ΕΡΤ
OPINIONS

Νατάσσα Μποφίλιου, πώς τολμάς και είσαι υπέρκομψη;

Η γνωστή τραγουδίστρια βρέθηκε για άλλη μια φορά να είναι στόχος διάφορων εύθικτων δεξιών και ακροδεξιών τρολ, επειδή τόλμησε να νοιάζεται για τον συνάνθρωπό της, ούσα καλοντυμένη τους δρόμους του Λονδίνου.

Μια από τις πιο έντονες εικόνες που έχω από τις διακοπές που περνούσα στην Αλβανία, ήταν οι καλοντυμένοι παππούδες. Άνδρες άνω των 60 συνήθως, ντυμένοι στην τρίχα. Με κοστούμι, καπαρντίνα ή παλτό και καπέλο. Πάντα. Οι περισσότεροι από αυτούς τους καλοντυμένους παππούδες, τουλάχιστον όσοι έχει τύχει να συναναστραφώ εγώ, δηλώνουν ακόμα κομμουνιστές κι ας έχει πέσει το καθεστώς του Χότζα εδώ και 32 χρόνια. Και δεν θα εξετάσω αν κάνουν καλά ή όχι που μένουν πιστοί σε μια ιδεολογία, αλλά θα χρησιμοποιήσω αυτή την εικόνα ως απάντηση σε όλους αυτούς που δήλωσαν σοκαρισμένοι όταν είδαν τη Νατάσσα Μποφίλιου να φωτογραφίζεται στους δρόμους του Λονδίνου, φορώντας ρούχα από την τελευταία συλλογή του ελληνικού brand Nidodileda.

Λες και οι αριστεροί θα πρέπει να φοράνε αποκλειστικά μπαλωμένες κάλτσες και να τρώνε ψωμί κι ελιά. Λες και το γούστο είναι προνόμιο των δεξιών. Λες και υπέρκομψες μπορούν να είναι μόνο όσες ρίχνουν γαλάζια ψηφοδέλτια.

Νατάσσα Μποφίλιου Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Η Νατάσσα Μποφίλιου βρίσκεται συχνά πυκνά στο στόχαστρο γνωστών και άγνωστων δεξιών και ακροδεξιών τρολ, γιατί είναι μια γυναίκα που τολμά και εκφράζει τη γνώμη της, που μπορεί και είναι επιτυχημένη, χωρίς να ξεχνά ότι δε ζουν όλοι στην ίδια φούσκα με εκείνη, που ασπάζεται μια ιδεολογία, η οποία σύμφωνα με πολλούς δε συνάδει με την τσέπη της.

Φαίνεται πως στην Ελλάδα μπορείς να δηλώνεις αριστερός, μόνο αν ζεις με τον κατώτατο μισθό και δυσκολεύεσαι να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου. Απαιτούν λοιπόν, από τη Νατάσσα Μποφίλιου να ζει σαν κομμουνίστρια σε μια καπιταλιστική κοινωνία, χωρίς να μπορεί να απολαύσει τα οφέλη του κομμουνισμού. Όποια κι αν είναι αυτά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η γνωστή τραγουδίστρια δέχεται μια τέτοια επίθεση. Κάθε φορά που θα μιλήσει για κάποιο κοινωνικό θέμα που την απασχολεί, θα βρεθούν οι καλοθελητές που θα πουν, τη χυδαία συνήθως, γνώμη τους για εκείνη, με λόγια που αποτελούν χτυπήματα κάτω από τη μέση και με τρόπο που αποτελεί ξεκάθαρη δολοφονία χαρακτήρα.

Έτσι κι αυτή τη φορά βγήκαν και είπαν πως τα λεγόμενά της δεν ταιριάζουν με τις πράξεις της. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Νατάσσα Μποφίλιου Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Η Νατάσσα Μποφίλιου που έχει εκφραστεί όντως αρκετές φορές κατά του καπιταλισμού, δε φωτογραφήθηκε για κάποια fast fashion πολυεθνική εταιρεία, της οποία τα ρούχα φτιάχνουν ανήλικοι για ελάχιστα δολάρια, αλλά για τα Nidodileda, ένα ελληνικό brand, του οποίου η ιδρύτρια είναι γυναίκα και παράγει τις συλλογές του με όσο το δυνατόν ηθικότερους τρόπους. Επίσης, ούτε το ταξίδι, αλλά ούτε και η φωτογράφιση είχαν κάποιον κερδοσκοπικό χαρακτήρα, αφού τις δύο γυναίκες συνδέει μια φιλία χρόνων και η εταιρεία ντύνει την τραγουδίστρια στις συναυλίες της εδώ και χρόνια.

 

Και ναι, τα ρούχα αυτά είναι αρκετά ακριβά για τις τσέπες των περισσοτέρων από εμάς, αλλά σ’ αυτό μάλλον φταίει ο καπιταλισμός και όχι η Νατάσσα Μποφίλιου.