ΠΟΛΗ

Κάνεις τηλεργασία; Σε αυτά τα 5 μαγαζιά πας με το laptop σου

Πέντε αγαπημένα στέκια για όσους δε θέλουν να πάνε στο γραφείο, αλλά ούτε να κλειστούν και σπίτι τους.

Η πανδημία του κορονοϊού και οι καραντίνες που έφερε μαζί της, άλλαξε πολλές από τις συνήθειές, ενώ μας σύστησε και πολλούς νέους όρους που μέχρι τότε έμοιαζαν εξωγήινοι. Ένας από αυτούς ήταν και η τηλεργασία.

Από το πουθενά βρεθήκαμε σχεδόν όλοι να δουλεύουμε από το laptop ή τον υπολογιστή του σπιτιού μας, κάτι που μέχρι τότε έκαναν πολλοί λίγοι και οι περισσότεροι από αυτούς συνήθως έκαναν επαγγέλματα από αυτά που δε θεωρούνται συνηθισμένα. Οι καραντίνες μπορεί να μοιάζουν πια αρκετά μακρινές, η τηλεργασία όμως έμεινε. Τι κι αν τα γραφεία έχουν αρχίσει πάλι να γεμίζουν, πολλοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να συνεχίσουν να δουλεύουν από το laptop τους.

Και ναι μπορεί η τηλεργασία να είναι βολική για πολλούς λόγους, έχεις όμως ένα μεγάλο αρνητικό. Σε κλείνει σπίτι σου.

Όλοι έχουμε ανάγκη να βγαίνουμε έστω και για μερικές ώρες από το σπίτι και να συναναστρεφόμαστε με κόσμο. Αν λοιπόν, είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που δε θέλει να χάνει χρόνο στα μέσα για να πηγαίνει στο γραφείο, αλλά έχει βαρεθεί και τη διαδρομή σαλόνι-κουζίνα και πάλι πίσω, σου έχουμε τη λύση.

Σε αυτά τα αγαπημένα αθηναϊκά μαγαζιά μπορείς να πας με το laptop σου και να δουλέψεις, πίνοντας μια κούπα ποιοτικού specialty καφέ, να δεις και να συνομιλήσεις με κόσμο ή και να αγοράσεις το επόμενο βιβλίο που θα σε συντροφεύσει.

Kick

Από την πρώτη μέρα που άνοιξε της πόρτες του, το φωτεινό μαγαζί στον αριθμό 26 της οδού Σποράδων στην Κυψέλη, φιλοδοξούσε να γίνει το νέο μας «γραφείο». Δύο και κάτι χρόνια μετά φαίνεται πως τα έχει καταφέρει, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν τα τραπέζια και τους μεγάλους πάγκους του για να καθίσουν με το laptop για να εργαστούν ή να διαβάσουν.

Εδώ εκτός από άφθονες πρίζες που είναι χρήσιμες για όταν η μπαταρία τελειώνει, θα βρεις ποιοτικό specialty καφέ από επιλεγμένες ποικιλίες, αλλά και υγιεινά και νόστιμα παράλληλα σνακς. Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ. Όταν τελειώσεις με τη δουλειά στο Kick θα μπορέσεις να κάνεις και τα ψώνια σου, αφού φιλοξενεί συλλογές από ξεχωριστά brands.

KICK
  • Σποράδων 26, Κυψέλη

Lot 51

laptop

Είναι το μαγαζί που έβαλε στον χάρτη την πλατεία Βραζιλίας και αγαπήθηκε από την πρώτη κιόλας μέρα της λειτουργίας του.

Εδώ μπορείς να καθίσεις με το laptop σου στον πάγκο της μεγάλης τζαμαρίας και να δουλεύεις απολαμβάνοντας παράλληλα έναν καφέ ή κάποιο από τα σνακς και γλυκά που φτιάχνονται στην κουζίνα του. Όταν ο καιρός είναι καλός μπορείς να εργαστείς και σε κάποιο από τα τραπέζια μου είναι πάνω στην πλατεία και αν σε βρει το απόγευμα, μπορείς να παραγγείλεις κάποιο από τα signature κοκτέιλ του καταλόγου.

LOT 51
  • Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια

Κομπραί

laptop

Βρίσκεται εκεί που κάποτε στεγαζόταν το Vinyl Microstore και πίσω από το ταμείο θα δεις να κάθονται δύο νέες κοπέλες με πολύ αγάπη για το βιβλίο και μεγάλα χαμόγελα. Η Δήμητρα Τσιούρβα και η Βικτόρια Μποντουριάν εμπνεύστηκαν το όνομα το μαγαζιού του από το βιβλίο «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» του Μαρσέλ Προυστ.

Στο Κομπραί μπορείς να ακουμπήσεις το laptop σου στον πάγκο που βλέπει προς στο δρόμο ή στα τραπέζια που βρίσκονται στο πατάρι. Αν θες να συνοδέψεις την τηλεργασία ή το διάλειμμα με κάτι ανακουφιστικό, τα κορίτσια σου προσφέρουν μυρωδάτο καφέ ή λεμονάδα κι όταν αναπόφευκτα θα θες να κάνεις ένα διάλειμμα μπορείς να αναζητήσεις στους διαδρόμους του το επόμενο βιβλίο που θα σου κρατήσει συντροφιά.

ΚΟΜΠΡΑΙ
  • Κομπραί, Διδότου 34, Αθήνα

Dope

laptop

Από τις πρώτες μέρες που άνοιξε τις πόρτες του έγινε αγαπημένο στέκι των φοιτητών που ήθελαν να διαβάζουν κάπου που να μη θυμίζει βιβλιοθήκη, αλλά και όσων έψαχναν ένα εναλλακτικό γραφείο για να αράξουν με το laptop τους.

Εκτός από το άνετο πατάρι με τις πολλές και ήσυχες θέσεις στα μπόνους του Dope είναι ο καφές που καβουρδίζεται στον χώρο και η μυρωδιά του αναδύεται σε όλο τον χώρο, αλλά και τα νόστιμα και υγιεινά σνακς που φτιάχνονται στην κουζίνα του.

DOPE

Zatopek

laptop

Βρίσκεται στο νούμερο 209 της οδού Παναγή Τσαλδάρη πολύ κοντά στον ηλεκτρικό της Καλλιθέας και είναι ένας πολύ ωραίος λόγος για να βρεθείς στη γειτονιά. Το βιβλιοφιλικό καφέ του Δημήτρη Ανανιάδη και της Εύης Γεροκώστα συνδυάζει την αγάπη τους για τα βιβλία αλλά και την κοινωνική συναναστροφή, ενώ παράλληλα προσφέρει ηρεμία σε όσους το επιλέξουν για να εργαστούν από εκεί.

Όσο εργάζεσαι με το laptop σου μπορείς να παραγγείλεις κάποιο από τα smoothies ή τα σάντουιτς που φτιάχνουν.

ZATOPEK
  • Π. Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα