ORIGINALS

8 ζώα με υπερδυνάμεις που κοντράρουν κάθε σούπερ ήρωα

Deadpool και Aquaman φάτε τη σκόνη του ζωικού βασιλείου.

Όλοι οι φαν των κόμικ λατρεύουμε να διαβάζουμε για τις δυνάμεις που έχει ο κάθε σούπερ ήρωας. Τι μπορεί να κάνει ο Σούπερμαν, γιατί είναι τόσο δυνατός ο Hulk, τι κάνει τόσο ξεχωριστό τον Wolverine και πάει λέγοντας.

Αυτές οι δυνάμεις, όμως, δεν βρίσκονται μόνο στις σελίδες των βιβλίων. Αν μελετήσει κανείς λίγο καλύτερα τα ζώα που κατοικούν στον πλανήτη μας, θα βρει μερικά είδη που διαθέτουν υπερδυνάμεις που θα ζήλευε και ο πιο διάσημος σούπερ ήρωας.

Αθανασία

Ζώο: Μέδουσα

Νόμιζες πως δεν υπάρχει στα αλήθεια, έτσι; Κι όμως στον πλανήτη γη δεν πεθαίνουν όλα. Πάρε για παράδειγμα την μέδουσα Turritopsis nutricula (όχι και τόσο καλλιτεχνικό όνομα), η οποία όταν φτάσει σε μια ηλικία, μπορεί να επιστρέψει στην αρχική της κατάσταση και να ξαναζήσει κανονικότατα τη ζωής της από την αρχή.

Φαντάσου τώρα να ήσουν αυτό το ζώο και να ζούσες για χρόνια ολόκληρα ξανά και ξανά τα ίδια στο βυθό της θάλασσας. Κάπως βαρετό.

Σούπερ ήρωας που ζηλεύει: Deadpool

Αρκετοί σούπερ ήρωες χαρακτηρίζονται ως ‘αθάνατοι’ κι ένας από αυτούς είναι ο Deadpool. Αν και προσπαθούν καιρό τώρα να τον ξεκάνουν, μάλλον κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Ακόμη και σε κόμικ που ο Deadpool φαίνεται να ‘πεθαίνει’, ξανανζωντανεύει. Κάτι σαν την παραπάνω μέδουσα, δηλαδή.

Υγροποίηση

Ζώο: Αγγούρι της θάλασσας

Ωραία υπερδύναμη αυτή. Ειδικά αν έχεις κλειδωθεί εκτός σπιτιού. Θα μπορούσες να μεταμορφωθείς σε νερό, να περάσεις κάτω από την πόρτα να ξεκλειδώσεις και να επιστρέψεις στην αρχική -ανθρώπινη- μορφή. Απλά θα χρειαζόταν κι ένα καλό σφουγγάρισμα.

Κάτι αντίστοιχο μπορεί να κάνει και το αγγούρι της θάλασσας ή ολοθούριο, το οποίο ζει στον βυθό των θαλασσών και φυσικά αποτελεί νόστιμο μεζέ.

Σούπερ κακός που ζηλεύει: Hydro-man

Ανήκει στη μεριά των κακών, αλλά όχι και των πολύ ισχυρών. Όταν ένα ζώο έχει αυτή την υπερδύναμη είναι κουλ, όταν ωστόσο θεωρείσαι σούπερ ήρωας και το μόνο μπορείς να κάνεις είναι να μεταμορφώνεσαι σε νερό, ε, δεν είναι και ό,τι πιο δυνατό.

Πάγωμα του αίματος

Ζώο: Δενδρόβιος βάτραχος

Είναι τρομεροί αυτοί οι βάτραχοι που κατοικούν στη Βόρεια Αμερικοί και σίγουρα κάνουν πλάκα στα ξαδέρφια τους στον υπόλοιπο κόσμο. Βλέπεις αυτοί οι θεούληδες εκεί πάνω έχουν την ικανότητα να παγώσουν το ίδιο τους το αίμα, όταν κάνει κρύο και είναι σε φάση ‘deal with it’.

Σούπερ ήρωας που ζηλεύει: Iceman

Αν σου έλεγαν ποια υπερδύναμη θα ήθελες να έχεις, σίγουρα το να μεταμορφώνεσαι σε πάγο δεν θα ήταν στις πρώτες επιλογές. Αν και ο Iceman είναι ιδανικός προσκεκλημένος για πάρτι. Δεν ανησυχεί κανείς αν τελείωσε ο πάγος (κακό, sorry).

Θερμικοί αισθητήρες

Ζώο: Βόας σφιγκτήρας

Πρώτον, δεν θες να συναντήσεις έναν τέτοιο. Δεύτερον, αν σε βρει (που θα σε βρει), εύχεσαι απλά να σε σκοτώσει γρήγορα. Είναι από τα πιο θανατηφόρα ζώα εκεί έξω και έχει μια τρομερή ικανότητα να εντοπίζει τη λεία του μέσω θερμικών αισθητήρων που διαθέτει στο σώμα του.

Σούπερ ήρωας που ζηλεύει: Daredevil

Η διαφορά του Daredevil είναι τουλάχιστον πως ο τελευταίος δεν σκοτώνει τον εχθρό του. Κατά τα άλλα κοντράρονται στα ίσα.

Δηλητηριώδη αέρια

Ζώο: Σαρανταποδαρούσα Δράκος

Μπορεί να λέγεται ‘δράκος’, αλλά αυτό το ζώο δεν πετάει φωτιά. Κρίμα, δηλαδή, γιατί η φωτιά θα ήταν πολύ καλύτερη από αυτά τα αέρια που βγάζει η σαρανταποδαρούσα δράκος από το σώμα της και είναι ικανά να σκοτώσουν για πλάκα τους εχθρούς της.

Σούπερ κακός που ζηλεύει: Poison Ivy

Την Poison Ivy τη συγχωρούμε όσα δηλητηριώδη αέρια κι αν βγάζει. Είναι από τους πιο σέξι κακούς εκεί έξω.

Πρόβλεψη

Ζώο: Σκύλος

Σύμφωνα με έρευνες, τα σκυλιά μπορούν να αισθανθούν κάτι που θα γίνει, αρκετές ώρες πριν, όπως για παράδειγμα γίνεται σε περίπτωση σεισμού. Αυτή είναι και μια υπερδύναμη των σκύλων, την οποία ωστόσο δεν την δουλεύουν στο 100% της. Έχουν potential να την εξελίξουν κι άλλο.

Σούπερ ήρωας που ζηλεύει: Doctor Strange

Είναι μάγος, μπορεί να ταξιδέψει στο χρόνο και να προβλέψει αυτό που θα γίνει, πολύ πριν γίνει. Σούπερ κουλ ήρωας.

Βιονική ακοή

Ζώο: Δελφίνια

Τα δελφίνια επικοινωνούν με κραυγές κάτω από το νερό και μπορούν να ακούσουν κάποιο άλλο δελφίνι από τεράστια απόσταση. Μπορεί να μην έχουν εξωτερικά αυτιά, όμως, έχουν αναπτύξει ένα εξελιγμένο σύστημα ακοής που θα ζήλευε κάθε σούπερ ήρωας. Ακούν τα πάντα, ακόμα και την καρδιά ενός ανθρώπου που κολυμπάει δίπλα τους.

Σούπερ ήρωας που ζηλεύει: Banshee

Δεν είναι από τους πολύ γνωστούς ήρωες των κόμικ, όμως έχει μια απίστευτη δύναμη. Μπορεί να επιτίθεται στους εχθρούς του με ηχητικά κύματα τόσα δυνατά που τους διαλύουν.

Εκτόξευση νερού

Ζώο: Γαρίδα αλφαίος

Αυτή η οπλισμένη γαρίδα χρησιμοποιεί τις δαγκάνες της σαν ένα ηχητικό όπλο, το οποίο στέλνει κύματα φυσαλίδων που φτάνουν την θερμοκρασία των 9900°C και αναισθητοποιούν το θήραμά της.

Σούπερ ήρωας που ζηλεύει: Aquaman

Ο ‘βασιλιάς των θαλασσών’, ο Aquaman, κάνει αντίστοιχα κολπάκια με την τρίαινά του. Απλά έχει πιο εμπορικό όνομα από τη γαρίδα αλφαίο.