ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
SPONSORED

Πρέπει να αλλάξουμε εμείς, πριν αλλάξει ο πλανήτης μας

Ο πλανήτης εξαρτάται από τις επιλογές μας και ένα πρώτο βημα είναι να αλλάξουμε την διατροφή μας

Μπορεί η κλιματική αλλαγή να μοιάζει σαν hot topic συζήτησης τα τελευταία χρόνια αλλά στην πραγματικότητα είναι το καυτό πρόβλημα που θα έπρεπε να μας απασχολεί. Καθημερινά βλέπουμε σε κάθε γωνιά του πλανήτη τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά τα μέτρα που παίρνουμε ίσως να μην είναι αρκετά. Για τον λόγο αυτό πρέπει να αλλάξουμε εμείς πριν αλλάξεις ο πλανήτης χωρίς δυνατότητα αναστροφής της κατάστασης.

Ένας τομέας που μπορεί να βοηθήσει τον κάθε έναν από εμάς αλλά και τον πλανήτη μας γενικότερα είναι η διατροφή. Όλοι μπορούν αλλάζοντας τις διατροφικές μας συνήθειες να βοηθήσουμε την υγεία μας και τον εαυτό μας αλλά και τον πλανήτη μας. Είναι μια κατάσταση win win αφού μια plant based διατροφή βοηθάει στην απώλεια σωματικού λίπους αλλά την διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα ενώ παράλληλα υποστηριζει την βιωσιμότητα και κατ’ επέκταση βοηθάει το περιβάλλον μας.

Μπορεί να φαίνεται σαν τεράστια αλλαγή να υιοθετήσουμε μια plant based διατροφή όμως αν σκεφτούμε ότι παραδειγματα τέτοιου είδους διατροφής είναι είναι η Ελληνική διατροφή, η ικαριώτικη διατροφή και Μεσογειακή διατροφή τότε ίσως τα πράγματα να είναι πιο απλά από όσο νομίζαμε. Έχει φανεί τις τελευταίες δεκαετίες πως η φυτική διατροφή προάγει την καλή υγεία ποικιλοτρόπως αλλά όπως είπαμε παράλληλα βοηθούμε στην βιωσιμότητα του περιβάλλοντος προστατεύοντας το. Σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό παίζει τα τελευταία χρόνια η διάθεση τέτοιων φυτικών προϊόντων.

Η σειρά Garden Gourmet είναι πλέον διαθέσιμη σε καταστήματα λιανικής, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες καταναλωτές να απολαύσουν μια νέα, γευστική φυτική επιλογή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε γεύση. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν φυτικές τροφές για μια διατροφή χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση, και πρωτοπορεί με τρεις μοναδικές επιλογές από φυτικά 100% συστατικά που αποτελούν πηγή φυτικών ινών και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Garden Gourmet Sensational Burger, Garden Gourmet Sensational Sausage, Garden Gourmet Vegan Nuggets. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά πραγματικά σε όψη αλλά πάνω από όλα σε γεύση δεν υστερούν καθόλου από τα αντίστοιχα burgers, sausages και nuggets και αποτελούν ιδανική επιλογή γιατί καλύπτουν όχι μόνο τις ανάγκες των Vegans και των Vegetarians, αλλά και όσων αναζητούν μια πιο εναλλακτική διατροφή, με λιγότερο κρέας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν αρκεί να κάνει κάτι ο καθένας από εμάς. Πρέπει επίσης να αλλάξουν οι επιχειρήσεις και να δείξουν εκείνες τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Η βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, ενώ θα πρέπει οι εταιρείες να δεσμευτούν -αλλά και να γίνει πράξη- για καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ενώ ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιούν 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες. Αυτές είναι δεσμεύσεις που έχει πάρει και πραγματοποιεί καθημερινά η Nestle δείχνοντας τον δρόμο και σε έναν άλλον τομέα όπως προαναφέραμε. Αυτόν της διάθεσης φυτικών προϊόντων.

Είναι απλό αν κάποιος μας δείξει το δρόμο, πόσο εύκολο και νόστιμο είναι να βοηθήσουμε το περιβάλλον και τον πλανήτη μας. Το μονο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να αλλάξουμε πριν αλλάξει ολοκληρωτικά εκείνος και πάψει να είναι φιλόξενος.

Sponsored by Nestlé