ORIGINALS

10 πράγματα που δεν ήξερες πριν μείνεις μόνος

'Το κατεψυγμένο κρέας ξεπαγώνει σε 5 λεπτά' κι άλλες 'αλήθειες' που καταρρέουν όταν ζήσεις ως εργένης.

Η στιγμή της πραγματικής ενηλικίωσης, είτε αυτή έρθει στην ηλικιακά ορισμένη εφηβεία είτε στα σαράντα, είναι η στιγμή που ξεκλειδώνεις για πρώτη φορά το σπίτι στο οποίο θα μείνεις μόνος (και προφανώς όχι όταν απολυθείς από το στρατό). Όχι, όμως, στον από πάνω/κάτω όροφο από τους γονείς σου, αλλά σε ακτίνα που να μην μπορείς να τους πηγαίνεις κάθε τρεις και λίγο τα άπλυτα και να παίρνεις φαγητό σε τάπερ.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα σωρό αλήθειες, οι οποίες παρέμεναν κρυφές στο προηγούμενο χρονικό διάστημα της ζωής σου, αφού είτε από λάθος σου είτε από λάθος τους, οι γονείς σου δεν τις μοιράστηκαν μαζί σου. Αλήθειες που μετά από λίγες εβδομάδες εργένικης ζωής σε κάνουν να μειδιάς μόλις τις διαβάζεις, αλλά όσο έμενες με τους γονείς σου αποτελούσαν αξιώματα.

Πάμε να δούμε δέκα πράγματα που θεωρούσες δεδομένα και δεν είχες αναρωτηθεί ποτέ για αυτά μέχρι τη στιγμή που άρχισες να ζεις ως εργένης:

Η ηλεκτρική σκούπα ρουφάει εσαεί

Η ώρα της αλήθειας: Όταν η σκούπα βουλώνει και δεν ρουφάει άλλο.

Η ανακάλυψη: Ω ναι! Μέσα στο ανεξερεύνητο σώμα της σκούπας υπάρχει μία σακούλα, η οποία κάποτε γεμίζει. Μόλις αγόρασες τη σκούπα σου έδωσαν και τ’ ανταλλακτικά της.

Τη χλωρίνη τη χρησιμοποιούμε με γυμνά χέρια

 

Η ώρα της αλήθειας: Τρεις ώρες μετά τη χρήση της χλωρίνης, τα χέρια συνεχίζουν να βρωμοκοπάνε χλώριο. Αν δεν έχουν ήδη καεί.

Η ανακάλυψη: Γάντια, γάντια, γάντια!

Τα χαλιά ξεστρώνονται μόνα τους

 

Η ώρα της αλήθειας: Τον Απρίλιο που όσο και να περιμένεις δεν εμφανίζεται η Μοιραράκη για να τα μαζέψει.

Η ανακάλυψη: Στον πρώτο καύσωνα συνειδητοποιείς πως το ακόμα στρωμένο χαλί χειροτερεύει την ήδη υπερβολικά θερμή ατμόσφαιρα.

Το κατεψυγμένο κρέας ξεπαγώνει σε πέντε λεπτά

 

Η ώρα της αλήθειας: Η στιγμή που το βάζεις με τον πάγο στην κατσαρόλα, αφού το έχεις βγάλει μόλις μισή ώρα πριν από την κατάψυξη.

Η ανακάλυψη: Το βάζουμε στο νερό το προηγούμενο βράδυ.

Στο πλυντήριο βάζουμε όλα τα άπλυτα μαζί

 

Η ώρα της αλήθειας: Η στιγμή που το ‘ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ’, βρίσκει εφαρμογή στη ζωή σου.

Η ανακάλυψη: Κανονικά βάζουμε διαφορετικό πλυντήριο για λευκά, έγχρωμα και σκούρα. Επειδή, ένας εργένης είναι αδύνατον να το κάνει αυτό, υπάρχουν οι χρωμοπαγίδες. Εκείνα τα μαγικά κομμάτια χαρτιού που αν τα βάλεις στο πλυντήριο μαζί με ανάμεικτα ρούχα δεν φοβάσαι μην ξεβάψει κάτι.

Τα ρούχα στεγνώνουν σε 2-3 ώρες χειμώνα, καλοκαίρι

 

Η ώρα της αλήθειας: Όταν δανείζεσαι μπλούζα από τον γείτονα, γιατί οι δικές σου, αν και τις έχεις απλώσει από εχθές, δεν έχουν στεγνώσει.

Η ανακάλυψη: Στις καλές εποχές που είχαμε πετρέλαιο βάζαμε τα ρούχα πάνω στο καλοριφέρ για να στεγνώσουν. Τώρα, καλό είναι να τα πλένουμε πριν ξεμείνουμε τελείως από καθαρά.

Όταν βουλώνει ο νιπτήρας φέρνουμε υδραυλικό

 

Η ώρα της αλήθειας: Τα κουτάλια αρχίζουν να επιπλέουν στον βουλωμένο νιπτήρα λες και είναι γούρνα και εσύ δεν έχεις λεφτά για υδραυλικό.

Η ανακάλυψη: Τουμποφλό!

Μπαγιονέτ σημαίνει βιδωτή λάμπα στα ξένα

 

Η ώρα της αλήθειας: Όταν ο περιπτεράς θα σε ρωτήσει τι λάμπα θες: ”Μπαγιονέτ ή βιδωτή”;

Η ανακάλυψη: Κάθε ντουί παίρνει διαφορετική λάμπα.

Η σφουγγαρίστρα είναι αθάνατη

 

Η ώρα της αλήθειας: Μετά από κάμποσους μήνες χρήσης που η σφουγγαρίστρα αρχίζει να λερώνει αντί να καθαρίζει.

Η ανακάλυψη: Μπορείς να αγοράσεις σκέτο ανταλλακτικό σφουγγαρίστρας χωρίς το κοντάρι.

Το γάλα δεν χαλάει ποτέ

 

Η ώρα της αλήθειας: Η δυσωδία που έρχεται από την κουζίνα δεν είναι από τα σκουπίδια που μόλις έβγαλες, αλλά από το γάλα που έχει αφήσει ανοιχτό στο ψυγείο εδώ και μια εβδομάδα.

Η ανακάλυψη: Η ημερομηνία λήξης στη συσκευασία του δεν είναι για μόστρα.