Papadakis press
OPINIONS

Βασίλης Μπισμπίκης-Δέσποινα Βανδή: Στον έρωτα και στα ΜΜΕ όλα επιτρέπονται

Η υπερέκθεση του ζευγαριού μοιάζει να έχει κουράσει. Μήπως όμως δε φταίνε οι ίδιοι οι ερωτευμένοι γι' αυτό;

Κάθε Κυριακή που ξυπνάω και πιάνω το κινητό για να τσεκάρω το Instagram και το Twitter (και τα σκορ του NBA αλλά αυτό δεν αφορά το συγκεκριμένο άρθρο), έχω αποδεχτεί ότι ένα σημαντικό κομμάτι του timeline θα είναι έξαλλες φωτογραφίες και βίντεο από τα μπουζούκια. Δε με ενοχλεί, αλίμονο, το νιώθω κάπως ξένο πια, αλλά σίγουρα το διασκεδάζω.

Την Κυριακή που μας πέρασε, η οθόνη μου φρόντισε να με κατακλύσει με βίντεο του Βασίλη Μπισμπίκη να χορεύει κάτι σαν ζεϊμπέκικο (αλλά ΟΚ, όλοι κάτι σαν ζεϊμπέκικο χορεύουμε όταν είμαστε μεθυσμένοι, ποιος είμαι εγώ για να το κρίνω) και να ανταλλάζει παθιασμένα φιλιά με τη Δέσποινα Βανδή πάνω στην πίστα του νυχτερινού κέντρου που εκείνη εμφανίζεται.

Η αρχική μου αντίδραση ήταν κάπως αντανακλαστική, πρέπει να είπα ένα βραχνιασμένο «κουράσατε πια» και να άφησα το κινητό στην άκρη. Ανοίγοντας την τηλεόραση, όμως, οι πρωινές κουτσομπολίστικες εκπομπές φρόντισαν να μου σερβίρουν κι άλλα τρυφερά ενσταντανέ του ζευγαριού, από κάθε διαθέσιμη οπτική γωνία.

Κάπου εκεί μου μπήκαν σκέψεις. Η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Μπισμπίκης είναι δύο άνθρωποι που ζουν έναν νέο έρωτα έπειτα από δύο γάμους που τελείωσαν άδοξα. Δεν ξέρω πώς θα ζω εγώ έναν πιθανό έρωτα στην ηλικία τους, ξέρω όμως ένα πράγμα.

Κάθε νέος, απρόσμενος έρωτας φέρνει μαζί του κι έναν πρωτόγνωρο ενθουσιασμό – αυτό φαντάζομαι δεν αλλάζει σε όποια ηλικία κι αν είσαι. Σίγουρα ωριμάζοντας μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι καλύτερα κάποιες καταστάσεις, να μη φέρνεις την καταστροφή όταν χωρίζεις και να μη νιώθεις ότι ο κόσμος τελείωσε αν ζεις έναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση, όμως η ευτυχία του να αγαπάς έναν άνθρωπο και εκείνος να σε αγαπάει πίσω δε νομίζω ότι είναι ζήτημα ηλικίας.

Η Βανδή κι ο Μπισμπίκης είναι ερωτευμένοι και δεν το κρύβουν. Από την άλλη όμως, δεν το φωνάζουν όσο νομίζουμε. Δεν ανεβάζουν πολλές φωτογραφίες στα προφίλ τους (έχω γνωστούς που ανεβάζουν κυριολεκτικά κάθε μέρα τρυφερά ενσταντανέ), δεν κυνηγάνε εκείνοι τις κάμερες, ούτε μας χτυπάνε τα κουδούνια για να φασωθούν μπροστά μας.

Αυτό που συμβαίνει πολύ απλά, είναι ότι τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν μυριστεί την αιώνια αγάπη του κοινού τους για κουτσομπολιό και ματιές από την κλειδαρότρυπα και ως συνήθως το έχουν παρακάνει. Δε φταίει λοιπόν τόσο το νέο ζευγάρι της πόλης για την κούραση που όντως έχει προκαλέσει, αλλά η διαχείρισή του από τα μέσα, που πήραν ένα θέμα που πουλάει και το τράβηξαν στα άκρα, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν.

Τα υπόλοιπα σχόλια που έχουν ακουστεί για το αν είναι πρέπον να κάνουν έτσι στην ηλικία τους και τι θα λένε τα παιδιά τους ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση να τα κρίνω. Μεγάλα παιδιά είναι και οι δύο ξέρουν καλά ότι κάθε τους κίνηση -έστω κι αν δεν το προκαλούν- θα δημοσιοποιηθεί, οπότε είναι δικό τους πρόβλημα το τι θα πει ο κόσμος και τα παιδιά τους και προφανώς δεν τους ενδιαφέρει και καθόλου. Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να ενδιαφέρει εμάς.

Το μόνο που θα πω κλείνοντας είναι ότι κι εμένα όταν μου περάσει ο αρχικός ενθουσιασμός του έρωτα θυμάμαι τις υπερβολές που έκανα και κάπως χαμογελάω αμήχανα. Ποτέ όμως δε μετανιώνω.

Ας αφήσουμε λοιπόν δύο ενήλικες και ώριμους ανθρώπους να ζήσουν τον έρωτά τους όπως νομίζουν, αφού προφανώς -ολόσωστα- δεν τους ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει ο κόσμος και ας ελπίσουμε ότι σύντομα τα ΜΜΕ θα βρουν ένα νέο θέμα να ξεχειλώσουν, αφήνοντας το ζευγάρι να ζήσει τον έρωτά του λίγο πιο ιδιωτικά, μπας και ησυχάσουμε κι εμείς, γιατί αυτή τη στιγμή γνωρίζω με περισσότερη ακρίβεια το πρόγραμμα της Βανδή και του Μπισμπίκη απ’ ό,τι των ίδιων μου των γονιών.