ORIGINALS

10 καμμένες διαφημίσεις που χόρτασα από αμερικάνικη αθλητική τηλεόραση

Έβλεπα NFL εδώ και 5 μήνες. Μερικές διαφημίσεις που είδα με έκαναν αρχικά να νομίζω πως είχα παραισθήσεις.

Είδα τον Σβαρτζενέγκερ να παίζει πινγκ πονγκ δίπλα σε είδωλο του εαυτού του, τον Βαν Νταμ να παίζει μπόνγκο μέσα σε μια κουζίνα, τον Πελέ να διαφημίζει σάντουιτς, και ένα φάρμακο να διαφημίζεται κυρίως μέσω των πιθανών παρενεργειών του.

Ειλικρινά, δεν φαντάζεστε τι καμμένες διαφημίσεις μπορείς να πετύχεις βλέποντας αθλητικές μεταδόσεις στην Αμερικάνικη τηλεόραση. Αυτές είναι εκείνες που ακόμα δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν όντως τις είδα ή αν τις ονειρεύτηκα κάποια στιγμή που είχα πυρετό.

Αυτή με τον Βαν Νταμ στην κουζίνα

Είχε γίνει πρόσφατα ντόρος για την άλλη διαφήμιση του Βαν Νταμ, εκείνη που κάνει σπαγγάτο ανάμεσα σε δυο φορτηγά. Δε λέω, χαριτωμένη, αλλά συγγνώμη. Εδώ ο Βαν Νταμ παίζει μπόνγκος μέσα σε μια κουζίνα ενώ ο μάγειρας παλεύει με το αλεύρι. Βαν Νταμ. Μπόνγκος. Κουζίνα. Γιατί μπορεί.

Αυτή με τον Κυβερνήτη Άρνολντ να παίζει πινγκ πονγκ

Απλά δεν γίνεται ο Σβαρτζενέγκερ με αυτό το outfit. Αν απλώς καθόταν και μας κοίταζε για 30″ χωρίς να λέει τίποτα, θα ήταν και πάλι το αστειότερο πράμα στην τηλεόραση. Γίνεται ακόμα πιο τέλειο επειδή δεν έχουμε ιδέα τι στα κομμάτια συμβαίνει.

Αυτή με τους Χριστιανούς και το online dating

Θα μπορούσε να ξεκινάει και κάποιο ανέκδοτο έτσι. “Το άλλο με τους λευκούς Χριστιανούς και το online dating το έχεις ακούσει;’

Αυτή με τα γούρια

Είναι σειρά διαφημίσεων, όπου κάθε φορά απορούσαμε τι κουλαμάρα θα βλέπαμε να κάνει πάλι κάποιος φαν ομάδας που πιστεύει στα γούρια. Έξυπνη ιδέα κιόλας. Σε μια από τις διαφημίσεις, ένας φαν των Seattle Seahawks βάζει να παίζει το theme song του “Dawson’s Creek” μέσα σε sports bar- αλλά αυτό δούλεψε όντως γιατί οι Seahawks πάνε στο Super Bowl.

Αυτή με τη μαμά στα αποδυτήρια

Ο Κλέι Μάθιους είναι από τους πιο δυνατούς, φόβος-και-τρόμος αμυντικούς στο NFL, οπότε ναι, φυσιολογικό να τον ταϊζει σουπίτσα η μαμά του στα αποδυτήρια. “Ψιτ, Κλέι;” Πεθαίνω. (Αυτή περιέργως δε την είχα πετύχει, μου τη βρήκε ο φίλος και συν-NFLάκιας Αστέριος.)

Αυτή με τον Πελέ και το σάντουιτς

Δεν ξέρω τι δουλειά έχει ο Πελέ να κάνει cameo 3″ σε μια διαφήμιση για σάντουιτς στην Αμερική, δίχως καν να μιλάει, δίχως καν να αναφέρεται κάπου ποιος είναι. Στην επίσημη περιγραφή της διαφήμισης όλοι οι υπόλοιποι αναφέρονται με τις ειδικεύσεις τους ή τα αθλήματά τους, και δίπλα στον Πελέ λέει “αθλητής”. Θλίψη.

Αυτή με την καλωδιακή

Φανταστικές περιπέτειες ατυχιών που συμβαίνουν ενώ περιμένεις κάποιον να σου φτιάξει την καλωδιακή, με όλο πιο ακραία σενάρια. Σχεδόν φαντάζεσαι το 12χρονο που τα σκέφτεται. “ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΡΗΓΝΥΤΑΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ!”

Αυτή με τους αδερφούς Μάνινγκ

Υποθέτω είναι χίλια τοις εκατό πιο αστείο για όποιον γνωρίζει όντως τα πιο dorky αδέρφια του αμερικάνικου αθλητισμού, αλλά όπως και νά’χει είναι τόσο άβολο που θα σε κάνει να θες να τρέξεις για να φύγεις από το δωμάτιο αρκετές φορές.

Αυτή με το άρωμα και τις σαύρες

Αυτός ο κύριος θα παίξει στο Super Bowl την άλλη βδομάδα. Το λέω αυτό για να υπάρχει η γνώση πως είναι ένας κανονικός, αναγνωρίσιμος σταρ του αθλήματος που ναι, του τρώνε τα πόδια κάτι σαύρες. #drugs

Αυτή με τις προειδοποιήσεις

Η διαχρονικά αγαπημένη μου. Δεν έχουμε καλύτερη από αυτή τη διαφήμιση. Είναι 15″ διαφήμισης ακολουθούμενα από 40″ ιατρικών disclaimers και προειδοποιήσεων. Το τέλειο είναι που όσο οι προειδοποιήσεις γίνονται πιο φοβερές (“…αν χάσεις την όρασή σου…”) τα πλάνα συνεχίζουν να μας δείχνουν χαμογελαστά λευκά ζευγάρια να κοιτάζονται όλο γλύκα, να τρίβουν παγκάκια, να σαλπάρουν στο ηλιοβασίλεμα, ενώ η Φωνή από πίσω συνεχίζει να δίνει πόνο. Είναι απλά τέλειο, αν αυτή η διαφήμιση ήταν η ίδια η συσκευασία του προϊόντος, μες στο κουτάκι θα είχε μια σταγόνα από το φάρμακο και τρεις τόμους της εγκυκλοπαίδειας των μικρών εξερευνητών. Έπος.

Κανένα Super Bowl παιδιά.