ΠΟΛΗ

Η διαφορά του Παλαιού Ψυχικού με το Νέο Ψυχικό αποτυπώνεται σε μία φωτογραφία

Οι αντιδράσεις κάτω από τη φωτογραφία είναι πολλές, με τους χρήστες του Reddit να σχολιάζουν τις διαφορές των δύο περιοχών.

Η περιοχή του Παλαιού Ψυχικού θεωρείται ιστορική και αυτό γιατί ήταν από τις πρώτες περιοχές που κατοικήθηκαν πέριξ του κέντρου της Αθήνας. Πέρα από το ιστορικό της κομμάτι, φημίζεται και για το αισθητικό, το πώς μοιάζει στα μάτια των περαστικών.

Μια απλή βόλτα είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος ότι οι άνθρωποι που ζουν στον συνοικισμό του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ζουν ουσιαστικά στον δικό τους, πιο πράσινο και αραιοκατοικημένο πλανήτη.

Άλλωστε, ο συνδυασμός της ρυμοτομίας της πρότυπης αγγλικής κηπούπολης με την οικονομική άνεση των κατοίκων της (ο ακριβότερος δήμος από το 1970), κατάφερε να διατηρήσει το χαρακτήρα της κοινότητας μέχρι και σήμερα – όσο γίνεται βέβαια, μην ξεχνάμε ότι ο πληθυσμός της Αθήνας έχει ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια.

Το Νέο Ψυχικό, από την άλλη, αρχικά δημιουργήθηκε ως προέκταση του Χαλανδρίου, αν και πριν τη δημιουργία ανεξάρτητης κοινότητας ανήκε διοικητικά στον δήμο Χαλανδρίου. Το 1946, μετονομάστηκε ως αυτόνομη Κοινότητα Νέου Ψυχικού και το 1982, όταν συμπλήρωσε 10.000 κατοίκους, αναγνωρίστηκε σε Δήμο.

Το ίδιο συνέβη επίσης με το Παλαιό Ψυχικό, που επίσης αναγνωρίστηκε σε Δήμο το 1982. Όλα αυτά, μέχρι το 2010 και την εμφάνιση του Προγράμματος «Καλλικράτη». Τα κοινά των δύο συγγενικών περιοχών είναι πολλά, ποιες είναι όμως οι διαφορές τους;

Σε μία από τις βόλτες μας στην ελληνική πλευρά του Reddit, «πέσαμε» πάνω σε μία φωτογραφία που τραβήχτηκε με τη βοήθεια ενός δορυφόρου. Google Maps το λένε, ίσως το γνωρίζετε.

Παλαιό Ψυχικό

Σε αυτή, βλέπουμε από ψηλά το Παλαιό και το Νέο Ψυχικό. Οι αντιδράσεις κάτω από τη φωτογραφία ποικίλουν, αν και οι περισσότεροι δεν φαίνεται να συμπαθούν ιδιαίτερα τον πρώτο συνοικισμό λόγω των πεζοδρομίων, αλλά και την έλλειψη απλών μαγαζιών.

Πάντως, όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα: Και οι δύο περιοχές είναι απλησίαστες οικονομικά -ειδικά το Παλαιό. Παρ’ όλα αυτά, το ελάχιστο πράσινο συγκριτικά με το Παλαιό και τα περισσότερα σπίτια στο Νέο Ψυχικό, δείχνει για κάποιους και τη μεγάλη τους διαφορά.