ORIGINALS

Η εκδίκηση μιας απατημένης

Δεν υπάρχει τίποτα πιο 'θανατηφόρο' σε αυτόν τον πλανήτη από μια κερατωμένη σύζυγο. Ειδικά όταν τα 'τακιμιάσει' με την ερωμένη.

Στο ‘Η Άλλη Γυναίκα’, που κυκλοφορεί σήμερα στις αίθουσες, η σύζυγος (Leslie Mann), η ερωμένη (Cameron Diaz) και η άλλη ερωμένη (Kate Upton) συνεργάζονται για να αφήσουν τον άπιστο Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) άφραγκο, εξαντλημένο (από τα καθαρκτικά στα cocktail του) και σχεδόν θηλυπρεπή (από τα οιστρογόνα στα smoothies του). Και πάλι φθηνά τη γλίτωσε. Δείτε τι άλλο θα μπορούσε να πάθει/πάθουμε.

Να τον περάσουν για δολοφόνο της

Η πραγματική αφορμή για αυτό το άρθρο δεν είναι η παραπάνω (καλή, αλλά όχι εξαιρετική) κωμωδία αλλά η κινηματογραφική μεταφορά του Gone Girl που είναι στα σκαριά από τον David Fincher. Εδώ που ο Ben Affleck συνειδητοποιεί ότι ποτέ δεν ξέρεις τι περνά από το μυαλό της παραμελημένης γυναίκας με την οποία μοιράζεσαι το κρεβάτι σου. Ειδικά όταν εκείνη γνωρίζει ποια ‘κουτουπώνεις’ στη ζούλα. Μια ταινία που αναμένεται, όπως συνέβη και με το μυθιστόρημα, να ‘γεννήσει’ δεκάδες αντίγραφα.

 

Να συνασπιστούν οι πρώην και να φτιάξουν το δικό τους club

Όπως ακριβώς συνέβη στο The First Wives Club, την ταινία από την οποία ‘εμπνεύστηκε’ περίπου την πλοκή της το ‘Η Άλλη Γυναίκα’. Εκεί που οι Bette Midler, Goldie Hawn και Diane Keaton βλέπουν τους άντρες τους να τις έχουν αφήσει για νεότερα μοντέλα και παίρνουν διαδοχικά η καθεμία τη δική τους εκδίκηση που περιλαμβάνει από κάρφωμα στην εφορία για φοροδιαφυγή, κάρφωμα στην αστυνομία για σχέση με ανήλικη και εκβιασμό προκειμένου να ξεκινήσουν το δικό τους ίδρυμα που βοηθά γυναίκες όπως εκείνες.

Να του τινάξει το σπίτι στον αέρα

Κυριολεκτικά εννοώ, όπως έκανε η Roseanne Barr στο She-Devil στα πλαίσια της οργανωμένης εκδίκησης (πρώτα στο σπίτι του, μετά στην οικογένεια του, ύστερα στη καριέρα του και τέλος στην ελευθερία του) που πήρε από τον πρώην σύζυγό της ο οποίος ‘τόλμησε’ να τα φτιάξει με την συγγραφέα άρλεκιν Meryl Streep. Η ταινία είναι μάλλον η χειρότερη στην καριέρα της Meryl αλλά η Roseanne είναι εξαιρετικά τρομακτική. Σε τέτοιο βαθμό ώστε το παλικάρι παίζει και να χάρηκε όταν καταδικάστηκε σε 18 μήνες στη φυλακή.

Nα πει σε όλο τον κόσμο ότι έχει έρπη στα γεννητικά όργανα

Επίσης να τον βάλουν να πιει οιστρογόνα και να τον βγάλουν βίντεο να φοράει στρινγκάκι. Όλα αυτά στο John Tucker Must Die, την πιο χαρακτηριστική από τις εφηβικές ταινίες του είδους όπου και πάλι τρεις γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις του για να εκδικηθούν τον Tucker. Ο οποίος, όχι, τελικά δεν πεθαίνει.

 

Nα πάει να μάθει Krav Maga

Αυτό δηλαδή που έκανε η Jennifer Lopez στο Enough προκειμένου να καταφέρει τελικά να σωθεί -εκείνη και η κόρη της- από τον βίαιο σύζυγό της. Εννοείται πως το παλικάρι αξίζει ότι έπαθε, αλλά η τελευταία σκηνή, με την JLo να εισβάλει στο σπίτι του, να του κρύβει τα όπλα, να του μπλοκάρει τα τηλέφωνα και τελικά να τον πετάει έξω από το παράθυρο για ένα μακροβούτι στο κενό, είναι ένα καλό μάθημα για όποιον ποτέ διανοηθεί να σηκώσει χέρι σε μια γυναίκα.

Ίδια περίπου περίπτωση με την Julia Roberts του Sleeping With the Enemy που και πάλι έκανε ότι ήταν αναγκαίο (βλέπε έμαθε να κολυμπάει και μετά σκηνοθέτησε τον θάνατό της) προκειμένου να φύγει από τον γάμο της. Αν και, τελικά, ‘αναγκάστηκε’ να πάρει την εκδίκησή της.

Να συνεργαστεί με την νεκρή ερωμένη του

Προφανώς και δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο του κόσμου. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις από που θα σε βρει το κακό. Ρώτα και τον Harrison Ford του What Lies Beneath που νόμιζε ότι όλα ήταν ΟΚ αφού δολοφόνησε την ερωμένη του. Μόνο που εκείνη επέστρεψε και βοήθησε την σύζυγο Michelle Pfeiffer να τον στείλει κανονικά στον αγύριστο.

 

Από την άλλη πλευρά

Υπάρχει πάντα η περίπτωση, ενώ ετοιμάζεται να σε εκδικηθεί, να γνωρίσει κάποιον ο οποίος ετοιμάζεται να εκδικηθεί την νέα σύντροφό σου, να τα φτιάξουν και να σωθείτε όλοι. Και πάλι, όχι ιδιαίτερα πιθανό σενάριο. Αλλά έπρεπε με κάποιο τρόπο να το τελειώσω κάνοντας αναφορά στο Addicted to Love με την Meg Ryan, την εποχή που ήταν ακόμη ερωτεύσιμη.