ORIGINALS

21 πράγματα που κάνεις και δεν το παραδέχεσαι

Φαντάσου ότι το να σκαλίζεις τη μύτη σου δεν είναι ένα από αυτά.

Το κακό με τα πράγματα που κάνεις και δεν το παραδέχεσαι είναι ότι δεν το παραδέχεσαι πως τα κάνεις. Το καλό είναι πως κάποια στιγμή στη ζωή σου συναντάς έναν άνθρωπο λίγο πιο θαρραλέο από εσένα, ο οποίος παραδέχεται ότι κάνει κάποιο από αυτά που κάνεις κι εσύ και δεν το παραδέχεσαι, του ομολογείς τη δική σου εμπειρία και ανακουφίζεσαι.

Ανακουφίζεσαι, γιατί πρώτον βρήκες έναν άνθρωπο να μοιραστείς μια κρυφή πτυχή της ύπαρξής σου και δεύτερον γιατί σταματάς να νομίζεις πως είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που κάνει κάτι τέτοιο.

Μην ανησυχείς, δεν είστε μόνο δύο. Είμαστε πολλοί εκεί έξω που κάνουμε κάμποσα πράγματα από την παρακάτω λίστα και δεν το έχουμε παραδεχτεί ποτέ:

1> Παίρνεις τηλέφωνο κάποιον για πρώτη φορά και παρακαλάς να μην το σηκώσει.

2> Είσαι έτοιμος να πάθεις εγκεφαλικό όταν έχεις πληρώσει στο ταμείο του σούπερ μάρκετ και πλησιάζουν τα προϊόντα που αγόρασε ο επόμενος πελάτης, ενώ εσύ δεν έχεις καταφέρει ν’ ανοίξεις ακόμα την πρώτη σου σακούλα.

3> Δεν κάνεις ποτέ το πρώτο like σε μια φωτογραφία στο Facebook, για να μην νομίζουν ότι τους στοκάρεις.

4> Πας στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσεις μόνο δύο λεμόνια, αλλά παίρνεις και πατατάκια γιατί ντρέπεσαι να πας στο ταμείο με σχεδόν άδεια χέρια.

5> Βλέπεις κάποιον γνωστό σου στο Μετρό, αλλά κάνεις πως δεν τον είδες και κοιτάς σταθερά προς την αντίθετη κατεύθυνση, γιατί δεν θυμάσαι από πού τον ξέρεις.

6> Προσποιείσαι ότι στέλνεις μήνυμα, ενώ βγάζεις selfie.

7> Ακούς αστείο προϊσταμένου και θες να κάνει εμετό. Αντ΄αυτού προσποιείσαι πως είσαι στα πρόθυρα νευρικού γέλιου.

8> Κατουράς στην μπανιέρα.

9> Κλείνεις το τηλέφωνο μόλις βγαίνει τηλεφωνητής, γιατί δεν ήσουν προετοιμασμένος για το τι ήθελες να πεις.

10> Οι γονείς σου έχουν καλεσμένους στο σπίτι. Δεν βγαίνεις από το δωμάτιό σου μέχρι να φύγουν.

11> Σε συστήνουν σε κάποιον άνθρωπο. Δεν ακούς το όνομά του. Ντρέπεσαι να τον ρωτήσεις ξανά, με αποτέλεσμα να μην του απευθύνεις το λόγο για όλο το βράδυ.

12> Προσπαθείς σκληρά να κάνεις eye contact με αυτόν που σου μιλάει. Δεν άκουσες τίποτα από όσα σου είπε από την υπερπροσπάθειά σου να διατηρήσεις το eye contact.

13> Λες πως είναι όμορφο το κακάσχημο νεογέννητο μωρό που σου δείχνουν οι γονείς του σε φωτογραφία και θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί.

14> Ρωτάς κάποιον να επαναλάβει αυτό που είπε. Δεν το ακούς ούτε αυτή τη φορά και απλώς χαμογελάς μιας και ντρέπεσαι να τον ρωτήσεις ξανά.

15> Βρίσκεσαι σε χώρο με αγνώστους. Δεν σου μιλάει κανείς και δεν μιλάς σε κανένα, οπότε προσποιείσαι πως σε καλούν στο κινητό και βγαίνεις από το δωμάτιο.

16> Λες στον ταξιτζή ”όπου μπορείτε με αφήνετε”, ενώ έχεις φτάσει έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας σου.

17> Τσεκάρεις την επιλογή ‘View As’ του Facebook για να δεις πώς βλέπουν το προφίλ σου οι άλλοι.

18> Είσαι έτοιμος να φύγεις από κάπου, ώσπου ξαφνικά έρχεται κάποιος και κάθεται δίπλα σου. Κάθεσαι λίγο ακόμα για να μην παρεξηγηθεί.

19> Πηγαίνεις στην τουαλέτα ξένου σπιτιού και αφήνεις τη βρύση του νιπτήρα να τρέχει για να μην ακούν οι άλλοι τι κάνεις.

20> Ντρέπεσαι κάθε φορά που λες”καλησπέρα, θέλω να κάνω μια παραγγελία” όταν παίρνεις τηλέφωνο σε σουβλατζίδικο, αλλά δεν έχεις βρει εναλλακτική εισαγωγή.

21> Δεν παραδέχεσαι ότι κάνεις τα περισσότερα πράγματα από αυτή τη λίστα.