ORIGINALS

Αγώνισμα στο νέο Survivor η ρίψη του σταυρού στη θάλασσα

Καυτές, έγκυρες, αποκλειστικές ειδήσεις από το μέλλον.

Το 2048 μ.Χ η Ελλάδα υπάρχει ακόμα (για κάποιο λόγο) και αυτό είναι ένα απόσπασμα από τις κυριότερες ειδήσεις, όπως τις καταγράφει το Έθνος της Κυριακής 14 Ιανουαρίου.

1.

Αγώνισμα στο νέο Survivor θα είναι η ρίψη του σταυρού στη θάλασσα, σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται από το κανάλι που θα προβάλει αυτό το αίσχος. Στο Survivor30 η παραγωγή ζήτησε και πήρε τα δικαιώματα από την εκκλησία, έναντι αγνώστου ποσού και πλέον οι παίκτες θα πλακώνονται στα μπουκέτα και κάτω απ’ το νερό. Ο πρώτος που θα πιάσει τον σταυρό δεν θα σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ, καθώς νικητής θα είναι ο τελευταίος που θα στέκεται ακόμα ζωντανός με τον σταυρό στο χέρι. Λίγο πολύ ό, τι ισχύει και στα Θεοφάνια δηλαδή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας επιτρέπονται τα πάντα, από κλωτσομπουνίδια μέχρι θανατηφόρες λαβές, ωστόσο πάνω απ’ τη θάλασσα πρέπει να δείχνουν όλοι χαρούμενοι και να ζητούν την ευλογία του κάγκουρα παρουσιαστή. Δύσκολη πρόκληση.

2.

Σωστά έκοψε τη βασιλόπιτα ένας άσημος βουλευτής κάποιου μικρού κόμματος στην εκλογική του περιφέρεια, σοκάροντας ευχάριστα τους παρευρισκόμενους. Ο βουλευτής, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, όχι μόνο κράτησε το πλαστικό μαχαιράκι από την πλευρά που κόβει, αλλά σκέφτηκε και να βγάλει τη ζελατίνα απ’ τη βασιλόπιτα πριν αρχίσει να τη μακελεύει. Έκπληκτα τα κομματόσκυλα γύρω του ξέσπασαν σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα, νιώθοντας περηφάνια που ζήτησαν ρουσφέτια από έναν τόσο άξιο βουλευτή και όχι από κανέναν της πλάκας. Ο βουλευτής δεν αποκάλυψε το μυστικό του, αλλά στενός του συνεργάτης μας ρουφιάνεψε ότι έκανε πρόβες καθημερινά σχεδόν για ένα εξάμηνο. “Δεν είναι θέμα ταλέντου το να μη ξεφτιλιστείς μπροστά στις κάμερες κόβοντας λάθος τη βασιλόπιτα. Είναι θέμα σκληρής δουλειάς”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

3.

Το τελευταίο αντίο είπαν χθες συγγενείς και φίλοι στον Tim Burton, στον μεγάλο σκηνοθέτη που σφράγισε το σινεμά με κάτι περίεργες ταινίες, σκοτεινές, ψιλογκόθικ και από ένα σημείο και μετά, ολόιδιες μεταξύ τους.

ASSOCIATED PRESS / ASSOCIATED PRESS

Μαζί του θάφτηκε ζωντανός και ο Johnny Depp, ο πιστός του υπηρέτης, ακολουθώντας μία αρχαία παράδοση που κρατάει από την εποχή των πιο προοδευτικών Φαραώ. Ο Depp, ντίρλα από τα ξύδια, στην αρχή νόμιζε ότι γύριζαν σκηνές για κανά καινούργιο γκοθομιούζικαλ, αλλά άρχισε να υποπτεύεται την αλήθεια, όταν δεν του έλυναν τα χέρια παρά τις απειλές του. Να υπενθυμίσουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πριν από 14 χρόνια, στην αποτέφρωση του Martin Scorsese, όπου μέσα στις φωτιές πετάξανε ολοζώντανο και τον Leonardo DiCaprio. Άλλο δουλικό κι αυτό.

 

(Απόσπασμα από το κείμενο που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη στήλη ‘Σαν Σήμερα’ του Έθνους της Κυριακής 14 Ιανουαρίου.)