Eurokinissi
ΚΑΠΟΥ ΟΠΑ

10 συμβουλές του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για να φτιάξετε το τέλειο βιογραφικό

Ο συμπαθής βουλευτής μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για γρήγορη και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.

Καλές οι προτροπές στους άνεργους να ξεκουνηθούν και να αρπάξουν επιτέλους τις εκατομμύρια ευκαιρίες από τα μαλλιά, αλλά πρέπει να τους δείξεις και τον τρόπο. Μεγάλη σκέψη του Κωνσταντίνου Κυρανάκη αυτή, ήρθε καπάκι να κουμπώσει μετά τη χθεσινή του δήλωση ότι πολλοί νέοι που ψάχνουν δουλειά δεν κάνουν “σωστή δόμηση βιογραφικού”.

Αποφάσισε έτσι από τα λόγια να μην περάσει στις πράξεις, αλλά να μείνει στα λόγια και να μας βοηθήσει να δομήσουμε σωστά το βιογραφικό μας σημείωμα, το διαβατήριο μας για να ανέλθουμε κοινωνικώς.

Γιατί δώσε ένα ψάρι σε έναν πεινασμένο και θα είναι χορτάτος για μια μέρα. Μάθε τον να ψαρεύει και θα είναι χορτάτος κάθε μέρα.

Ακολουθούν 10 συμβουλές από τον μετρ του είδους, τον πολιτικό που πρώτα έγραψε χιλιόμετρα στον στίβο της εργασίας και του μόχθου και μετά άρχισε να μοιράζει τη σοφία του στα έδρανα.

(Επίσης, ποιος χορταίνει με ψάρι;)

Οι συμβουλές του Κωνσταντίνου Κυρανάκη -και τον ευχαριστούμε:

 1. Επισύναψε το βιογραφικό του παππού σου, εκτός κι αν στράγγιζε το τυρόγαλο για να φτιάξει μυζήθρα ή έφτιαχνε κουδούνια για τα κατσίκια.
 2. Σύντομο, περιεκτικό, δεν πρέπει να ξεπερνά τις 2-3 σελίδες. Ρε κορόιδο, οι πολιτικοί που θα παρακαλέσεις δεν διαβάζουν καν τι ψηφίζουν, ποια χρονιά πήρες το Λόουερ θα διαβάσουν;
 3. Στα επικοινωνιακά skills δώσε έμφαση στο χιούμορ. Κάθε αφεντικό θέλει να έχει στο γραφείο του έναν κακοπληρωμένο γελωτοποιό.
 4. Κάνε bold τις σημαντικές λέξεις. Έχεις περίπου έξι δευτερόλεπτα να τραβήξεις τη προσοχή αυτού που διαβάζει το βιογραφικό σου. Κάνε την ανάγνωση του πιο γρήγορη και εύκολη, κάνοντας bold σημαντικές λέξεις (ανασφάλιστος, απλήρωτες υπερωρίες, εργασία με 42 πυρετό και ίκτερο) αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σου να σε καλέσουν για συνέντευξη.
 5. Να κάνεις σωστό bulleting:
  α)
  ου)
  ΔΑΠ)
  Ν)
  Δ)
  Φ)
  Κ)
 6. Το βιογραφικό πρέπει να είναι καλαίσθητο, να έχει ελκυστική εμφάνιση. Χρησιμοποίησε μία φωτογραφία μου, όποια θες.
 7. Μην αναφέρεις ψεύτικα προσόντα. Ακόμη δεν βρήκες δουλειά και ονειρεύεσαι για υφυπουργός;
 8. Χόμπι. Αυτή η ενότητα είναι προαιρετική, αλλά βοηθάει τον εργοδότη να εξετάσει κατά πόσο ο υποψήφιος ταιριάζει με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της εταιρείας του. Και επίσης αν κοστίζουν τα ενδιαφέροντά του και άρα κάποια στιγμή ζητήσει αξιοπρεπή μισθό. Απέφυγε να αναφέρεις πολυδάπανα χόμπι όπως ο κινηματογράφος ή η καθημερινή σίτιση.
 9. Η γραμματοσειρά της τάξεως μας είναι μόνο τα Times New Roman.
 10.  Ο μελλοντικός εργοδότης σου θα σε ψάξει σίγουρα στο Facebook, οπότε να έχεις μία σοβαρή φωτογραφία προφίλ με κοστούμι, ακόμη και αν είσαι 7 χρονών. Οι σοβαροφανείς μικρομέγαλοι ασκούν ακαταμάχητη γοητεία στην εργοδοσία. Για cover photo προτίμησε μια φωτογραφία με F-16 πάνω απ’ την Αγιά Σοφιά και γύρω γύρω ανισόρροπους καλόγερους με σημαίες.

 

*Προφανώς και καμία σχέση, προφανώς και δεν μάς είπε τίποτα από όλα τα παραπάνω.