ORIGINALS

Η εβδομάδα διακοπών του ελληνικού ζευγαριού

O Freddos εξηγεί πως πας από ένα νεκταρίνι και ένα γιαρμά σε φλογέρες 4 τυριών, πατάτες φούρνου, μελιτζάνες & κολοκυθάκια τηγανητά με κεφαλοτύρι, ντομάτες με αυγά και μπιφτέκια γεμιστά. Σε εφτά κινήσεις (μέρες).

Δευτέρα.

Αγάπη, πέρυσι στις διακοπές το παρακάναμε. Φέτος θα προσέξουμε. Καλέ, μ’ ακούς; Σταμάτα ν’ ασχολείσαι συνεχώς με το κινητό σου. Λοιπόν, έλεγα ότι φέτος πρέπει να προσέξουμε. Κομμένα τα πολλά σφολιατοειδή, οι καφέδες, τα ψωμιά, τα λιπαρά και τα παγωτά. Φρουτάκια, θαλασσινά, λίγο κρέας και θα είμαστε ακόμα καλύτερα. Εντάξει;

“Μμμμ”

Μπράβο αγαπούλα μου.

Τρίτη.

Μωρό μου, έκοψα φρουτάκια για πρωινό, φάε και πάμε παραλία, καφεδάκι θα πιούμε εκεί.

(στην παραλία) Πωπω, μου άνοιξε την όρεξη η θάλασσα. Ευτυχώς που πήραμε τα νεκταρίνια & τους γιαρμάδες από το μανάβικο. Θέλεις κι εσύ ένα; Δεν πειράζει μωρέ, φάε κι ένα δεύτερο, φρουτάκι είναι. Μέχρι το βράδυ που θα φάμε, θα μας κρατήσει.

(το βράδυ) Λοιπόν, θέλουμε να μας φέρετε μια χωριάτικη δίχως φέτα, μια βλήτα, μια αμπελοφάσουλα και μια μερίδα μπιφτέκια. Αντί για πατάτες μήπως μπορείτε να βάλετε ρύζι; Ωραία, ευχαριστώ. Όχι, δεν θα πιούμε κάτι, φέρτε μας μόνο ένα μεγάλο μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό. Και το ψωμί πάρτε το, δεν τρώμε. Κι εμείς ευχαριστούμε, να είστε καλά.

Τετάρτη.

Μωρό μου, έφτιαξα φρουτοσαλάτα για πρωινό. Είναι πολύ light, άδειασα 2 κεσεδάκια γιαούρτι και έκοψα πάνω τους τα φρούτα ρίχνοντας μετά μια κουταλιά μέλι. Φάε και πάμε παραλία, καφεδάκι θα πιούμε εκεί.

(στην παραλία) Πωπω, μου άνοιξε την όρεξη η θάλασσα. Ευτυχώς που πήραμε λίγα κριτσινάκια από τον φούρνο δίπλα στο βενζινάδικο που σταματήσαμε για βενζίνη. Θέλεις κι εσύ ένα; Δεν πειράζει μωρέ, φάε κι ένα δεύτερο, κριτσινάκι είναι. Μέχρι το βράδυ που θα φάμε κανονικό φαγητό, θα μας κρατήσει.

(το βράδυ) Λοιπόν, θέλουμε να μας φέρετε μια χωριάτικη με φέτα, μια βλήτα, μια κολοκυθάκια τηγανητά, και το φαγκρί στα κάρβουνα που διαλέξαμε. Βάζετε πατάτες; Εντάξει, ναι. Θα πιούμε μια μπύρα στη μέση, τίποτα άλλο, φέρτε μας μόνο κι ένα μεγάλο μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό. Α, φέρατε ψωμάκι; Ωραίο δείχνει. Γλυκό δεν θέλουμε, αν έχει κανά καρπουζάκι μόνο. Κι εμείς ευχαριστούμε, να είστε καλά.

Πέμπτη.

Μωρό μου, έφτιαξα υπέροχη φρουτοσαλάτα για πρωινό. Άδειασα 2 κεσεδάκια light γιαούρτι πάνω σε 10 κουταλιές δημητριακά, έκοψα πάνω τους τα φρούτα και έριξα 3 κουταλιές μέλι. Φάε και πάμε παραλία, καφεδάκι θα πιούμε εκεί.

(στην παραλία) Πωπω μου άνοιξε την όρεξη η θάλασσα. Ευτυχώς που πήραμε πάλι από αυτά τα κριτσινάκια. Ωραία αυτά με το τυρί αλλά πιο πολύ μου αρέσουν αυτά με το καρότο που είναι και διαιτητικά. Θέλεις κι εσύ ένα; Φάε κι ένα τρίτο, κριτσινάκι είναι. Μέχρι το βράδυ που θα φάμε κανονικό φαγητό θα μας κρατήσει.

(το βράδυ) Λοιπόν, θέλουμε να μας φέρετε μια χωριάτικη αλλά τη φέτα να μας τη φέρετε ξεχωριστά σε σαγανάκι, μια κολοκυθάκια τηγανητά, μια χταπόδι στη σχάρα, μια μύδια αχνιστά, μια γαρίδες, μια καραβιδόψυχα, ναι σήμερα παίρνουμε θαλασσινά γιατί το ψάρι είναι φρουτάκι μωρέ και χθες δεν μας χόρτασε, και ένα γεμιστό καλαμάρι. Θα πιούμε 2 μπυρίτσες, φέρτε μας μόνο κι ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό. Να ζητήσω και μια χάρη; Θα μας το ψήσετε λίγο το ψωμάκι; Γλυκό δεν θέλουμε, φέρτε μας καρπουζάκι, πεπονάκι και λίγο σταφυλάκι. Κι εμείς ευχαριστούμε, να είστε καλά.

Παρασκευή.

Μωρό μου, έφτιαξα φουλ-έξτρα φρουτοσαλάτα για πρωινό. Άδειασα 2 κεσεδάκια πλήρες γιαούρτι πάνω σε 10 κουταλιές νιφάδων βρώμης με ξηρούς καρπούς, έκοψα πάνω τους τα φρούτα και έριξα 5 κουταλιές από αυτό το γλυκό βύσσινο που αγοράσαμε χθες στο παραδοσιακό παντοπωλείο. Πήρα και 2 καφεδάκια, φάε, πιές και το πολύ πολύ παραγγέλνουμε κι άλλο ένα να το πιούμε μισό-μισό στην παραλία.

(στην παραλία) Πωπω, μου άνοιξε την όρεξη η θάλασσα. Ευτυχώς πέσαμε πάνω στην ώρα που ο φούρνος έβγαζε τα τυροπιτάκια αχνιστά-αχνιστά. Θέλεις κι εςσύ ένα; Φάε κι ένα τέταρτο μωρέ, ένα κιλό πήραμε, αμαρτία είναι να μπαγιατέψουν. Μέχρι το βράδυ που θα φάμε το πλήρες φαγητό μας θα μας κρατήσει

(το βράδυ) Λοιπόν, θέλουμε να μας φέρετε μια χωριάτικη με φέτα, ένα σαγανάκι, μια μελιτζάνες τηγανητές, μια πατάτες  τηγανητές, μια ντομάτες με αυγά, ένα λουκάνικο χωριάτικο, ναι σήμερα παίρνουμε μεζεδάκια γιατί τα θαλασσινά είναι φρουτοσαλάτα μωρέ και δεν μας κράτησαν, μια κεφτεδάκια και μια τηγανιά. Και ένα ψαρονέφρι με ντομάτα στη μέση. Θα πιούμε ένα καραφάκι τσίπουρο και 2 μπύρες για να το “σβήσουν”, χεχε, καταλαβαίνετε. Φέρτε μας μόνο και ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νέρο. Να σας ζητήσω και κάτι επιπλέον; Στο ψημένο το ψωμάκι θα μας ρίξετε πάνω και λίγο ριγανούλα, αλατάκι και λάδι; Γλυκό δεν θέλουμε κάτι βαρύ, έχετε  frozen yoghurt; Ωραία, βάλτε μας δυο μπολάκια. Κι εμείς ευχαριστούμε, να είστε καλά.

Σάββατο.

Μωρό μου, έφερα καφεδάκια. Δεν είχαμε άλλα φρούτα οπότε πήρα μισό κιλό τυροπιτάκια που μας άρεσαν και άλλο μισό κιλό ζαμπονοτυροπιτάκια. Θα φας και το υπόλοιπο γιαούρτι, αμαρτία να χαλάσει, με το γλυκό βύσσινο; Φάε, πιές και το δεύτερο καφεδάκι μας το πίνουμε στην παραλία.

(στην παραλία) Πώπω, μου άνοιξε την όρεξη η θάλασσα. Ευτυχώς βρήκες στο Foursquare αυτό τον φούρνο με τα ντόπια προϊόντα. Και η τυρόπιτα φούρνου και το κουλούρι ολικής και η μπουγάτσα είναι πεντανόστιμα. Θέλεις τη μισή μπουγάτσα; Δεν πειράζει μωρέ, φάτην όλη, έχω πάρει και δεύτερη. Μέχρι το βράδυ που θα φάμε το καλό μας το γεύμα, θα μας κρατήσει.

(το βράδυ) Λοιπόν, θέλουμε να μας φέρετε μια σαλάτα αυτή με το όνομα του μαγαζιού σας και τη σως που διαφημίζει ο κατάλογος, ένα σαγανάκι, μια φλογέρες 4 τυριών, μια πατάτες φούρνου, μια μελιτζάνες & κολοκυθάκια τηγανητά με κεφαλοτύρι, μια ντομάτες με αυγά αλλά ρίξτε μας και λίγο χωριάτικο λουκάνικο μέσα, μια μερίδα μπιφτέκια γεμιστά, ναι σήμερα παίρνουμε κρεατικά γιατί τα μεζεδάκια είναι για τσίμπημα και δεν μας κράτησαν μωρέ, μια πανσέτα με μανιτάρια. Και ένα ψαρονέφρι α λα κρεμ. Θα πιούμε ένα λευκό κρασί αλλά φέρτε μας και 2 μπύρες για να συνοδεύσουμε τα ορεκτικά, χεχε, δεν τρώγονται ξεροσφύρι. Κι ένα τσίπουρο; Κι ένα τσίπουρο. Αλλά θα μας φέρετε κι ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό Και μην ξεχάσετε αλάτι, ρίγανη και μπόλικο λάδι στο ψημένο ψωμάκι, έτσι; Ίσως και λίγο τριμμένη ντομάτα με κεφαλοτύρι πάνω του; Υπέροχα. Γλυκό θα θέλαμε αλλά όχι άλλο γιαούρτι, το μπουχτίσαμε τόσες μέρες κάθε μέρα γιαούρτι γιαούρτι γιαούρτι. Έχετε παγωτάκι; Ωραία, φέρτε μας μια μερίδα μόνο βάλτε κι ένα κομμάτι καρυδόπιτα στο πλάι, του πάει πάρα πολύ. Κι εμείς ευχαριστούμε, να είστε καλά.

Κυριακή.

Αγάπη, το παρακάναμε χθες. Από αύριο θα προσέξουμε. Καλέ μ’ ακούς, σταμάτα ν’ ασχολείσαι συνεχώς με το κινητό σου. Ε και τι έγινε που σου έκαναν 25 likes στη φωτογραφία από το χθεσινό τσιμπούσι που ανέβασες στο Ιnstagram; Θα παχύνουμε εμείς για να σου κάνουν likes στη φωτογραφία; Λοιπόν, έλεγα ότι από αύριο πρέπει να προσέξουμε. Εντάξει;

“Μμμμ”

Μπράβο αγαπούλα μου. Πάω να πάρω καφεδάκια και κάτι να τσιμπήσουμε, εντάξει;