UNSPLASH
OPINIONS

Η πιο καλή ώρα για να στείλεις dick pic είναι η συναινετική

Υπάρχει καλή ώρα για να στείλεις φωτογραφία το μόριό σου;

Το πρώτο πράγμα που κάνω κάθε πρωί πριν καλά-καλά ανοίξω τα μάτια μου, είναι να τσεκάρω το κινητό. Συνήθως ξέρω τι να περιμένω ανοίγοντάς το. Μερικά λάικ στο Instagram και μηνύματα σε ένα τσατ με φίλους που ξυπνούν πιο πριν από μένα και τους αρέσει να σχολιάζουν, κάποιες φορές βιτριολικά τα όσα συμβαίνουν στην πόλη. Καμία από τις δύο εναλλακτικές δε με ενοχλεί. Τη δεύτερη μάλιστα την απολαμβάνω κιόλας, γιατί σίγουρα θα έχει ειπωθεί κάποια ατάκα που θα με κάνει να γελάσω.

Κάπως έτσι κυλάνε τα πρωινά μου, χωρίς πολλές εκπλήξεις. Άντε να έχω και κανένα μέιλ από τη δουλειά, το οποίο όμως δεν ανοίγω ποτέ πριν πάω γραφείο. Είπαμε το 2023 θα φροντίζουμε λίγο παραπάνω την ψυχική μας υγεία, αλλά αυτό είναι μια κουβέντα για άλλη φορά, ξαναγυρνάω στο θέμα μας. Τη Δευτέρα που μας πέρασε το πρωινό μου εξελίχθηκε αρκετά διαφορετικά. Άνοιξα και πάλι το κινητό μου, γιατί οι συνήθειες δεν πεθαίνουν εύκολα, τσέκαρα το αγαπημένο τσατ για να μάθω τα νέα της πόλης και μετά μπήκα στην αγαπημένη μου εφαρμογή, μόνο που αυτή τη φορά εκτός από καρδούλες, με περίμενε και ένα μήνυμα, το οποίο πολύ σύντομα το ακολούθησε και μια φωτογραφία.

Για να μη μακρηγορώ όμως τη Δευτέρα 23/01 στις 8:23 το πρωί, πήρα την πρώτη μου ανεπιθύμητη dick pic για τη φετινή χρονιά. Και όχι το θέαμα δεν ήταν ευχάριστο. Μάλιστα, ο «θαυμαστής» μου με τον οποίο μέχρι εκείνη την ημέρα είχα ανταλλάξει ελάχιστα μηνύματα κυρίως μετά από αντιδράσεις του σε stories μου, φρόντισε να με ενημερώσει κιόλας ότι θα μου στείλει να δω το πουλί του, και αν μην το είχα ζητήσει εγώ ποτέ. Εκτός από αυτό εξεπλάγη όταν του έγραψα με κεφαλαία «ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ» και τελικά τόλμησε, παρόλο που με ενημέρωσε ότι η άρνηση μου τον είχε ξενερώσει και είχε αρχίσει η κάθοδος. Δηλαδή όχι μόνο έλαβα μια dick pic που ποτέ δε ζήτησα, αλλά ήταν και μια dick pic χωρίς καμία περηφάνια.

Κάπως έτσι ξεκίνησε άλλη μια ατέρμονη συζήτηση για τους άνδρες και τα πουλιά τους και κυρίως γιατί πολλοί από αυτούς αισθάνονται την ανάγκη να μας τα δείξουν. Καμία dick pic που δεν έχει ζητηθεί δεν είναι καλοδεχούμενη. Αυτό είναι κανόνας και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν. Δεν έχει υπάρξει ποτέ γυναίκα που να είπε στις φίλες της «Καλά μου έστειλε ένας άσχετος dick pic σήμερα… Μαγεία. Τρελάθηκα. Ερωτεύτηκα. Βρήκα τον άνδρα της ζωής μου».

Γενικά πολλές στρέιτ γυναίκες αγαπούν τα πουλιά και θέλουν να τα βλέπουν. Όχι, όλα τα πουλιά όμως. Γι’ αυτό αν σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να στείλετε dick pic, ρωτήστε πρώτα και αν σας πουν «ναι», τότε βρείτε τον σωστό φωτισμό (πολύ σημαντικό) και πατήστε το κλικ. Αν έχετε έστω και μια αμφιβολία όμως, τότε κλείστε το κινητό σας και φορέστε και πάλι το εσώρουχό σας.

Θα μπορούσα να αναλύσω για ώρα το πόσο κακοποιητικές είναι οι ανεπιθύμητες dick pics και πόσο μπορεί να επηρεάσουν μια γυναίκα, θα πω μόνο όμως πως αποτελούν σεξουαλική παρενόχληση και μπορεί να βρεθείτε πιο μπλεγμένοι απ’ όσο πιστεύετε. Αν πάλι δε σας φοβίζουν οι νομικές συνέπειες, να ξέρετε πως κάπου υπάρχει μια παρέα γυναικών που βλέπει τη φωτογραφία και γελάει.