ORIGINALS

15 αξέχαστες γκάφες του Πάνου Καμμένου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος μας έχει χαρίσει μερικές στιγμές αγνού μεγαλείου και ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής, ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τις κορυφαίες.

Το βράδυ που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε για πρώτη φορά τις εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να σχηματίσει κυβέρνηση μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

 

Κάποιοι θα τις χαρακτήριζαν γκάφες, άλλοι ατοπήματα, μερικοί τρίτοι μαργαριτάρια, όμως δεν είναι η ώρα να μαλώσουμε τώρα για τις διατυπώσεις. Η ουσία είναι να απολαύσουμε τις κορυφαίες του στιγμές, τόσο πριν τη συγκυβέρνηση, όσο και κυρίως μετά, όταν και του έδωσε πραγματικά να καταλάβει. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει άλλωστε ότι ο Πάνος Καμμένος περνάει τις καλύτερες ημέρες της ζωής του κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να διαλέξουμε καλύτερη ημέρα από την 25η Μαρτίου, για αναδείξουμε τα highlights του Υπουργού.

Πριν γελάσεις πάντως, φρόντισε να κάνεις το τεστ για να δεις πόσο Καμμένος είσαι κι εσύ, γιατί μπορεί να σου βγει ξινό το γέλιο.

 

*Spoiler: Το αφιέρωμα δεν περιλαμβάνει δηλώσεις σχετικά με ψεκασμούς και ψεκασμένους, αφού παρά τη φημολογία, ο ίδιος δεν έχει κάνει δημόσια κάποια σχετική τοποθέτηση. Οι υπόλοιπες μεγάλες στιγμές του όμως, κάνουν τον ψεκασμό να μοιάζει με πλημμέλημα.

 

Ο Πάνος Καμμένος προβλέπει έξοδο απ΄ το μνημόνιο πριν την Πρωτομαγιά (ναι, αυτή την Πρωτομαγιά)

Επαναλαμβάνω, ναι, αυτή την Πρωτομαγιά, δηλαδή σε 36 ημέρες. Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε; Έχει κάποια αποκλειστική πληροφορία που μοιράστηκε κατά λάθος μαζί μας; Να το παίξουμε στο στοίχημα; Πάντως τόσο αισιόδοξος δεν πρέπει να ήταν ούτε ο Βαρουφάκης της ημέρα που ορίστηκε Υπουργός. Το γεγονός ότι η παραπάνω δήλωση έγινε στη Ουάσιγκτον, της προσδίδει ακόμη επικότερο μεγαλείο. Που είσαι Frank Underwood να καμαρώσεις.

Πριν απ’ αυτό βέβαια, είχε προαναγγείλει δική του έξοδο απ’ την κυβέρνηση σε περίπτωση μνημονίου

 

Και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Πολιτική, μόνο απ’ τη χώρα δεν είπε ότι θα φύγει. Τελικά το μνημόνιο ήρθε, αρχικά βαφτίστηκε συμφωνία εξόδου απ’ τα μνημόνια και τελικά αναγνωρίστηκε ως μνημόνιο, το οποίο όμως θα φύγει σε λίγες ημέρες. Παράδειγμα σταθερών απόψεων.

Ο Πάνος Καμμένος γράφει λάθος τα αρχικά του δικού του κόμματος(!)

 

Η σταθερότητα στις απόψεις είναι μάλλον πολυτέλεια, όταν ο πρόεδρος του ίδιου του κόμματος γράφει λάθος το όνομα της παράταξης στο Twitter. ΑΝ.ΕΛ., πρόεδρε, όχι ΑΝΝΕΛ. Δεν είστε οι Αννεξάρτητοι Έλληνες, ούτε οι Ανεξάρτητοι Νέλληνες. Νομίζω.

Κάποτε βέβαια είχε υπερασπιστεί την ελληνική ΑΟΖ και τους ελληνικούς υδατάνθρακες

 

Οι υδατάνθρακες είναι ελληνικοί κι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (τότε μιλούσε σαν απλός πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ βέβαια) δίνει σκληρή μάχη για να τους υπερασπιστεί. Πράγματι, οι αγώνες του υπέρ του ελληνικού πλιγουριού, των φρούτων και των φασολιών ήταν συγκινητικοί και ενέπνευσαν χιλιάδες συμπατριώτες μας. Υδρογονάνθρακες ο θησαυρός τελικά.

Ο Πάνος Καμμένος φέρνει στη Βουλή ψεύτικες αφίσες με την οικονομική κατάσταση της χώρας

 

Ό,τι βλέπουμε στο ίντερνετ είναι αληθινό”. Είναι βέβαιο ότι αυτή η φράση βρίσκεται κάπου πολύ ψηλά στο γραφείο του Πάνου Καμμένου και με βάση αυτή κινείται καθημερινά. Έτσι, όταν κάποιος που προφανώς ξέρει καλό φώτοσοπ κι είχε όρεξη για πλάκες έφτιαξε μια φωτογραφία όπου στάση λεωφορείου του Λονδίνου κοσμούσε μια αφίσα που ανέλυε τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, ο Υπουργός έγινε έξαλλος κι έφερε το θέμα στη Βουλή για συζήτηση. Το ενδεχόμενο να μην είναι αληθινή η φωτογραφία προφανώς δεν πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό του κ. Καμμένου. Αλίμονο, ποιος κάνει πλάκα με τέτοια πράγματα;

 

Ο Υπουργός αποκαλεί επανειλημμένως την ΠΓΔΜ, Μακεδονία

 

Ο Γιάννης Μουζάλας πριν λίγες ημέρες αποκάλεσε τα Σκόπια, Μακεδονία. Ο οργισμένος Πάνος Καμμένος, απείλησε με αποχώρηση απ’ την κυβέρνηση αν δεν έφευγε πρώτος ο Μουζάλας. Λίγο καιρό πριν βέβαια, κατά τη διάρκεια εκπομπής του Mega, κάνει το ίδιο λάθος. Και πες ότι αυτό το ξέχασε. Μια ημέρα μετά το χαμό που ο ίδιος προκάλεσε, ξανακάνει το ίδιο λάθος και φυσικά επιμένει στη θέση του περί αποχώρησης Μουζάλα. Είναι Θεός, τέλος.-

Όταν πόζαρε όλο καμάρι μπροστά σε νεκρό καρχαρία υπό εξαφάνιση

 

Η αλήθεια είναι ότι τον καταλαβαίνουμε. Ο πειρασμός για τη χρήση του λογοπαιγνίου “μεγαλοκαρχαρίες” ήταν πολύ μεγάλος για να αγνοηθεί. Ακόμα κι αν μπροστά του είχε ένα νεκρό πλάσμα που είχε θανατωθεί από ανθρώπινα χέρια και κινδυνεύει με εξαφάνιση. Λεπτομέρειες. “Μεγαλοχαρχαρίες”, νεκρός καρχαρίας, ασίστ σε κενό τέρμα, δεν χάνονται αυτά.

Κάποτε είχε στείλει όλο το Ποτάμι στον πνευματικό

 

Μια ακόμα πρωτοπορία του Πάνου Καμμένου ως Υπουργού, ήταν η επιλογή που έδωσε στους ένστολους να τοποθετήσουν στις στολές τους επίραμμα με τον προστάτη Άγιο του κάθε κλάδου. Το Ποτάμι τόλμησε να κριτικάρει την πρωτοβουλία και το Υπουργείο παρέπεμψε τα μέλη του στον Πνευματικό ή τον Θεό τους. Αν έχουν.

Όταν είχε διαβάσει στο debate μια ψεύτικη έκθεση μαθητή του δημοτικού

 

Το ΠΑΣΟΚ ήταν κάποτε πολύ μεγάλο κόμμα αλλά τώρα έχουν πεθάνει όλοι. Ρώτησα τη μαμά γιατί θα είναι στις εκλογές κι άρχισε να κλαίει”. Το παραπάνω ψεύτικο γράμμα είχε δημιουργηθεί για τις ανάγκες χιουμοριστικού άρθρου αλλά μην ξαναλέμε τα ίδια. Ό,τι δημοσιεύεται στο ίντερνετ προφανώς και είναι αληθινό. Ο Πάνος Καμμένος λοιπόν, όχι μόνο το πίστεψε, αλλά το διάβασε και κατά τη διάρκεια του προεκλογικού debate τον περασμένο Σεπτέμβριο, υποστηρίζοντας ότι το έχει γράψει ένας μαθητής “με την υπογραφή του”. Έπος (και λίγο fail).

 

 

Ο Πάνος Καμμένος στο red carpet

 

Ο Πάνος Καμμένος επισκέπτεται την Σαλαμίνα κι επειδή ολόκληρος Υπουργός και κυβερνητικός εταίρος δεν είναι ποτέ δυνατόν να πατάει πάνω στα τσιμέντα και τα χώματα, στήνεται για χάρη του ένα κόκκινο χαλί το οποίο βρίσκει στήριγμα σε παλέτες. Αλλά ο Υπουργός εκεί, αντισυμβατικός, αποδίδει τα σέβη του στη θάλασσα εκτός κόκκινου χαλιού, πατώντας πάνω στις πέτρες της παραλίας. Μαχίμι.

Ο Υπουργός το ζει

 

Μιας και είπαμε μαχίμι, δεν μπορεί να κρυφτεί με τίποτα το γεγονός ότι ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος τα περνάει τέλεια. Με τις στολές του, τις βόλτες με τα ελικόπτερα, τις παρελάσεις. Οι παρακάτω φωτογραφίες θα σε πείσουν ότι ζει το απόλυτο όνειρο. Όχι ότι δεν το είχες φανταστεί ήδη.

 

O Πάνος Καμμένος απαντάει στον εαυτό του

 

Γνωρίζεις φαντάζομαι ότι το Πάσχα εύχεσαι Χριστός Ανέστη υπόλοιπους ανθρώπους κι εκείνοι σου απαντάνε “Αληθώς”. Ο Πάνος Καμμένος δεν υπακούει σε τέτοιες ανούσιες κι επιφανειακές κοινωνικές νόρμες κι όταν εύχεται Χριστός Ανέστη, απαντάει ο ίδιος στον εαυτό του. Και φυσικά, το κάνει στο ίδιο τουίτ, μην μας κρατάει και αγωνία.

Εκτός από ψεύτικες αφίσες, είχε φέρει στη Βουλή και τον Αντίχριστο

 

Η προτροπή προς τους βουλευτές του Ποταμιού να δουν τον Πνευματικό τους δεν ήταν τυχαία. Ο Πάνος Καμμένος γνώριζε για την παρουσία του Αντίχριστου από το 1997, όταν ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τσακωνόταν στη Βουλή με τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο, αναφέροντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων και τον Αντίχριστο ως δικαιολογία για να μην περάσει ο νόμος περί ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και η Συνθήκη του Σένγκεν. Συνωμοσιολογία before it was cool.

Ο Πάνος Καμμένος δίνει ρεσιτάλ στα προεκλογικά σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων

 

Σίγουρα, τα κορυφαία σποτ κι αυτά που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες συζητήσεις ήταν αυτά με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρόεδρο και τον μικρό Αλέξη. Στο πρώτο, ο Πάνος Καμμένος μάθαινε στον μικρό πώς να χειρίζεται ένα τρενάκι και στο δεύτερο τον πήγαινε στο νοσοκομείο, αφού είχε σπάσει το αριστερό του χέρι. Τόσο διακριτικές οι αλληγορίες, όσο ο Καμμένος με στολή στρατηγού. Μακράν η καλύτερη πάντως, αυτή με “πρωταγωνιστή” τον Μάντζαρη τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ο Καμμένος ποστάρει κωδικούς(!) χωρίς ιδιαίτερο νόημα

 

Οι ιδέες και οι αρχές είναι σαν τα καρφιά όσο τα κτυπάς τόσο βαθειά καρφώνονται” γράφει ο Πάνος Καμμένος δείχνοντας ξανά ότι η ορθογραφία δεν είναι το δυνατό του σημείο. Θα μου πεις, εδώ έγραφε λάθος το ίδιο του το κόμμα, σε ένα βαθιά θα κολλήσουμε. Μετά το τσιτάτο, κοτσάρει μερικούς κωδικούς συναλλαγών που μάλλον δεν βγάζουν άκρη σε κανέναν παρά μόνο στον ίδιο και στον ομογενή ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟ.