ORIGINALS

8 ταινίες για να δείξει ο Φάμπρι στους παίκτες του ΠΑΟ

Καλοί οι 300. Καλό και το Any Given Sunday. Αλλά εμείς έχουμε μερικές καλύτερες προτάσεις για το pregame.

Η ιστορία λίγο ως πολύ γνωστή. Ο Φάμπρι, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, πριν από τους αγώνες προβάλει κάτι βιντεάκια στους παίκτες του από ταινίες. Αρχικά ήταν σκηνές από τους 300 για να πάρουν θάρρος. Ακολούθησε, πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ένα mix από σκηνές πανηγυρισμών μπλεγμένο με την ομιλία του Αλ Πατσίνο στο Any Given Sunday.

Ξεπερνώ, Παναθηναϊκός ων, τα όποια συμπεράσματα μπορώ να εξάγω ως υγιής φίλαθλος για την πρακτική αυτή που ακολουθεί ο coach της ομάδας μου και περνώ στο σημερινό ζητούμενο. Να προβλέψουμε και να προτείνουμε τις επόμενες ταινίες που θα προβληθούν στην ομάδα του Παναθηναϊκού πριν τον επόμενο αγώνα.

Βασικά, η λογική λέει να μην το ξανακάνει, γιατί έτσι και χάσει ο ΠΑΟ θα τον πάρουν στο ψιλό. Αλλά για καλό και για κακό, εμείς τις προτάσεις μας τις κάνουμε.

(χιούμορ κάνουμε ε; μην τρελαθείτε)

Braveheart

 

Αυτή την ταινία γιατί: Είναι από τις πλέον επαναστατικές όπου τόσο λίγοι τα έβαλαν με τόσους πολλούς. Αφού έπιασαν οι 300, γιατί να μην ακολουθήσουμε το μοτίβο;

Οπωσδήποτε την σκηνή: Με τον λόγο του William Wallace στους πολεμιστές που τους καλεί στην νίκη. Αν και εκεί θα ήθελε Γιάννη Γκούμα με κιλτ να φωνάζει “Hail Panathinaikos is free”.

 

Taxi Driver

 

Αυτή την ταινία γιατί: Έτσι ανδρώνονται οι ηγέτες. Όχι μέσα από φωτογραφήσεις, αυτόγραφα και χορηγίες.

Οπωσδήποτε την σκηνή: Που ο De Niro προβάρει το Are you talking to me. Παράδειγμα προς μίμηση όταν καλεί παίκτη ο διαιτητής να του δείξει κάρτα.

 

Ρομπέν των Δασών: Οι ήρωες με τα κολάν

 

Αυτή την ταινία γιατί: Κάποιοι αντίπαλοι δεν χρειάζονται υψηλή δεξιοτεχνία, εξαιρετική τεχνική και υψηλή δραματουργία. Λίγη πλακίτσα να κάνουμε παιδιά, να παίξουμε την μπαλίτσα μας να φύγουμε.

Οπωσδήποτε την σκηνή: Στο ποτάμι που ο Little John δεν αφήνει τον Robin να περάσει και ο Ατσού κάθεται και τους εξηγεί το ατέρμονο του τσακωμού για να περάσουν από την μία όχθη του ποταμού στην άλλη. Πόσες φορές δεν τσακώνονται οι δικοί μας πραγματικά χωρίς λόγο.

 

Machete

 

Αυτή την ταινία γιατί: Ο Danny Trejo είναι η προσωποποίηση του ήρωα που τα βάζει με όλους και όλα και τα καταφέρνει. Άντε μπας και βρούμε κανέναν να πάρει την ομάδα στις πλάτες του.

Οπωσδήποτε την σκηνή: Που ο διαπλεκόμενος που τον έβαλε να τους σκοτώσει όλους, την τρώει από τον ίδιο τον Trejo. Καμία διαπλοκή δεν χωρά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. “They just fucked with the wrong football player”.

 

Revenge of the Nerds

 

Αυτή την ταινία γιατί: Ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη φάση είναι η ομάδα των Nerds. Μια ομάδα ανθρώπων που τους δουλεύει όλη η κοινωνία. Αλλά εκείνοι εκδικούνται. Για να δούμε…

Οπωσδήποτε την σκηνή: Που τα Nerds οργανώνουν την επίθεσή τους κατά των bullies του κολεγίου. Αφού πρώτα βγάζουν βίντεο με τις γκόμενές τους γυμνές. “Buuuuuuuuuuush”

 

Η μεγάλη απόδραση των 11

 

Αυτή την ταινία γιατί: Είναι η επιτομή της ομάδας που ενάντια στις αντιξοότητες, καταφέρνει να πετύχει τον στόχο της. Το μείον 31 δεν το λες απλά αντιξοότητα αλλά τέλος πάντων.

Οπωσδήποτε την σκηνή: Του αγώνα. Εκεί που τους σφάζει η διαιτησία (αυτό κι αν σου θυμίζει κάτι) αλλά εκείνοι δεν διαμαρτύρονται. Παίζουν μπάλα και κερδίζουν. Αυτό κι αν είναι ηθικό δίδαγμα.

 

Goonies

 

Αυτή την ταινία γιατί: Εϊναι μια μικρή περιπέτεια ρε παιδί μου αυτή η φάση η φετινή. Παιδική σχεδόν. Ενα ταξίδι προς το άγνωστο γεμάτο παγίδες. Βασικά πιο σοβαρά προβλήματα είχαν τα Goonies παρά ο φετινός ΠΑΟ.

Οπωσδήποτε την σκηνή: Που ανακαλύπτουν το μυστικό όπλο που λέγεται Sloth. Έναν τέτοιο τιτάνα θέλει η άμυνα για να θωρακιστεί και να μην πλησιάζει άνθρωπος.

 

Green Street Hooligans

 

Αυτή την ταινία γιατί: Είναι ψιλογνώριμο το σκηνικό της βίας, μην λέμε και βλακείες. Να μάθουν τουλάχιστον μερικά μυστικά για το πώς να αποφεύγουν τους χουλιγκάνους.

Οπωσδήποτε την σκηνή: Του ξύλου ανάμεσα στους δύο “στρατούς”. Να καταλάβουν ότι αυτά γίνονται παντού και να ξενερώσουν μια και καλή με την πάρτη μας.