© Meet Market
ΠΟΛΗ

Πρώτη στάση για διακοπές, οι πάγκοι του πιο καλοκαιρινού Meet Market

Ένα διαφορετικό hopping με καλοκαιρινή διάθεση, από τον έναν δημιουργό στον άλλο, ετοιμάζει ο αγαπημένος θεσμός της πόλης στο τελευταίο ραντεβού του πριν κλείσει η σεζόν. Χειροποίητη ελληνική μπύρα στο ποτήρι και αγορές για funky διάθεση στο καλάθι.

Από νησί σε νησί θα χοροπηδάνε με κρουαζιέρες οι τουρίστες φέτος το καλοκαίρι, ενώ όλοι εμείς θα μετράμε τον υδράργυρο από μπάρα σε μπάρα, στο κέντρο της Αθήνας.

Όχι ότι το σενάριο των διακοπών είναι ανύπαρκτο, αλλά ακόμη και για τους τυχερούς που έχουν κανονίσει τα πλάνα τους, το εισιτήριο απόδρασης από την πρωτεύουσα γράφει Αύγουστος. Μέχρι τότε; Αυτή η πόλη αποτελεί ξανά το καταφύγιο: τα πάρκα και οι πράσινοι λόφοι, οι συναυλίες, τα καφέ μέσα σε κήπους και τα φεστιβάλ είναι τα δικά μας «νησιά» για να γυρνάμε τα απογεύματα, μέχρι να σηκωθεί το φεγγάρι ψηλά.

Δεν είναι τυχαίο που το Meet Market ρυθμίζει τέτοια ώρα το επόμενο ραντεβού του: αυτό το σαββατοκύριακο, στις 25 και 26 Ιουνίου, μόλις πέσει ο ήλιος, πάνω από 100 σχεδιαστές και μικροί παραγωγοί πιάνουν πόστο στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.

Αν το καλοσκεφτείς είναι σαν να προσφέρουν ένα διαφορετικό hopping για το καλοκαίρι: οι πάγκοι με τα ελληνικά brands θα είναι οι νησίδες, ενώ οι χιλιάδες επισκέπτες που ακολουθούν σταθερά τον θεσμό πρόκειται να μεταφέρονται από το ένα σημείο στο άλλο, με μια παγωμένη craft μπύρα στο χέρι.

Το αίσθημα της έκπληξης είναι το μόνο δεδομένο: δεν ξέρεις τι λαγούς θα βγάλει απ’ το καπέλο του το Meet Market κάθε φορά – χέρια που χειρίζονται περίτεχνα το κόσμημα, άτομα που ξεκίνησαν μια εταιρία με μπλουζάκια ως χόμπι και τελικά ανέπτυξαν μια κανονικότατη εταιρία, σχεδιαστές ρούχων με οικολογική συνείδηση, καλλιεργητές της ελληνικής υπαίθρου, πρωτότυπα είδη για το παιδί και το σπίτι, είδη περιποίησης και πόσα ακόμα.

Αυτή είναι η πλούσια ταυτότητα της νομαδικής αγοράς και αυτό είναι το τελευταίο ραντεβού που δίνει πριν το καλοκαίρι. Οπότε ετοιμάσου.

Τι να βάλω στην τσάντα των διακοπών

Meet Mar

Το καλοκαιρινό mood βγαίνει από τα ηχεία, τις κάνουλες και τα χαμόγελα αυτής της διοργάνωσης: την ανεβαστική ατμόσφαιρα θα ρυθμίζουν πρώτα οι dj, οι οποίοι θα εναλλάσσονται ανά δύο ώρες το διήμερο, ύστερα οι αφρίζουζες made in Greece μπύρες, που θα γεμίζουν τα ποτήρια, και τέλος όλοι οι δημιουργοί πίσω από τους πάγκους με όσα απαραίτητα έχουν να προτείνουν για τους πιο ζεστούς, αλλά απολαυστικούς μήνες του χρόνου.

Θες μια πρόγευση, έτσι σαν teaser; Κράτα τα εξής στο τετράδιο να αναζητήσεις κάτω από τη σκεπή του Αμαξοστάσιου:

  • Μια πολύ, πολύ μαλακή funky πετσέτα μπάνιου από τον σχεδιαστή Γιάννη Γεωργαντά που έχει την επωνυμία Rimadi,
  • Ένα από τα θεσπέσια καπέλα για τον ήλιο που πλέκει με τα χέρια της Αλεξάνδρας Διονά από το A Shiny Day,
  • Τα χιουμοριστικά μπλουζάκια από την ομάδα του Bakayaro για να σου φτιάξουν το κέφι στο «peach-φυτίλι»,
  • Τα χειροποίητα σανδάλια από την Aelia
  • Και –σίγουρα– μερικές φιάλες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, οι οποίες δύσκολα εντοπίζονται στα ψυγεία της αγοράς. Συγκεκριμένα, ψάξε την «Κυρία Τούλα» από Sourmena Brew.

Και για τα δύο απογεύματα, το πρόγραμμα έχει παράλληλες παιδικές δραστηριότητες για τους μικρότερους σε ηλικία, ενώ όπως πάντα οι επισκέπτες του θεσμού θα μοιράζουν τον χρόνο του ανάμεσα στους πάγκους και το food court, γεμίζοντας μπαταρίες με μπέργκερ, φαλάφελ και vegan νοστιμιές στο χέρι. Σάββατο και Κυριακή, μόλις πέσει ο ήλιος.

INFO

Meet Market 2022
Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ. Στο Γκάζι

Σάββατο 25 Ιουνίου: 16:00 – 00:00
Κυριακή 26 Ιουνίου: 15:00 – 23:00

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.