ORIGINALS

Επιστήμονες απέδειξαν ότι το καλαμάκι κοτόπουλο δεν είναι σουβλάκι

Καυτές, έγκυρες, αποκλειστικές ειδήσεις από το μέλλον.

Το 2047 μ.Χ η Ελλάδα υπάρχει ακόμα (για κάποιο λόγο) και αυτό είναι ένα απόσπασμα από τις κυριότερες ειδήσεις, όπως τις καταγράφει το Έθνος της Κυριακής 4 Μαρτίου.

1.

Ξεπέρασε τις 100.000 πωλήσεις το ‘Γνώρισε τη δύναμη μέσα σου’, το τρίτο και πιο πρόσφατο βιβλίο του διάσημου life coach, Στέφανου Χίου. Ο ‘άρχοντας της ηρεμίας’ όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι μαθητές του, στο νέο του έργο προτείνει τρόπους και μεθόδους αυτογνωσίας, τεχνικές που βοήθησαν και τον ίδιο να δει το ‘ιερό του εγώ’, να βγει απ’ το εσωτερικό του σκοτάδι και να γνωρίσει την συναισθηματική ευημερία.

Γράφει στον πρόλογό του ο αναγεννημένος Δάσκαλος: “Το να είσαι ζεν δεν σημαίνει μόνο να επιπλέεις στην επιφάνεια μία μόνιμης γαλήνης και ψυχοσωματικής ισορροπίας, αλλά να μπορείς και να επικοινωνείς αυτήν την κατάσταση και στους γύρω σου. Καταλάβατε ζώα; Καταλάβατε κηφήνες;”. Μαθήματα ζωής απ’ τον καλύτερο. Μορφωθείτε.

2.

Νέο μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα, όταν ένοπλος καθηγητής άνοιξε νόμιμο πυρ εναντίον μαθητή, που του πέταξε, με ξεκάθαρες φονικές διαθέσεις, μία κιμωλία μικρομεσαίου μεγέθους. Ο καθηγητής, βρισκόμενος σε άμυνα, πυροβόλησε αμέσως τον άτακτο μαθητή, ενώ προκειμένου να προφυλαχθεί απ’ τα ενδεχόμενα πυρά των υπόλοιπων καθηγητών που έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει, κρύφτηκε πίσω από την αλεξίσφαιρη έδρα του. Έπειτα από αρκετή ώρα και αφού ο διευθυντής ζήτησε από όλους να ηρεμήσουν και να κατεβάσουν τα καλάσνικοφ, ο καθηγητής παραδόθηκε για να αφεθεί ελεύθερος λίγο αργότερα, καθώς η επίθεσή του θεωρήθηκε απολύτως δικαιολογημένη.

Πρόκειται μόλις για την 26η δολοφονία σε σχολείο των ΗΠΑ γι’ αυτήν τη βδομάδα, γεγονός που δείχνει πόσο επιτυχημένος και αναγκαίος ήταν ο Κανονισμός Πρόληψης Σχολικής Βίας που εισήγαγε ο Πρόεδρος Trump το μακρινό 2019. Προφήτης.

3.

Σε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη προχώρησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον μετά από χρόνια ερευνών και πειραμάτων στα χλεμπονιάρικα ελληνικά σουβλατζίδικα. Σύμφωνα με τον ομογενή καθηγητή, Τομ Λάντζας, το σουβλάκι κοτόπουλο δεν είναι κανονικό σουβλάκι και όσοι το έτρωγαν τόσα χρόνια κορόιδευαν τον μίζερο εαυτό τους. Το συγκεκριμένο έδεσμα δεν ευθύνεται ούτε για την παχυσαρκία, ούτε για νόσους σχετικές με την καρδιά, οπότε είναι ντροπή να ταυτίζεται με την αληθινή βρομιά που οδηγεί σε θανάτους γεμάτους περηφάνια.

Πλέον, αυτό το πράγμα θα σταματήσει να συναντάται στα σουβλατζίδικα και θα ακολουθήσει την οδό της ντροπής που ξεκινάει απ’ τα ράφια των μανάβικων και καταλήγει στο πιάτο σου ως μέρος κάποια θλιβερής φρουτοσαλάτας.

 

(Απόσπασμα από το κείμενο που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη στήλη ‘Σαν Σήμερα’ του Έθνους της Κυριακής 4 Μαρτίου.)