© 2020/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi
ΚΑΠΟΥ ΟΠΑ

Ένας Θεός ξέρει πώς δόθηκε άδεια για βάπτιση στον Άδωνι, επιβεβαιώνει Μητροπολίτης

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου μίλησε στο Mega και λίγο πολύ είπε αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν.

Από χθες κυκλοφορεί μία πολύ όμορφη και γλυκούλικη είδηση που θέλει τον υπουργό Αναπτύξεως -ποτέ «Ανάπτυξης»- να έλουσε με λαδόνερο ως ανάδοχος ένα τυχερό έμβρυο στον ναό του Διονυσίου Αεροπαγίτου, δεσμεύοντας τον εαυτό του στην αέναη αγορά δώρων και λαμπάδων μέχρι την απόλυτη οικονομική του αφαίμαξη. Τα χαρμόσυνα νέα της βάπτισης τα δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν ήταν δηλαδή προϊόν φοβερού ρεπορτάζ και αποκαλύψεων. Απλά πράγματα.

Αυτό είναι το μνημειώδες tweet, το οποίο όμως πρόσεξε, έγινε στις 14 Μαρτίου, απλώς χθες άρχισε το σοσιαλμιντιακό πανηγύρι:

Από εκεί και πέρα, για 24 σχεδόν ώρες έχουν ακουστεί και γραφτεί πάρα πολλά για το αν είχε το δικαίωμα να το κάνει, με ποιον τρόπο κατάφεραν να εξασφαλίσουν οι γονείς την άδεια για τη βάπτιση του παιδιού τους εν μέσω πανδημίας, ακόμα και για το αν η βεβαίωση «κατ’ εξαίρεσης τέλεσης θρησκευτικής εορτής» της Πολιτικής Προστασίας που δημοσίευσε ο υπουργός είναι αληθινή.

Σήμερα το πρωί, λοιπόν, σε μια συνέχεια αυτού του debate, o εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, βγήκε στην πρωινή εκπομπή του Mega και ερωτώμενος για το αν υπάρχει ειδική άδεια για την τέλεση βάπτισης, απάντησε ότι:

«Την ειδική άδεια πρώτη φορά πρώτη φορά την ακούω. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι βάπτιση μπορεί να γίνει τις περιοχές που δεν βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο».

Ουσιαστικά, ο Μητροπολίτης ισχυρίστηκε ότι η Ιερά Σύνοδος δεν έχει ακούσει καν να υπάρχει διαδικασία για την κατ’ εξαίρεση τέλεση αυτού του μυστηρίου. Άδειασμα.

Στην στην ιστορική εκπομπή, λοιπόν, του κυρίου Χασαπόπουλου και της κυρίας Βούλγαρη, που πριν από λίγο καιρό μεγαλούργησε κι ο Κουτσαβάκης, ακούστηκαν και αυτά τα τρομερά πράγματα:

«Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση ή όχι. Σε μια περιοχή που δεν είναι στο βαθύ «κόκκινο» επιδημιολογικά, μπορεί να γίνει και βάφτιση και γάμος, με 9 άτομα συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού της εκκλησίας».

Η Αττική όμως είναι σε βαθύ κόκκινο.

«Αφού το απαγορεύει η ΚΥΑ πώς θα κάνω την βάφτιση;», συνέχισε. «Έγινε μια ενέργεια από έναν υπουργό. Την ειδική άδεια πρώτη φορά πρώτη φορά την ακούω. Ισχύει όταν δεν έχουμε βαθύ κόκκινο».

Δες το βίντεο με τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου να εξηγεί για το αν μπορεί κάποιος να τελέσει γάμους και βαπτίσεις εν μέσω αυστηρού λockdown -δεν μπορεί, σου κάνουμε σπόιλερ εμείς: