ORIGINALS

Μπλα μπλα μπλα μπλα: Το πρόσημο της εβδομάδας

Οι συντάκτες του OneMan βαθμολογούν όσα συμβαίνουν εκεί έξω, στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο μας. Όμορφες ή άσχημες, αυτές ήταν οι εξελίξεις της εβδομάδας που πέρασε.

Οι συντάκτες του OneMan βαθμολογούν όσα συμβαίνουν εκεί έξω, στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο μας. Όμορφες ή άσχημες, αυτές ήταν οι εξελίξεις της εβδομάδας που πέρασε.

 

+ H συμπερίληψη της LGBTQ+ κοινότητας, η τρανς ορατότητα και η ενασχόληση της ελληνικής τηλεόρασης με καταστάσεις όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία ή το #metοo – μέχρι πριν λίγα χρόνια μπορεί και να έφερναν πρόστιμα από το ΕΣΡ. Κάπως προχωράμε σαν κοινωνία.

– Ο casual ρατσισμός του blackface, όπου μαγαζί στα Πετράλωνα έβαψε τους σερβιτόρους του μαύρους εν είδει κάποιου -αποτυχημένου σίγουρα- cultural appreciation. Αυτή η προβληματική και προσβλητική μεθοδολογία ήταν, είναι και θα είναι βαθιά προσβλητική. Θοδωρής Κανελλόπουλος

+ Ύστερα από δύο και πλέον χρόνια κορονοϊού ο φόβος της καραντίνας μοιάζει με μακρινή ανάμνηση. Έτσι, η καινούργια φθινοπωρινή σεζόν ξεκινά -επιτέλους- με ανοιχτά μαγαζιά, συναυλίες δίχως περιορισμούς και νέες θεατρικές παραστάσεις.

– H επιστροφή του (νεο)φασισμού στην Ιταλία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τρομερά άσχημες πολιτικές εξελίξεις σε όλη την Ευρώπη – το γνωρίζαμε εδώ και καιρό, απλά κάναμε ότι δεν το βλέπουμε. Γιώργος Ρομπόλας

+ Η ανακοίνωση της συναυλίας του 50 Cent με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, η οποία ανοίγει μπροστά μας ένα λαμπρό πεδίο αναπάντεχων συμπράξεων. Τη στηρίζω σε όλα τα επίπεδα και προτείνω να επεκταθεί και εκτός μουσικής: Κοινή παράσταση Σεφερλή-Μαρίνα Αμπράμοβιτς, ερχόμαστε.

– Η διακοπή των εθνικών ομάδων. Ακόμη και το επικό 3-3 της Αγγλίας με τη Γερμανία, δεν παύει να είναι παντελώς αδιάφορο. Η μόνη διακοπή που θα δεχτούμε, είναι για το Μουντιάλ. Κωνσταντίνος Αμπατζής