ORIGINALS

8 προτάσεις για τα θερινά τα σινεμά

Το ONEMAN ονειρεύεται το δικό του ιδανικό θερινό σινεμά και ελπίζει απλά κάποιος να φιλοτιμηθεί να το ανοίξει.

Η πεμπτουσία του καλοκαιριού. Μία οθόνη προβολής, πλαστικές ή σιδερένιες καρέκλες με μαξιλάρι, μυρωδιά pop corn και από πάνω ο ουρανός της πόλης. Το θερινό σινεμά είναι για εμένα (και πολλούς άλλους θέλω να πιστεύω) ένας από τους ιδανικότερους τρόπους να περνάς τα βράδια σου μετά τον Μάη.

Μόνο που τα θερινά τα σινεμά (διπλό “τα” όπως το θέλει και ο Λουκιανός) σηκώνουν βελτίωση. Κι όχι μία αλλά πολλές. Αυτές που σκεφτόμουν ένα απόγευμα ξαπλωμένος σε μία αιώρα στο Ζούμπερη.

Κάποιες είναι τραβηγμένες. Άλλες είναι απόλυτα απλές και ποθητές. Το αν αυτό το ιδανικό θερινό σινεμά που σου περιγράφω σήμερα θα γίνει πραγματικότητα από κάποιον ή αν απλά θα μείνει στην wishlist του ONEMAN, δεν το ξέρω.

Αγαπητοί ιδιοκτήτες θερινών κινηματογράφων, πάρτε ιδέες.

Section με αιώρες

 

Υπάρχει χωροταξικό θέμα με αυτή την ιδέα. Πού θα στηριχτούν οι αιώρες; Και δεν θα εμποδίζουν τα κοντάρια τους άλλους που παρακολουθούν την ταινία; Η λύση είναι απλή. Είτε ο κινηματογράφος θα έχει μόνο αιώρες, αρκετά διάσπαρτα στημένες ώστε να μην εμποδίζεται η οπτική είτε όλες οι αιώρες θα είναι στημένες πίσω από τις καρέκλες για να μην εμποδίζουν κανέναν. Σε μια μικρή γωνία φυσικά για να μην σε εμποδίζουν εσένα τα στηρίγματα από το να βλέπεις.

 

Παγωτατζής in the house

 

Γιατί να παίρνεις τυποποιημένο παγωτό όταν μπορείς κάλλιστα να πεταχτείς σε έναν κύριο ο οποίος θα σου βάλει σε χωνάκι gianduja και φυστίκι; Δεν χρειάζεται πολλές γεύσεις. Μόνο τις απόλυτα καλοκαιρινές.

Κανάτες με κοκτέιλ

 

Το καλοκαίρι την σηκώνει την κανάτα του. Είτε πρόκειται για ένα παγωμένο τσάι είτε πρόκειται για κάτι αλκοολούχο. Στο σινεμά λοιπόν θα μπορούσαν να έχουν προετοιμάσει από πριν και να προσφέρουν μεγάλες κανάτες με καλοκαιρινά κοκτέιλ και πάγο. 2-3 ποτάκια ο καθένας για την ταινία είναι μια χαρά.

Νυχτολούλουδα παντού

 

Αρκεί μόνο να περάσεις έξω από το Σινέ Θησείον για να σε πάρουν οι μυρωδιές. Είναι ιδανικό όταν είσαι στην καρέκλα του θερινού να μυρίζει τριγύρω κάτι σε λουλούδι. Αγιόκλημα, νυχτολούλουδο, γιασεμί. Η επιλογή δική σου.

Section με ξαπλώστρες

 

Φυσική συνέχεια της πρώτης ιδέας, εκείνης με τις αιώρες. Ποιος θα σε εμποδίζει στην ξαπλώστρα σου; Κανένας. Ίσα ίσα που μερικές ξαπλώστρες μπορούν να μπουν και σχετικά κοντά στην οθόνη γιατί με την κλίση δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα να κάτσεις και σχετικά κοντά. Διπλές ξαπλώστρες ακόμα καλύτερα για ζευγάρια. Κάτι ξέρει το Άνεσις τόσα χρόνια.

Stand up comedy στο διάλειμμα

 

Ναι, πολλοί πάνε στην τουαλέτα ή να κάνουν refill στο pop corn τους. Αλλοί υπάρχουν και οι άλλοι που κάθονται στη θέση τους και χαζεύουν το κινητό τους. Τι ωραία που θα ήταν σε αυτό το διάλειμμα να έβγαινε μπροστά ένας πιτσιρικάς να σε κάνει να γελάσεις λίγο; Ακόμα καλύτερα με ατάκες και για την ταινία που βλέπεις.

Ένα παγκάκι

 

Δεν χρειάζεται περισσότερα. Ούτως ή άλλως δεν θα κάθονται και πολλοί. Είναι για εκείνο το ζευγάρι που θα του φανεί ωραία ιδέα να αράξει στο παγκάκι και να δει μια ταινία. Τόσο επικό που θα τους τραβάνε και βίντεο να φτιάξουν ταινία. Ινσέψιο

Λίγη άμμο για να αράξεις

 

Υπάρχουν θερινά στην άμμο. Ή τα έχω ονειρευτεί απλά. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κάλύτερο άραγμα με την κοπέλα σου απ’ ότι σε μεγάλες καθαρές πετσέτες που έχουν απλωθεί στην άμμο.

+ 1

Να παίζει πριν από κάθε προβολή το soundtrack των θερινών…