Papadakis Press
OPINIONS

Νίκο Βέρτη, δεν ενδιαφέρει κανέναν πόσο άντρας είσαι

Οι δηλώσεις του τραγουδιστή σχετικά με τις ερωτικές του προτιμήσεις και τα παντελόνια που φοράει μάς γύρισαν πολλά χρόνια πίσω.

Μετράμε αισίως 23 ημέρες στο 2023 και κάποιος θα τολμούσε να σκεφτεί ότι εκφράσεις όπως «είμαι άντρας και φοράω παντελόνια» θα είχαν αρχίσει να εκλείπουν, τουλάχιστον από τον δημόσιο λόγο.

Κι όμως, θα έκανε λάθος. Κι αυτό γιατί ο Νίκος Βέρτης ένιωσε πριν από μερικές ημέρες την ανάγκη(!) να βγει να υπερασπιστεί δημόσια τον εαυτό του, επειδή κυκλοφόρησε λέει μία φήμη ότι ο τραγουδιστής είναι gay.

Μια ιστορία τόσο λάθος που δεν ξέρεις από πού να την πρωτοπιάσεις. Απ’ το γεγονός πως ο καλλιτέχνης θίχτηκε και θεώρησε ότι πρέπει να βγει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, λες και το να είσαι ομοφυλόφιλος αποτελεί κάτι αρνητικό που πρέπει να βγεις να το διαψεύσεις και να πετάξεις από πάνω σου τις σκιές;

Από την τρομερά συντηρητική «υπερασπιστική» γραμμή που επέλεξε ο κύριος Βέρτης, με επιχειρήματα που μυρίζουν φορμόλη, όπως το ανεκδιήγητο «είχα παιδικούς φίλους gay, οι οποίοι δεν ντρέπονταν για αυτό»; Μια γραμμή που συνδυάζει μαεστρικά το κλασικό και αγαπημένο «δεν έχω πρόβλημα με τους gay, έχω και φίλους gay», με μια απίθανη απλοποίηση της ψυχολογίας ενός ανθρώπου που καταπιέζεται και κακοποιείται και εμείς το διαβάζουμε απλά σαν «ντροπή».

Σιγά άλλωστε, δεν είναι ότι εδώ και δεκαετίες οι ομοφυλόφιλοι δέχονται ακραίο bullying από την κοινωνία και πολλές φορές από το ίδιο τους το περιβάλλον για να δυσκολεύεται κανείς να αποκαλύψει ότι είναι gay, για να μην το λέει, μάλλον θα ντρέπεται. Και σίγουρα, αν πρέπει κάποιος να νιώθει ντροπή που βλέπει ακόμη και το 2023 ζευγάρια να μην μπορούν να φάνε σε μία ταβέρνα επειδή λέει προκαλούν, αυτοί είμαστε εμείς κι όχι ένα ζευγάρι που απλά εκδηλώνει τον έρωτά του.

Το κρεσέντο του Νίκου Βέρτη συνεχίζεται με λίγη βιολογία: «Δυστυχώς για κάποιους και ευτυχώς για κάποιες, είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στη γη που θα είχα έστω και 1% μέσα μου ομοφυλοφιλικές τάσεις», εξηγεί, γιατί ως γνωστόν έτσι λειτουργεί όλο αυτό, με ποσοστά, κάποιοι είναι 50% ομοφυλόφιλοι, άλλοι 75%, ο τραγουδιστής πάντως μετρήθηκε και είναι στο 0%, ευτυχώς για εκείνον και για όλες τις γυναίκες αυτού του πλανήτη.

Όσο για το μεγαλειώδες φινάλε: «Όσα λάθη και να έχω κάνει στη ζωή μου, η ηθική μου είναι πάντα ψηλά και μακάρι όλοι οι άντρες να φορούσαν τα παντελόνια που φοράω». Καλώς όρισες 1960.

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι ήθελε να πετύχει με αυτή του την τοποθέτηση ο Νίκος Βέρτης, αν θεωρούσε ότι μετά από τις παραπάνω δηλώσεις θα βγούμε στο Σύνταγμα να τον αποθεώσουμε και οι γυναίκες θα περιμένουν να τον αγκαλιάσουν ανακουφισμένες, όμως το μόνο που μοιάζει να κατάφερε, είναι να μάς δείξει πως οι απόψεις του δεν αρμόζουν σε έναν νέο άνθρωπο με απήχηση και βήμα.

Καλό θα είναι όσοι έχουν ανθρώπους που τους βλέπουν σαν ινδάλματα, να σκέφτονται λίγο περισσότερο πριν προχωρήσουν σε αντίστοιχες δηλώσεις, που μοιάζουν εκτός τόπου και χρόνου και σε τελική ανάλυση, δεν ενδιαφέρουν κανέναν και μόνο κακό μπορούν να κάνουν.

Νίκο Βέρτη, δεν ξέρω τι είδους παντελόνια φοράς και τι άλλα ποσοστά μετράς, όμως αυτό της ενσυναίσθησης και της επικοινωνίας με τον κόσμο γύρω σου, σίγουρα είναι κάτω από το 1%.