ORIGINALS

Γιατί ο θάνατος είναι χίλιες φορές καλύτερος απ’ τη Σούπερ Λίγκα

Καθόλου άμπαλο το μαύρο σκοτάδι.

Μάντεψε τι ξεκινάει σήμερα και μάντεψε τι δεν μας έλειψε καθόλου. Μάντεψε όμως και με τι θα ασχολούμαστε σαν τα πρόβατα μέχρι να ξαναπιάσει Ιούνιος, σαν τα νεκροζώντανα σαπάκια που τρέφονται με άθλιο θέαμα και χαβαλετζίδικες διαιτησίες.

Η Σούπερ Λίγκα.

(σώπα ρε)

Η φυλακή του μυαλού και της καρδιάς μας, ξανακλειδώνει τις πύλες της και μας μπάζει μέσα στα αποδόσφαιρα κελιά της για όλη την υπόλοιπη χρονιά. Σε αυτά τα κελιά που μπροστά στην τρέλα της μπάλας, ακόμα και οι πιο νορμάλ άνθρωποι, μετατρέπονται σε λέρες εξαιτίας μιας λάθος κουβέντας, ενός ανάποδου σφυρίγματος.

Ε, λοιπόν καλύτερα ο θάνατος παρά αυτό το πράγμα και δες γιατί:

1. Πιθανότατα στον θάνατο δεν θα λειτουργούν τα μάτια σου. Σκέψου πόσα πράγματα γλιτώνεις. Και δεν μιλάω μόνο για τη Σούπερ Λίγκα, πχ μπήκες καθόλου Instagram αυτό το καλοκαίρι;

 

2. Με τη νέκρα λύνεται μία από τις αρχαιότερες απορίες: τι υπάρχει μετά. Με τη Σούπερ Λίγκα δημιουργούνται μόνο νέες απορίες και ασύγκριτα πιο βασανιστικές, πχ “ποιο σημείο της ζωής μου πήγε τόσο λάθος, ώστε Κυριακή μεσημέρι να φωνάξω “ναι μωρή αρρώστια” για τάκλιν του Θοδωρή Τριποτσέρη στον Γιώργο Μύγα του Παναιτωλικού;”

3. Ο θάνατος σου μαθαίνει ότι η ζωή είναι μάταιη, χωρίς κανένα νόημα και ότι πάλι όμως συνεχίζει να βγάζει περισσότερο νόημα από τις αποφάσεις της ΕΠΟ.

4. Είσαι σε μέρος με πολύ περισσότερο γρασίδι και χωρίς να είναι γεμάτο από ξεραμένα βρομορόχαλα χελωνόβιων μπαλαδόρων. Ξάπλωσε πάνω του, κυλήσου, βόσκησέ το. Ωραία αίσθηση, ε;

5. Ο θάνατος σε γεμίζει βεβαιότητες. Πχ βλέπεις τον Δημητριάδη με μπουκάλι Μπαλαντάινς, ποιος αγιασμός και μάντολες; Εδώ είναι όλα αγιασμένα. Ο τύπος το πάει για κουρούμπελο ξεκάθαρα, για γερό σκουπίδιασμα. Στη ζωή η αλήθεια πνίγεται στις διαφορετικές ερμηνείες. Άδικο.

6. Ο Θεός σε κρίνει μία φορά. Ο Περικλής Βασιλάκης κάθε βδομάδα. Καμιά φορά και ο Γκώνιας.

7. Ο θάνατος είναι ένα κλάσμα του δευτερολέπτου υπόθεση, ένα φύσημα του ψυχρού ανέμου, ένα τελεσίδικο νεύμα του σιωπηλού βαρκάρη. Η Σούπερ Λίγκα κρατάει 30 αγωνιστικές. 30 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΙΜΑ, ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΝΟ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

8. Πεθαίνεις, μπορεί να δεις κανά παλιό γνωστό, κανά συγγενή, κανά ροκστάρ, κανάν άγιο. Ανοίγεις τιβί να χαζέψεις Σούπερ Λίγκα και βλέπεις αυτό:

 

9. Δεν ξέρουμε ακόμα αν υπάρχει η κόλαση, για τη Σούπερ Λίγκα όμως είμαστε σίγουροι. 50-50 να γλιτώσεις την πρώτη, καμία πιθανότητα να γλιτώσεις τη δεύτερη. Πάλι σαν το προβατοκάτσικο θα τη δεις, όσο και να τη βρίζεις. Κι εμείς το ίδιο.

10. Παράδεισος: αρχάγγελοι με χρυσά σπαθιά, σύννεφα που κυματίζουν στον καταγάλανο ουρανό, άρπες που βγάζουν τον πιο γλυκό ήχο που έχει ακούσει ποτέ ανθρώπινο αυτί, χαμός.

Κόλαση: άσβεστο πυρ και αιώνιες φλόγες, πορφυρές σατανικές μορφές με αιχμηρά χαμόγελα, καυτή λάβα που αναβλύζει μέσα από κατάμαυρα βουνά, πανικός.

Σούπερ Λίγκα: “Άσχημη πάσα από τον Καραχάλιο, η μπάλα περνάει άουτ”.

Ποιο προσφέρει καλύτερο θέαμα;