ORIGINALS

9 μικρές βλακείες που μπορούν να σου καταστρέψουν την ημέρα

Η κάλτσα που βράχηκε κι η ζώνη που δεν μπήκε ποτέ στο παντελόνι.

Βαρετή και κλισέ εισαγωγή που μιλάει για τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μας καθημερινά, στη δουλειά, στο σπίτι, στην οικογένεια. Ναι, σίγουρα, συμφωνούμε, δεν χρειάζεται καν να το γράψω και να το εξηγήσω, συμπάσχω, η ζωή είναι δύσκολη κι έχει αληθινά ζόρια.

Αλλά ρε φίλε, μερικές ημέρες μπορούν να καταστραφούν πριν καν ξεκινήσουν από μία βλακεία, η οποία κανονικά δεν θα έπρεπε να σε απασχολήσει για περισσότερα από μερικά δευτερόλεπτα. Αλλά όχι, η αναποδιά αυτή θα σου ρίξει το ηθικό, θα σε εκνευρίσει και θα σε κάνει να ξεχάσεις για μια ημέρα όλα σου τα αληθινά προβλήματα.

Γιατί πραγματικά, ποιος σκέφτεται ότι δεν έχει λεφτά ή ότι η ζωή του δεν πάει πουθενά, όταν έχει ξεχάσει να βάλει ζώνη κι όλη μέρα του πέφτει το παντελόνι; Ποιον απασχολεί ότι η σχέση του έχει βαλτώσει, όταν έχει βραχεί η κάλτσα του; Τώρα που μπήκες στο κλίμα, ας αναλύσουμε αυτές και άλλες μικρές βλακείες που ενώ στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτό, βλακείες, μπορούν να σου ανατινάξουν την κανονικότητα.

Να ξεχάσεις να βάλεις ζώνη

ΟΚ, αν αυτό συνοδευτεί με το να φορέσεις ένα παντελόνι που είναι σφιχτό και κάπως κολλητό και δεν σου πέφτει, κάπως σώζεται. Αν όμως φορέσεις φαρδύ παντελόνι το οποίο χωρίς την υποστήριξη της ζώνης, απλά πέφτει, τότε η μέρα σου καταστρέφεται, αφού δεν μπορείς να κάνεις βήμα χωρίς τον φόβο ότι θα πέσει το παντελόνι σου έτσι όπως περπατάς και θα γίνεις ρεζίλι.

Μία λύση: Βρες ένα κορδόνι ή κάτι αντίστοιχο το οποίο μπορεί για μερικές ώρες να αντικαταστήσει τη λειτουργία της ζώνης. Εναλλακτικά, μην κουνηθείς από το γραφείο σου. Αν δεν κάνεις δουλειά γραφείου, πήγαινε να αγοράσεις μια ζώνη και συνέχισε την ημέρα σου.

Να ξεχάσεις το τάπερ στο σπίτι

Το έχεις ετοιμάσει από το βράδυ. Το σκέφτεσαι χαρούμενος μόλις ξυπνήσεις. Επιτέλους, δεν θα παραγγείλεις πάλι σουβλάκια στο γραφείο. Τρέχεις να το βγάλεις από το ψυγείο για να το αφήσεις σε εμφανές σημείο ώστε να μην το ξεχάσεις φεύγοντας. Και φυσικά, το ξεχνάς και όταν πια το θυμηθείς, έχεις ήδη φτάσει στη δουλειά. Όλη την υπόλοιπη ημέρα δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο, πέρα από το φαγητό που αργά και βασανιστικά χαλάει μέσα στο τάπερ. Το φαγητό που θα έτρωγες το μεσημέρι και τελικά αντικαταστάθηκε -πάλι- από σουβλάκια.

Μία λύση: Να κολλάς ποστ ιτ στην εξώπορτα, γράφοντας πάνω αυτά που δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσεις.

Να βραχεί η κάλτσα σου

Τρέχεις για να προλάβεις το λεωφορείο και δεν προσέχεις ποτέ την τεράστια λακκούβα γεμάτη νερό. Το ένα σου παπούτσι προσγειώνεται μέσα και ολόκληρη η κάλτσα γεμίζει νερό, μία αίσθηση που σύμφωνα με έρευνες που μόλις έβγαλα από το κεφάλι μου, είναι η χειρότερη στον πλανήτη. Μία αίσθηση την οποία θα πρέπει να ανεχτείς και να συνηθίσεις για τις επόμενες τουλάχιστον 8 ώρες. Βαρύ.

Μία λύση: Να κόψεις το πόδι σου, ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Να βγεις από την εξώπορτα και να σου έχει έρθει λογαριασμός ΔΕΗ

Αισθάνεσαι γεμάτος αυτοπεποίθηση. Χαμογελάς. Αυτή είναι η μέρα σου. Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά, κανένα εμπόδιο δεν θα μπει στο δρόμο σου, δεν βλέπεις κανέναν, είσαι ο καλύτερος. Ανοίγεις την πόρτα και το πρώτο πράγμα που βλέπεις, είναι ο κλειστός λογαριασμός της ΔΕΗ. Κλαις. Δεν είναι η μέρα σου. Όλα θα πάνε στραβά.

Μία λύση: Κάνε ότι δεν τον είδες. Είναι ένα πρόβλημα για τον απογευματινό εαυτό σου.

Να μην θυμάσαι αν έκλεισες τον θερμοσίφωνα

Ή αν έκλεισες το μάτι της κουζίνας, αν κλείδωσες, αν έβαλες συναγερμό. Κατάλαβες. Αυτό το μόνιμο, ψυχαναγκαστικό άγχος του αν θυμήθηκες να κάνεις κάτι, το οποίο 9 στις 10 φορές το θυμάσαι, αλλά 10 στις 10, δεν θυμάσαι ότι το έκανες, επειδή έγινε μηχανικά. Κόλαση. Το χειρότερο είναι πως εκείνη τη μία φορά που δεν θα γυρίσεις να τσεκάρεις για να ηρεμήσεις, θα είναι εκείνη που όντως κάτι θα έχεις ξεχάσει.

Μία λύση: Ο Κοκκίνης πάντως, τραβάει φωτογραφίες από το κινητό όταν κλειδώνει. Δεν επιβάλλουμε, προτείνουμε.

Να βρεις τον καθρέφτη του αμαξιού σου σπασμένο

Και φυσικά, ούτε ένα σημείωμα, μία εξήγηση, κάτι. Ζημιά η οποία ναι μεν δεν είναι αρκετά σοβαρή για να σε ρίξει σε κατάθλιψη, όμως και οικονομικά θα σε πληγώσει, και θα αναγκάσει να τρέξεις σε συνεργεία και θα σε ταλαιπωρήσει στην οδήγηση. Μα κυρίως, θα σου χαλάσει τουλάχιστον μία ημέρα, γεμίζοντάς σε με νεύρα.

Μία λύση: Να γίνεις ο Χανκ Μούντι (τι καθρέφτης, τι φανάρι)

Να χαλάσει η πρωινή σου ρουτίνα

Δεν ακούς ποτέ το ξυπνητήρι. Αργείς να ξυπνήσεις. Έχεις ήδη καθυστερήσει στη δουλειά. Πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Θυσιάζεις την πρωινή σου ρουτίνα. Δεν πηγαίνεις τουαλέτα, δεν πίνεις καφέ, δεν κάνεις τίποτα απ’ όσα χρειάζεσαι για να ξυπνήσεις σωστά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω, όλη την υπόλοιπη μέρα σου.

Μία λύση: Βρες μία καλή δικαιολογία για να αργήσεις και ακολούθησε τη ρουτίνα σου κανονικά.

Να χάσεις για δευτερόλεπτα το λεωφορείο

Και το επόμενο να φτάνει σε 20 λεπτά. Ας μην πούμε ότι στο τρέξιμο για να το προλάβεις βράχηκε κι η κάλτσα σου, γιατί αυτό θα αγγίζει τα όρια του εφιάλτη. Ας πούμε απλά ότι είδες το λεωφορείο να φεύγει κι έμεινες άπραγος, να περιμένεις το επόμενο, γνωρίζοντας ότι θα αργήσεις στη δουλειά κι όλη σου η μέρα θα πάει πίσω.

Μία λύση: Ξεκίνα πάντα λίγο νωρίτερα για να αποφεύγεις τέτοιες ήττες.

Να ξυπνήσεις επειδή έξω κάνουν έργα

Όταν έγραφα ακριβώς πιο πάνω να ξυπνάς νωρίτερα, δεν εννοούσα ακριβώς αυτό, ή μάλλον, δεν εννοούσα ακριβώς έτσι. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ’ το να ξυπνάς εξαιτίας ενός βίαιου δυνατού θορύβου, να μην μπορείς να ξανακοιμηθείς και φυσικά, να νυστάζεις μετά όλη μέρα.

Μία λύση: Ωτοασπίδες.