OPINIONS

Θυμάσαι τότε που χορεύαμε όλοι;

Μια μικρή νοσταλγία για μία εποχή λίγο πιο χορευτική και μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Δεν ξέρω αν σταμάτησε μόνο η γενιά μου να χορεύει ή ο κόσμος μας ολόκληρος. Στα 33 μου είδα τον εαυτό μου να χορεύει ξέφρενα μόνο στον γάμο του καλύτερού μου φίλου και σε μια συναυλία. Τη στιγμή που δέκα χρόνια νωρίτερα δεν περνούσε εβδομάδα χωρίς να πω ότι χόρεψα έστω λίγο, σε κάποιο club, σε κάποιο party, σε κάποιο live. Χόρευα πιο αστεία κι από νυσταγμένο τρίχρονο αλλά χόρευα.

Συζητώντας με τους φίλους μου το θέμα αρκετές φορές την τελευταία χρονιά, καταλήγαμε πάντα στο συμπέρασμα ότι έχει σταματήσει γενικά ο κόσμος να χορεύει. Πιο πολύ γιατί έτσι θέλαμε να πιστεύουμε για να δώσουμε άλλοθι στους εαυτούς μας. Και κάθε φορά, σε μια τέτοια συζήτηση, έπαιζε λούπα στο μυαλό μου το τραγούδι των MIKRO, “Αυτή η πόλη”.

Θυμάμαι τότε που χορεύανε όλοι, δεν κοιμότανε ποτέ αυτή η πόλη

Την περασμένη εβδομάδα έμαθα για μια πολύ ωραία ενέργεια των Caprice Παπαδοπούλου και πολύ σύντομα θα δείτε κι εσείς μερικά χορευτικά video στο Ladylike.gr ακριβώς για αυτό το σκοπό. Τι είναι αυτή η ενέργεια; Ένας διαγωνισμός που καλεί τον καθέναν από εμάς να φωτογραφήσει τον εαυτό του σε μία έως πέντε χορευτικές φιγούρες και να τις ανεβάσει στο www.capriceletsroll.gr μέχρι 29 Μαΐου.

Τι κερδίζεις; Υπάρχει έπαθλο για πολλούς και έπαθλο για έναν υπερτυχερό. Κάποιες από τις φωτογραφίες οι οποίες θα ανέβουν στη σελίδα, θα παίξουν στο video clip του νέου τραγουδιού των Stavento “ΜΕΡΑ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΟΥ”. Και ποιος καλύτερος για να το ανακοινώσει στον κόσμο, από τον ίδιο τον Μιχάλη.

 

Υπάρχει όμως και ένας τυχερός ο οποίος θα κερδίσει και εισιτήρια για 2 άτομα για ένα από τα πιο μεγάλα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης, στο Σπλιτ της Κροατίας στις 14,15 και 16 Ιουλίου. Το moto του διαγωνισμού; Είναι το “Let’s Dance”, το οποίο θα βρίσκεις κολλημένο στα αγαπημένα σου Caprice το επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, από 2 Ιουνίου και μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα μπορείς μέσα από τις συσκευασίες να ακούσεις αποκλειστικά το νέο τραγούδι και να δεις το video clip.

Το μήνυμα του Caprice “Let’s Roll”, έρχεται στη ζωή μέσω του χορού και γίνεται “Let’s Dance”. Η φιλοσοφία που πρεσβεύει όλη αυτή η ενέργεια του Caprice, είναι για μένα ένα είδος μικρής αφύπνισης για κάθε μικρό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Σαν ένας κολλητός σου να σε ξεκουνάει από τον καναπέ και να σου λέει να χορέψεις, να παίξεις, να ζήσεις.

Κι αυτό νομίζω είναι το μοναδικό που χρειάζεται η δική μου η γενιά για να ‘ξεκουνηθεί’ και να αρχίσει ξανά να ζει. Γιατί τριγυρνώντας στους δρόμους, πηγαίνοντας στα club που ακόμα μένουν πιστά στις αρχές τους και παρακολουθώντας εκείνους που δεν έχουν μπει ακόμα στα -άντα, συνειδητοποιώ ότι η ζωή, ο χορός, το παιχνίδι είναι ακόμα εκεί έξω. Και είμαστε μόνο εμείς που επιλέγουμε να το ξεχάσουμε ή να το αφήσουμε στην άκρη.

Υπάρχουν χιλιάδες πιτσιρίκια που αγαπούν το χορό, χιλιάδες επαγγελματίες που τον υπηρετούν σε μαγαζιά, σε σχολές χορού, ακόμα και σε γυμναστήρια. Και υπάρχουν είδη χορών που ούτε έχεις ξανακούσει στη ζωή σου, που πιθανότατα δεν ξέρεις πώς χορεύονται αλλά όλοι υπηρετούν ένα μόνο πράγμα. Το πάθος και την όρεξη για ζωή.

 

Όπως σε κάθε τέχνη σε αυτή τη ζωή υπάρχουν αυτοί που την ασκούν εκπληκτικά κι εκείνοι που μπαίνουν στην κατηγορία του ερασιτέχνη, γιατί όχι και του άσχετου. Ως άσχετος λοιπόν στο χορό, σου λέω ότι δεν έχει καμία σημασία να ξέρεις να χορεύεις ή να ντρέπεσαι να χορέψεις μπροστά σε κόσμο. Κάνε τις χορευτικές φιγούρες σου και μην σε νοιάζει κανένας και τίποτα. Φωτογράφισε τον εαυτό σου σε μία από αυτές, ανέβασέ τον στο www.capriceletsroll.gr και θα έχεις την χαρά και την τιμή η φιγούρα σου να “παίξει” στο νέο video clip των Stavento.

Αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε, ένα μικρό σπρώξιμο που θα μας κάνει να χορέψουμε και να το μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο. Ακόμα και σε εκείνους που λένε ότι δεν έχουν το χορό μέσα τους, το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή παρότρυνση. Για εκείνους δε τους νοσταλγικούς σαν εμένα, αρκεί ένα “πάμε”. Γιατί το τραγούδι που έπαιζε λούπα στο μυαλό μου είχε και συνέχεια, που έπαιζε πάντα πιο δυνατά.

Θέλω να χορέψουμε όπως τότε ξανά, να εκραγούμε