ΒΙΒΛΙΟ

ΚΛΗΡΩΣΗ ALERT: Σου χαρίζουμε το ‘Σταθμό Έντεκα’, ένα από τα βιβλία της χρονιάς

Οι Εκδόσεις Ίκαρος προσφέρουν δύο αντίτυπα του βιβλίου της Emily St. John Mandel στους αναγνώστες του PopCode.

Είπαμε αρκετά πράγματα για αυτό πριν λίγο καιρό. Το θεωρήσαμε ένα από τα 5 καλύτερα βιβλία του πρώτου μισού του 2016. Άρα νομίζουμε πως είναι λογικό να σας το χαρίσουμε κιόλας. Ναι, μιλάμε για το ‘Σταθμός Έντεκα’ της Emily St. John Mandel! Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και 2 τυχεροί αναγνώστες ανάμεσα σας θα κερδίσουν αντίτυπα του βιβλίου, προσφορά των Εκδόσεων Ίκαρος.

Μια χιονισμένη νύχτα, ο Άρθουρ Λιάντερ, διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, παθαίνει καρδιακή προσβολή πάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας παράστασης του Βασιλιά Ληρ. Ο Τζιβαν Σόντρι, ένας νεαρός παπαράτσι που σπουδάζει νοσηλευτική, βρίσκεται στο κοινό και σπεύδει να βοηθήσει, υπό το βλέμμα μιας οχτάχρονης ηθοποιού, της Κίρστεν Ρεϊμόντ. Όμως παρά τις προσπάθειές του, ο Άρθουρ καταλήγει νεκρός. Καθώς ο Τζίβαν γυρίζει σπίτι διασχίζοντας το χιονισμένο Τορόντο, πληροφορείται ότι έχει ξεσπάσει μια θανατηφόρα γρίπη που εξαπλώνεται ραγδαία. Αποφασίζει να οχυρωθεί στο διαμέρισμα του αδερφού του, σε ένα ουρανοξύστη, απ’ όπου παρατηρεί τον κόσμο, όπως τον ήξερε, να καταρρέει.

Είκοσι χρόνια αργότερα, η Κίρστεν είναι ηθοποιός στην Περιπλανώμενη Συμφωνία, μια ομάδα ηθοποιών και μουσικών που ταξιδεύει στους οικισμούς του αλλαγμένου πια κόσμου, ανεβάζοντας Σαίξπηρ και παίζοντας μουσική. Η ζωή τους είναι ένας καθημερινός αγώνας επιβίωσης, καθώς οι αναμνήσεις τους μπλέκονται επώδυνα με τη νέα τους πραγματικότητα, ενώ το κακό μπορεί να καραδοκεί παντού.

Ο Σταθμός Έντεκα είναι ένα υποβλητικό δυστοπικό μυθιστόρημα, σκοτεινό και ελεγειακό μα συνάμα λαμπερό και αισιόδοξο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ‘ΣΤΑΘΜΟ ΕΝΤΕΚΑ’

Η παρουσίαση του βιβλίου
Ο ‘Σταθμός Έντεκα’ στα καλύτερα βιβλία του 2016