STAR CHANNEL
MASTERCHEF 5

Το χιούμορ του Πάνου Ιωαννίδη είναι το βασικό υλικό του φετινού MasterChef

O κριτής του MasterChef και τα καμμένα αστεία του είναι η αποκάλυψη του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής.

Μέσα στην δύσκολη τηλεοπτική μάχη της φετινής σεζόν, το MasterChef καταφέρνει και πάλι να κάνει τη διαφορά. Τι κι αν έχει απέναντί του το Survivor, αλλά και τις Άγριες Μέλισσες, το ριάλιτι μαγειρικής του Star καταγράφει υψηλά νούμερα τηλεθέασης σε κάθε επεισόδιο, ενώ όσο προχωρά ο διαγωνισμός, το ενδιαφέρον των τηλεθεατών αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Σίγουρα μεγάλο μερίδιο ευθύνης (και) στη φετινή επιτυχημένη διαδρομή του MasterChef έχουν οι τρεις κριτές του σόου, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, αλλά και ο Πάνος Ιωαννίδης. Κι αν οι δύο πρώτοι ως πιο ομιλητικοί είχαν καταφέρει να ξεχωρίσουν από τις προηγούμενες σεζόν του παιχνιδιού, φέτος παρακολουθούμε ένα αποφασιστικό μπάσιμο από τον Ιωαννίδη.

Το δύσκολο έργο που είχε ο Πάνος Ιωαννίδης στο MasterChef

Η αλήθεια είναι πως όταν ξεκίνησε το συγκεκριμένο format του MasterChef στο Star, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο Σωτήρης Κοντιζάς ήταν οι leaders στην παρουσίαση, με τον Πάνο Ιωαννίδη να έχει πολύ λιγότερο τηλεοπτικό χρόνο. Ακόμη, όμως, κι από τη στιγμή που αποχώρησε ο Σκαρμούτσος και στη θέση του ήρθε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, δεν άλλαξε κάτι για τον Ιωαννίδη.

Αντιθέτως, έπρεπε να σταθεί δίπλα σε μια ακόμη μεγάλη τηλεοπτική μορφή, όπως αυτή του θείου Λεωνίδα. Η επιβλητικότητα του Κοντιζά και το χιούμορ του Κουτσόπουλου, συχνά επισκίαζαν τον λιγομίλητο, αλλά σωστό τρόπο κριτικής του Ιωαννίδη.

Η αποκάλυψη του φετινού παιχνιδιού

Όλα αυτά μέχρι και τη φετινή σεζόν. Βλέπεις, ο σεφ που λατρεύει την ιταλική κουζίνα και έχει εξειδικευτεί στο ριζότο, έχει εμφανιστεί πιο ορεξάτος από ποτέ στο φετινό MasterChef. Για την ακρίβεια, μάς είχε προϊδεάσει για το τι θα ακολουθήσει όταν από τις auditions κιόλας, άρχισε να μιλάει περισσότερο.

Παράλληλα, έχει καταφέρει να φέρει στην επιφάνεια ένα ακόμη ταλέντο του, εκτός από το μαγειρικό. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το χιούμορ του. Εντάξει, όπως το πάρει κανείς, βέβαια.

Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο ο Πάνος Ιωαννίδης κάνει κι από ένα έξυπνο λογοπαίγνιο για τα υλικά που έχουν οι παίκτες. «Mόλις τελειώσετε το αβοκάντο, ΑΒΟΚΑΝΤΕ την», «Σερόπ, το πιάτο σου θα είναι τόσο καλό που θα μας πάρουν τα κλάματα και τα ΣΕΡΟΠια;» κι άλλα πολλά αντίστοιχα αστειάκια έχουν μπει πλέον στο ρεπορτόριο του Ιωαννίδη, κάνοντας παίκτες, κριτές, αλλά και κοινό να γελάσουν κάπως αμήχανα.

Μπορεί να ακούγονται καμμένα, αλλά είναι ο τρόπος που τα λέει ο Ιωαννίδης, ο οποίος δεν σου αφήνει περιθώρια να μη σκάσεις ένα χαμόγελο.

Επίσης, ο Πάνος Ιωαννίδης έχει βρει στους φετινούς παίκτες του MasterChef, τα κατάλληλα θύματα για τα πειράγματά του. Με διαφορά ο αγαπημένος του είναι ο Παναγιώτης Τζαμαλής, στον οποίο πηγαίνει συχνά για να πει κάποιο αστείο. Το «έμαθα πως έπιασαν τον Μάσιμο Μποτούρα για παράνομο ARBORIO», καθώς και το «τι λέει η ντομάτα στη φέτα όταν μαθαίνει πως θα πάει στρατό; – You are in the ΑΛΜΗ now» ήταν ξεκάθαρα ανάμεσα στα φετινά του highlighs.

Με δεδομένο το γεγονός πως το MasterChef έχει ακόμη μερικά επεισόδια μέχρι τον τελικό και την ανάδειξη του νικητή, είναι σίγουρο πως τα καμμένα αστεία του Πάνου Ιωαννίδη δεν θα σταματήσουν εδώ. Αυτό το έξτρα «υλικό» που προστέθηκε στη φετινή συνταγή του παιχνιδιού πάντως, μόνο γλυκιά επίγευση μάς αφήνει.