ORIGINALS

Επιστροφή στο γραφείο: Οι τσάντες του Φθινοπώρου

Μιας και η επαναφορά από τις διακοπές στη δουλειά είναι αναπόφευκτη, βρήκαμε ορισμένους στιλάτους και φθηνούς τρόπους να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της επαναφοράς. Στο σπίτι, την καθημερινότητα, το γραφείο. Ταυτόχρονα, ως πρώτος μήνας του Φθινοπώρου και τελευταίος του καλοκαιριού, σηματοδοτεί εκείνη την ανάκατη από άμμο και υποχρεώσεις περίοδο που θέλοντας και μη, όλοι μπαίνουμε σε ένα πρόγραμμα. Να πληρώσουμε τους λογαριασμούς που στοιβάχτηκαν μέσα στο γραμματοκιβώτιο ενώ εμείς τσαλαβουτούσαμε στις παραλίες και ινσταγκραμάραμε τα ακρογιάλια, να ρυθμίσουμε το ξυπνητήρι σε ώρα γραφείου, να διαλέξουμε σειρά που θα ξεκινήσουμε για να βγει το Φθινόπωρο, αν έχουμε παιδιά να κάνουμε τα σχολικά τους ψώνια και άλλα τέτοια βαρετά.

 

Τα “κεφάλια μέσα” κοινώς.

Ωστόσο, ακόμα και αν ο Σεπτέμβρης δεν είναι τόσο αβανταδόρικος μήνας όσο ο Δεκέμβρης για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που γίνονται κατά τη διάρκειά του και δεν είναι τόσο βαρετές και διαδικαστικές. Μία από αυτές, είναι η οργάνωση για την -ομαλή- επαναφορά σου στο γραφείο.

 

Eastpak Grey Leather 150€ >

 

Μην γελάς, σοβαρολογώ. Υπάρχουν και ομαλές επαναφορές και για να αποκτήσεις μία από αυτές δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Το να επιστρέψεις στο γραφείο, δεν είναι εύκολο. Έχεις δεν έχεις περάσει καλά στις διακοπές σου. Αυτό συμβαίνει γιατί εν αντιθέσει με την άδειά σου κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έκανες απολύτως τίποτα, στο γραφείο πρέπει να κάνεις. Γι αυτό είσαι εκεί δηλαδή.

Πριν περάσουμε όμως στο κομμάτι ‘ομαλή’ ας αναλύσουμε αυτό της επαναφοράς.

 

 

Eastpak Back to Brown 60€ >

 

Οι υποχρεώσεις του γραφείου, δεν σταματούν στη δουλειά αυτή καθεαυτή. Οφείλεις για παράδειγμα, να είσαι ευδιάθετος. Δεν είναι και το καλύτερο πράγμα να εμφανιστείς στο γραφείο με μία μούρη μέχρι το πάτωμα. Αρχικά, σκέψου όλους εκείνους που έχουν γυρίσει από διακοπές νωρίτερα από σένα.

Στα λόγια μου έρχεσαι.

 

 

City Indigo Blue Line 34,90€ >

 

Μία ακόμη υποχρέωσή σου, είναι να εμφανιστείς στο γραφείο ευπρεπώς ντυμένος και καλοφτιαγμένος. Ξέχνα διαπαντώς την εμφάνιση μαγιό-παντόφλα-T shirt. Επίσης, περιποιήσου μούσια, μουστάκι, μαλλιά. Γενικά, κάνε ένα ρεκτιφιέ στις τρίχες σου.

 

 

Eastpak Pucker- Outwards Rust 75€ >

 

Τρίτη και φαρμακερή υποχρέωση (και τελειώνουμε) ο επανασυντονισμός σου στις γνωστές μας σε όλους προθεσμίες. Κοινώς, η δικαιολογία “Δώσε μου λίγο χρόνο, ήμουν διακοπές” δεν έπιασε ποτέ σε κανέναν εργοδότη, υπεύθυνο, διευθυντή.

Και τώρα, πάμε στα καλά.

 

 

Diesel Hike City 80 από 160€ >

 

Για να επιτύχεις μία ομαλή επαναφορά στο γραφείο, δεν θέλει κόπο όπως προείπα αλλά τρόπο. Εντάξει, και μία κάποια καλή διάθεση να πετύχει το εγχείρημά σου.

 

Top Secret 43,90€ >

 

Πρώτο και κυριότερο βήμα: Τα ψώνια. Το να κάνεις μία βόλτα στην αγορά (όσο έχει ακόμα εκπτώσεις) και να διαλέξεις μερικά πραγματάκια απαραίτητα να σου τονώσουν την αυτοπεποίθηση δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Ένα πουκάμισο λίγο πιο ανάλαφρο, ένα τζιν, ένα υφασμάτινο παντελόνι, ένα ζευγάρι παπούτσια.

 

 

Top Secret 51€ >

 

Μόλις ξεμπερδέψεις με την ένδυση, μπορείς να πας στα αξεσουάρ.

Δεύτερο βήμα, λοιπόν: Η τσάντα γραφείου σου.

Δώσε βάση εδώ, γιατί πρόκειται για κομβική κίνηση. Ενώ όλα τα παραπάνω, μπορείς να τα φορέσεις και εκτός δουλειάς, την τσάντα γραφείου κατά ένα 90% δεν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσεις σε άλλες εξόδους σου. Άντε σε κανένα meeting lunch μου λένε και οι Άγγλοι.

 

Redskins Besage Black 60€ >

 

 

Ως εκ τούτου, είναι το βασικό αντικείμενο που θα αναλάβει να σε ανανεώσει και ταυτόχρονα να σε επαναφέρει στο εργασιακό κλίμα. Plus, ότι θα δείξει στους συναδέλφους σου ότι είσαι προετοιμασμένος για τη νέα σεζόν. Έχεις κέφι, διάθεση και άλλα τέτοια αποπροσανατολιστικά.

David Jones Vevvoli Black 42€ >

 

 

Ποιος αγοράζει τσάντα γραφείο αμέσως μόλις επιστρέψει από τις διακοπές του; Ακριβώς αυτό θα σκεφτούν.

O’NEILL AC Jeffu Black 72€ >

 

Τρίτο και τελευταίο βήμα: Οι φωτογραφίες των διακοπών. Δεν περνάς για κανέναν απολύτως  λόγο στον υπολογιστή του γραφείου σου τις καλοκαιρινές στιγμές που πέρασαν. Ακόμα και αν απειληθείς με απόλυση. Καταλαβαίνεις το λόγο πιστεύω.

Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα, θα δεις ότι η επιστροφή μπορεί να μη γίνει τόσο τραγικά όσο τη φαντάζεσαι την τελευταία εκείνη μέρα που είσαι ξαπλωμένος στην ξαπλώστρα.

Καλή επαναφορά λοιπόν!

(Και καλό Φθινόπωρο)