DC

Ποιος υπερήρωας έχει το καλύτερο alter ego τελικά;

Βγάλαμε τις 'στολές' από δέκα υπερήρωες και είδαμε τον άνθρωπο από κάτω. Όταν το Batman εναντίον Superman γίνεται Bruce Wayne εναντίον Clark Kent.

Μια ματαιότητα που θα έπρεπε να διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο με εισηγητή τον Stan Lee (ιδανικά) είναι η συζήτηση για την ανάδειξη του Ένα, του Κορυφαίου υπερήρωα όλων των εποχών. Αυτά δεν γίνονται, ούτε έχει νόημα να γίνουν, ούτε να προσπαθήσει κανείς να τα κάνει.

Παρ’ όλ’ αυτά, μια κουβέντα γύρω από το ποιος υπερήρωας έχει το καλύτερο alter ego δεν μοιάζει τόσο άτοπη και ανούσια. Πώς να λατρέψεις δηλαδή των εγωπαθή Tony Stark (Iron Man) και πώς να μην λατρέψεις τον Barry Allen (Flash); Εδώ υπεισέρχονται κάποια αντικειμενικά κριτήρια. Δεν καλείσαι να διαλέξεις την αγαπημένη σου υπερδύναμη, αλλά τον πιο συμπαθή απλό, καθημερινό τυπάκο που την κατέχει, άσχετα αν τα βράδια μεταμορφώνεται σε τιμωρό του Κακού.

Το PopCode πέρασε δέκα από τους πιο αγαπημένους υπερήρωες από την κρησάρα της ανθρώπινης διάστασης και βαθμολόγησε τα ευρήματά του.

Bruce Wayne

 

Τα βράδια ντύνεται: Batman

Δουλεύει ως: Σιγά μη δουλεύει. Ο Bruce εξασκεί το ‘επάγγελμα’ του ζάμπλουτου γοητευτικού playboy-επιχειρηματία που ζει από την τεράστια υπηρεσία που του άφησαν οι γονείς του.

Το πιο αντι-υπερηρωικό στοιχείο του: H λίγο(;) παραπάνω από το κανονικό, έμφυτη τάση του στο αλκοόλ. Έχουμε δει τον Bruce να το χάνει λίγο στα γκαλά και τις δεξιώσεις πίνοντας σαμπάνιες που κοστίζουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην Gotham City.

Τι θα μπορούσε να είναι ο Bruce εκτός από ένας ακόμα πλούσιος: Ο ηθοποιός Christian Bale. Η ταύτιση μαζί του είναι πλήρης. Συγγνώμη Ben Affleck, αλλά στη συνείδησή μας ο Bruce Wayne και ο Batman είναι πια ο Bale.

Θα τον κάναμε παρέα; Προφανώς για 68 διαφορετικούς λόγους. Σημαντικότεροι εξ αυτών, τα ατέλειωτα λεφτά του και οι γυναίκες που σφάζονται στα πόδια του. Δεν μπορεί, δεν γίνεται να τις θέλει όλες. Κάτι θα μείνει και για τους κολλητούς του, δηλαδή εσένα.

Βαθμοί Ανθρώπινης Γαματοσύνης (ΒΑΓ): 83/100. Κυνικά ή μη, συμφεροντολογικά ή μη, ο Bruce είναι ο μαν.

Matt Murdock

 

Τα βράδια ντύνεται: Daredevil

Δουλεύει ως: Δικηγόρος σε ένα μικρό δικηγορικό γραφείο στη Νέα Υόρκη. Ξέρεις, όποια υπόθεση δεν μπορούσε να λυθεί νομικά, λυνόταν το βράδυ σε διαφορετικό πλαίσιο.

Το πιο αντι-υπερηρωικό στοιχείο του: Η χαμένη του όραση μετά από ένα ατύχημα στο δρόμο, όταν ένα διερχόμενο φορτηγό έριξε ένα ραδιενεργό υγρό στα μάτια του.

Τι θα μπορούσε να είναι ο Matt εκτός ένας ακόμα δικηγόρος: Υπάλληλος στα Goody’s, ταξιθέτης σε σινεμά, ενώ σπουδάζει Νομική παράλληλα, πρωταγωνιστής στο ‘Suits’.

Θα τον κάναμε παρέα; Φυσικά. Είναι ο έξυπνος φίλος που θα θέλαμε να έχουμε (και εμείς και οι γονείς μας για εμάς). Θα μπορούσε να γίνει ο Στέφανος (Άρης Σερβετάλης στο ρόλο του τυφλού στο ‘Κλείσε τα Μάτια’) της παρέας σου.

ΒΑΓ: 80/100. Αρκεί να μη μοιάζει με τον Ben Affleck, έ;

Steve Rogers

 

Τα βράδια ντύνεται: Captain America

Δουλεύει ως: Βασικά δεν έχει σταθερή δουλειά. Ο άνθρωπος πήγε να γίνει στρατιώτης, το σώμα του ήταν ασθενικό κι έτσι συμμετείχε στο πείραμα ‘Operation: Rebirth’, κατάπιε το Super Soldier Serum κι έγινε ο Captain America.

Το πιο αντι-υπερηρωικό στοιχείο του: To μιτζίρικο παρουσιαστικό του πριν γίνει αυτός που έγινε. Δεν τον έπαιρναν στα σοβαρά ούτε οι δικοί του άνθρωποι.

Τι θα μπορούσε να είναι ο Steve εκτός από άλλος ένας στρατιώτης: Εχμ, τίποτα άλλο μήπως;

Θα τον κάναμε παρέα; Δεν θα ήταν και η πρώτη μας επιλογή, λυπάμαι.

ΒΑΓ: 59/100. Με σουπερσόλτζερσέρουμ γίνομαι κι εγώ μάγκας. Πριν από αυτό, ο Steve ήταν ένα ανθρωπάκι.

Peter Parker

 

Τα βράδια ντύνεται: Spiderman

Δουλεύει ως: Διάφορα πράγματα. Θα τον βρεις από ηθοποιό που παριστάνει τον Spiderman στην τηλεόραση μέχρι φοιτητή με υποτροφία στο Empire State University και free-lance φωτογράφο.

Το πιο αντι-υπερηρωικό στοιχείο του: Πολύ ντροπαλός ρε παιδάκι μου. Πιο συνεσταλμένος κι από τον Αλέξανδρο Μόσχο, τον νικητή του δεύτερου Big Brother.

Τι θα μπορούσε να είναι o Peter εκτός από όλα αυτά τα μεροκάματα: Υπάλληλος σε γηροκομείο, υπεύθυνος για τα είδη υγιεινής.

Θα τον κάναμε παρέα; Ναι φυσικά. Συνεσταλμένα παιδιά είμαστε κι εμείς. Άσε που κάθε παρέα χρειάζεται έναν πάνω του μέσου όρου έξυπνο.

ΒΑΓ: 84/100. Πολυτεχνίτης εξάλλου.

Clark Kent

 

Τα βράδια ντύνεται: Superman

Δουλεύει ως: Δημοσιογράφος στην εφημερίδα ‘Daily Planet’.

Το πιο αντι-υπερηρωικό στοιχείο του: Δεν υπάρχει τίποτα αντι-υπερηρωικό πάνω του, εφόσον, όπως σοφά έχει επισημάνει ο Θοδωρής Δημητρόπουλος, ο Superman είναι η μοναδική περίπτωση υπερήρωα που καμουφλάρεται σε άνθρωπο και όχι το αντίστροφο.

Τι θα μπορούσε να είναι ο Clark εκτός από δημοσιογράφος: Μοντέλο, ζιγκολό, ζεν πρεμιέ. Όχι ένας κανονικός άνθρωπος πάντως.

Θα τον κάναμε παρέα; Εμείς ναι. Αυτός αποκλείεται.

ΒΑΓ: 77/100. Είπαμε, τα φώτα είναι στραμμένα στον υπερ-ηρωισμό του. Ως άνθρωπος, μας φαίνεται οριακά σνομπ/αδιάφορος.

Selina Kyle

 

Τα βράδια ντύνεται: Catwoman

Δουλεύει ως: Dominatrix. Η δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά όπως καταλαβαίνεις οι πολύ καλές σχέσεις της Catwoman με το μαστίγιο έχουν προφανείς ρίζες.

Το πιο αντι-υπερηρωικό στοιχείο της: Το μεγάλωμα της Selina σε ορφανοτροφείο και οι δυσκολίες που πέρασε εκεί (η διευθύντρια την είχε σακουλιάσει και προσπάθησε να την πνίξει σα γάτα, για παράδειγμα) την οδήγησαν στην παρανομία, πριν την εξάσκηση των bdsm στο κρεβάτι.

Τι θα μπορούσε να είναι η Selina εκτός άλλη μια dominatrix: Αισθητικός. Χέρια, νύχια, μαλλιά. Κάτι από όλα αυτά ή όλα αυτά μαζί τέλος πάντων.

Θα την κάναμε παρέα; Αν η δουλειά της έμενε τελείως εκτός θέματος, φυσικά, γιατί όχι; Το πορτοφόλι να είναι κάπου ασφαλές και όλα θα πάνε μια χαρά.

ΒΑΓ: 78/100. Φανταστικά ιντριγκαδόρικη περίπτωση, πολλές πονηρές σκέψεις στο μυαλό, αλλά δεν έχεις ιδέα αν θα σε εγκρίνει η ψυχολόγος της. Τι; Δε θα αρχίσει θεραπεία αυτό το κορίτσι;

Barry Allen

 

Τα βράδια ντύνεται: Flash

Δουλεύει ως: Πραγματογνώμονας στην αστυνομία που φημίζεται για το πόσο αργά κάνει τα πάντα στη ζωή του. Ράθυμος το λιγότερο.

Το πιο αντι-υπερηρωικό στοιχείο του: Η δουλειά του. Τι εννοείς ‘πραγματογνώμονας στην αστυνομία’; Το πρώτο που μου έρχεται πλέον στο μυαλό σκεφτόμενος έναν αστυνομικό που ‘θέλει το χρόνο του’ είναι ο ντετέκτιβ Μάρκο Ρουίζ του ‘The Bridge’.

Τι θα μπορούσε να κάνει ο Barry εκτός αυτό που κάνει στην αστυνομία: Να γίνει ένας εξαιρετικός geek τηλεθεατής που βυθίζεται με τις ώρες στον καναπέ του πασαλειμμένος με σως για νάτσος.

Θα τον κάναμε παρέα; Μέχρι τελικής πτώσεως του αμφιβληστροειδούς μας. Back to back μαραθώνιοι σειρών. Μπορεί να βλέπαμε και λίγο Flash.

ΒΑΓ: 87/100. Αδερφός. Βραδυκίνητος, σοφιστικέ, βαρύς, η χαρά της ζωής.

Bruce Banner

 

Τα βράδια ντύνεται: Hulk

Δουλεύει ως: Φυσικός με ένα κάρο ψυχολογικά, με άπειρη οργή και πόνο ριζωμένο στην καρδιά του, μεγαλωμένος σε ένα σπίτι στο οποίο δέσποζε η σωματική βία. Δούλευε ως φυσικός τέλος πάντων.

Το πιο αντι-υπερηρωικό στοιχείο του: Η κοινωνική του αυτο-απομόνωση.

Τι θα μπορούσε να είναι ο Bruce εκτός από Φυσικός: Συνταξιούχος καθηγητής Φυσικής που διαβάζει όλη μέρα ρώσικη λογοτεχνία.

Θα τον κάναμε παρέα; Αν βρίσκεις κάποιον πολύ καλό λόγο, να το συζητήσουμε. Είναι και άνθρωπος με μεταπτώσεις, δεν παίζεις με δαύτους.

ΒΑΓ: 68/100. Πολλά νεύρα ρε συ. Πολλή νευρικότητα.

Tony Stark

 

Τα βράδια ντύνεται: Iron Man

Δουλεύει ως: High-tech μάστερ των οπλικών συστημάτων και μέγας εφευρέτης. Δίπλα σε όλα αυτά, μπορείς να βάλεις και ένα ‘εκατομμυριούχος’. Πιο πλούσιος πεθαίνεις. Εκτός αν είσαι ο Iron Man και τη γλιτώσεις.

Το πιο αντι-υπερηρωικό στοιχείο του: Ανυπέρβλητο ψώνιο, ψιλοκακούλης άνθρωπος, λίγα παιδιά θα ήθελαν να φωτογραφηθούν δίπλα του. Πώς μου ‘ρθε αυτό;

Τι θα μπορούσε να είναι ο Tony αν όχι εκατομμυριούχος: Ο Simon Cowell σε οποιαδήποτε κριτική επιτροπή talent show.

Θα τον κάναμε παρέα; Αν μπορούσαμε να περάσουμε δέκα λεπτά δίπλα του χωρίς να τον γρονθοκοπήσουμε, ναι. Μετά θα είχε πλάκα να δούμε το εργαστήριό του.

ΒΑΓ: 79/100. Male porn το σπίτι, το εργαστήριο και οι εφευρέσεις του Tony.

Johnny Storm

 

Τα βράδια ντύνεται: Human Torch

Δουλεύει ως: Ηθοποιός για λίγο, αν και δεν ήρθε ποτέ η μεγάλη καριέρα στην τηλεόραση. Δούλεψε και ως πυροσβέστης για ένα μικρό διάστημα, ενώ υπήρξε πολύ ατίθασο νιάτο, οδηγώντας σε αγώνες, κάνοντας τον μηχανικό και γενικότερα ζώντας την περιπέτεια.

Το πιο αντι-υπερηρωικό στοιχείο του: Εξωφρενικά σχεσάκιας. Από το ένα κορίτσι στο άλλο, ο Johnny δεν μπορούσε να στεριώσει σε σχέση και συντριβόταν συχνά μετά τους χωρισμούς του.

Τι θα μπορούσε να είναι ο Johnny αν όχι πυροσβέστης: Οδηγός στη Formula 1, αυτός με τον οποίο η Nicole Scherzinger θα ξεπεράσει οριστικά τον Lewis Hamilton.

Θα τον κάναμε παρέα; Αν έδινε και σε μας μερικά από τα ειδικά ρούχα που φοράει για να γλιτώσει την αυτανάφλεξη.

ΒΑΓ: 80/100. Σπορτίφ τύπος, καλό παιδί, αλλά αν απέβαλλε αυτό το εξυπνακίστικο, ‘και-καλά’ υφάκι, θα ήταν ακόμη πιο συμπαθής.

Εσύ με ποιο alter ego ταυτίζεσαι περισσότερο; Υπάρχει κι αυτό του Σάκη Ρουβά, αλλά νομίζω ότι δεν θέλεις να συνεχίσω το αστειάκι. Λοιπόν;