωριό του Christmas Factory με όλα τα κομφόρ που κάνουν τα μάτια των παιδιών να λάμπουν: καρουζέλ, χιονοτσουλήθρα, τρενάκια κι άλλα fun μηχανήματα, μαζί με ξωτικά, αγιοβασίληδες και μπάντες μουσικών που αναλαμβάνουν δράσεις στις παραστάσεις του Σαββάτου (πρόγραμμα εδώ).

Μέσα στους χώρους της Τεχνόπολης, τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες περιμένει ένα παγοδρόμιο 250 τ.μ.

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Παγοδρόμιο στο Μέγαρο Μουσικής

παγοδρόμιο

Προφυλαγμένο κάτω από στέγαστρο, το παγοδρόμιο που στήνεται παραδοσιακά στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής από την Ice Arena είναι εγγυημένη λύση εάν θες πράγματι να κάνεις ελιγμούς με άνεση στον πάγο: το προσωπικό της εταιρίας αναλαμβάνει την εποπτεία στον χώρο, προσέχοντας τα νέα άτομα του αθλήματος, ενώ για παραπάνω εξειδίκευση προσφέρονται ιδιωτικά μαθήματα με αντίτιμο. Πρόκειται για μια προσεγμένη παγοπίστα 350 τ.μ., που λόγω κατασκευής εγγυάται πατινάζ παντός καιρού.

Ακριβώς δίπλα από το παγοδρόμιο υπάρχει χώρος με καθίσματα, όπου συνήθως στέκονται οι γονείς για να απολαύσουν έναν καφέ, διατηρώντας οπτική επαφή με τα παιδιά.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Παγοδρόμιο Athens Heart

παγοδρόμιο

Το μεγαλύτερο παγοδρόμιο στην Αθήνα παραμένει εκείνο δίπλα στο εμπορικό κέντρο Athens Heart, στον Ταύρο. Πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση άνω των 1.000 τ.μ., προφυλαγμένη με τέντα. Πίσω από την γνωστή παγοπίστα βρίσκεται η ομάδα της Ice Arena, προσφέροντας ανάλογα κομφόρ με εκείνα του Μεγάρου Μουσικής: απεριόριστη παραμονή με το εισιτήριο και δυνατότητα παροχής ιδιωτικών μαθημάτων με χρέωση.

ATHENS HEART MALL

Παγοδρόμιο στο Πάρκο Γουδή

παγοδρόμιο

Ο πράσινος πνεύμονας στου Ζωγράφου που έχει συνδεθεί με διάφορες φεστιβαλικές αναμνήσεις των Αθηναίων, το Πάρκο Γουδή, παραμένει ζωντανό τα Χριστούγεννα του 2022 με το Zografou Christmas Park: φουσκωτά παιχνίδια, σπιτάκια, προγραμματισμένες παιδικές παραστάσεις αλλά και ένα όμορφο παγοδρόμιο προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες.

ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ