ORIGINALS

Απίστευτα μεγάλες καγκουριές που κάνουν οι άνθρωποι για να διασκεδάσουν

Μερικές ακλόνητες αποδείξεις από όλο τον κόσμο ότι η τρέλα δεν πάει στα βουνά.

Ο άνθρωπος μπορεί να γίνει εξαιρετικά πρωτότυπος όσον αφορά το θέμα της διασκέδασής του. Σκέψου για παράδειγμα πόσα πράγματα κάνουμε σήμερα, τα οποία στο παρελθόν δεν γνώριζαν καν. Λογικό. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν κι εκείνοι που το πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω.

Όταν έχεις μπόλικο ελεύθερο χρόνο και αρκετά χρήματα για ξόδεμα, συνήθως δεν είναι και πολύ καλός συνδυασμός. Κυρίως γιατί βαριέσαι εύκολα και θες να κάνεις όλο και πιο κουλά, όλο και πιο ακραία πράγματα.

Βέβαια, όταν για χάρη της διασκέδασης θέτεις σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική σου ακεραιότητα, τότε τι είδους διασκέδαση είναι αυτή; Όπως και να ‘χει, δεν θα τους πούμε εμείς να σταματήσουν ότι κάνουν. Απλώς θα τους κοιτάζουμε από μακριά. Από πολύ μακριά για την ακρίβεια.

Κολύμπι με μέδουσες

Υπάρχει ένα μέρος στο νησί Παλάου (δυτικά των Φιλιππίνων) που ονομάζεται Ongeim’l Tketau (κι επειδή ακριβώς ονομάζεται έτσι το γράφουμε στα αγγλικά) ή αλλιώς “λίμνη των μεδουσών”, όπου ο επισκέπτης μπορεί να μπει μέσα και να κολυμπήσει ανάμεσα σε χιλιάδες ή καλύτερα σε εκατομμύρια μέδουσες, οι οποίες βρίσκονται δίπλα του, μπροστά του, πίσω του. Τα είδη των μεδουσών που ζουν στον πλανήτη είναι δύο, αυτά που μπορούν να σε σκοτώσουν με ένα τσίμπημα κι αυτά που θα σε πονέσουν, αλλά ο πόνος αντέχεται. Ναι, σωστά μαντεύεις, δεν πεθαίνεις σε αυτή τη λίμνη, αλλά ο πόνος όταν βγεις είναι μεγάλος.

Κατέβασμα πλαγιάς με φουσκωτή μπάλα

Όταν ήμασταν παιδιά, μας άρεσε να κάνουμε τα λεγόμενα βαρελάκια και να κατρακυλάμε στις πλαγιές λερώνοντας από πάνω μέχρι κάτω τα ρούχα μας. Εδώ τώρα λέει το έχουν πάει ένα βήμα παραπάνω και στη Νέα Ζηλανδία μπαίνουν μέσα σε φουσκωτές μπάλες και κατεβαίνουν πλαγιές ολόκληρες. Χωρίς έλεγχο και όπου σταματήσει η μπάλα. Good job.

Κολύμπι με γιγάντιο κροκόδειλο

Όταν βλέπεις αυτή τη φωτογραφία, το κολύμπι με μέδουσες ακούγεται light. Για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στο Ντάργουιν της Αυστραλίας που τους αρέσει να μπαίνουν σε ένα πλαστικό (!) κουτί και να βλέπουν έναν από τους φονικότερους (και μεγαλύτερους) κροκόδειλους εκεί έξω να κολυμπάει δίπλα τους, κοιτάζοντάς τους σαν μεζεδάκι. Πόση πλάκα αλήθεια μπορεί να έχει αυτό;

Τρέξιμο πάνω σε γυάλινη γέφυρα

Στην Κίνα και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Χουνάν, υπάρχει ένα τεράστιο πάρκο το Shiniuzhai National Geological Park. Εκεί βρίσκεται μια γυάλινη γέφυρα ύψους 180 μέτρων και με μήκος 300 μέτρα. Τι κάνουν τώρα οι τουρίστες εκεί; Τρέχουν ή περπατάνε μπουσουλώντας, κοιτώντας παράλληλα το κενό. Ένα κενό που φαίνεται πεντακάθαρα, αφού δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον πάτο της γέφυρας, εκτός από γυαλί. Φυσικά, βγάζουν και ένα σωρό φωτογραφίες.

Βόλτα στις αρκούδες

Ωραία πλάσματα οι αρκούδες, δε λέω. Όταν τις βλέπεις σε φωτογραφίες ή βιντεάκια Όχι όταν μπαίνεις σε ένα γυάλινο κουτί και έχεις μια τεράστια αρκούδα να χτυπάει με μανία και να αναποδογυρίζει αυτό το κουτί. Στην Ιαπωνία, λοιπόν, μπορείς να το κάνεις. Παίρνεις και μαζί ένα κινητό ή μια κάμερα και το τραβάς video για ενθύμιο. Μάλιστα.

Wing Walking

Αν βαριέσαι κάποια μέρα και δεν έχεις τίποτε να κάνεις, δοκίμασε αυτό. Δένεσαι στα φτερά ενός αεροπλάνου την ώρα που αυτό απογειώνεται. Στη συνέχεια, σηκώνεσαι κάπως από τη θέση σου και προσπαθείς να κάνεις κάτι σαν surf ανάμεσα στα σύννεφα. Κάποιοι τολμούν να κάνουν και περίτεχνα κόλπα εκεί πάνω. Όχι και ό,τι πιο safe, όπως καλά κατάλαβες.

Surfing σε ενεργό ηφαίστειο

Το ηφαίστειο Cerro Negro βρίσκεται στη Νικαράγουα, είναι 160 ετών και 100% ενεργό. Ο λογικός άνθρωπος διαβάζοντάς το θέλει να πάρει τη βαλιτσούλα του και να πάει όσο πιο μακριά του γίνεται. Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που προτιμούν να καβαλήσουν μια σανίδα και να κάνουν surfing στις πλαγιές του, μυρίζοντας την λάβα. Τι να πεις;