ORIGINALS

Η ζωή μας μια βόλτα (με το αυτοκίνητο)

Το ONEMAN υπενθυμίζει εκείνες τις σημαντικές στιγμές που μπορεί να περάσει μια ανδροπαρέα σε ένα αυτοκίνητο.

Αυτό κάναμε το πρώτο μισάωρο της βόλτας μας εγώ, ο Μάνος, ο Ηλίας και ο Δημήτρης. Προσπαθήσαμε να σκεφτούμε πόσα σκηνικά έχουμε ζήσει με τους φίλους μας μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Σκηνικά ευχάριστα και δυσάρεστα. Σκηνικά που μένουν χαραγμένα στη μνήμη αλλά και στιγμές που περνούν και δεν αφήνουν καν το αποτύπωμά τους.

Αλλά το αυτοκίνητο στη ζωή ενός άνδρα και της παρέας του είναι βαρόμετρο. Πέρα από την προσωπική (καμιά φορά ερωτική) σχέση που έχει ένας άντρας με το δικό του αυτοκίνητο, είναι ένα κατ’ εξοχήν μέσο για την παρέα. Ειδικά αν έχει όλες τις προϋποθέσεις να “στεγάσει” εσένα, τους φίλους σου και την δική σας απόλυτα προσωπική τρέλα, ανωριμότητα και καθημερινότητα.

Γιατί το ξέρεις κι εσύ πολύ καλά. Μέσα σε ένα αυτοκίνητο, μεταξύ μας, θα συζητήσουμε σπανιότατα για τις επιπτώσεις της ελάττωσης της τούνδρας στο Ανατολικό Θιβέτ. Κυρίως θα κάνουμε χαβαλέ, θα πούμε μαλακίες και θα φτάσουμε στον προορισμό μας. Αυτό δηλαδή που κάναμε και μέσα στο Abarth 595 turismo, που όπως έχει δει ήδη, είχαμε για μία εβδομάδα εδώ στο ONEMAN.

Η ζωή μας μια βόλτα 

Και δεν είναι τυχαίο ότι ήταν το πρώτο πράγμα που θέλαμε να κάνουμε όταν πήραμε στα χέρια μας το αυτοκίνητο. Να πάμε μια βόλτα. Όπως θα πήγαινε ο καθένας μας με τους δικούς του κολλητούς.

Γιατί η εικόνα είναι γνώριμη. Και τα παραδείγματα που αναφέραμε όλοι σκεπτόμενοι περιστατικά και ευτράπελα της ζωής μας με τους κολλητούς μας, είναι σχεδόν παρόμοια για κάθε ανδροπαρέα. Και στη δική σου δεν ισχύουν τα παρακάτω;

 

Μέσα στο αυτοκίνητο…

Συζητάς για την ομάδα σου προς και από το γήπεδο. Είναι τουλάχιστον μαγική η ανυπομονησία να φτάσεις στο γήπεδο, ειδικά να πρόκειται για ευρωπαϊκό παιχνίδι κι όχι αν παίζεις με την Αναγέννηση Παναγιάς.

Τρως το βρώμικο μετά το ποτό. Με τον οδηγό να φωνάζει σε όλους να προσέχουν μην στάξει η μαγιονέζα στα καθίσματα και τους υπόλοιπους να συζητάνε για εκείνες τις γκόμενες στο μπαρ που έπρεπε να πάνε να μιλήσουν και τελικά κότεψαν.

Περνάς την άβολη στιγμή που κάποιος από την παρέα φέρνει την νέα του κοπέλα. Εκεί που το παίζετε όλοι ξαφνικά ευγενικοί και τέλειοι. Και γελάνε μέχρι και τα κουμπάκια στο καντράν μαζί σας.

 

Ξεκινάτε την συζήτηση των διακοπών. Βασικά ξεκινά από γκρίνια τους ενός που αγχώνεται πρώτος για να κλείσετε εισιτήρια και δωμάτια και συνεχίζεται με τους υπόλοιπους απλά να τρολάρουν.

Χοροπηδάς και φωνάζεις συνθήματα γιατί δεν προλάβατε να φτάσετε σπίτι του πέμπτου της παρέας και η ομάδα το έχει βάλει το γκολ. Να σημειωθεί ότι έχω πανηγυρίσει στο αυτοκίνητο με 3 φίλους Παναθηναϊκούς το γκολ του Ολιζαντέμπε στην τελευταία αγωνιστική. Ξέρεις, την εποχή που παίρναμε πρωταθλήματα.

Τραγουδάς με τους φίλους σου. Όχι επειδή το κάνεις συχνά. Ούτε επειδή έπαιξε το σουξέ της εποχής. Αλλά γιατί παίζει στο cd ένα “δικό σας” τραγούδι και ξελαρυγγιάζεστε αδιαφορώντας για τους τριγύρω.

 

Αναλύεις στον κολλητό σου γιατί σε χώρισε το κορίτσι που αγαπούσες. Και σε ακούει στοργικά, συνήθως σιωπηλός, την ώρα που εσύ αλλάζεις λωρίδες σαν τρελός.

Πανηγυρίζεις με τον κολλητό σου για την κοπέλα που ξεφορτώθηκες. Με εκείνον αυτή τη φορά να μην είναι σιωπηλός αλλά να πανηγυρίζει που είσαι ξανά διαθέσιμος για νυχτοπερπατήματα.

Ονειρεύεσαι τις αλλαγές στη ζωή σου. Και ζητάς συμβουλές από τους φίλους σου για το τι πρέπει να αλλάξεις σε αυτή τη ζωή. Γιατί το ξέρεις ότι οι φίλοι σου είναι οι καλύτεροι συμβουλάτορες σε αυτή τη ζωή. Και σε μια διαδρομή από την Νέα Σμύρνη μέχρι τον Πειραιά μπορούν να σε πείσουν ακόμα και για την πιο κοσμογονική αλλαγή.

 

Παίζεις ηλίθια παιχνίδια. Γιατί είσαι κολλημένος στην Εθνική. Και δεν προχωράνε με τίποτα τα Τέμπη. Και πρέπει κάπως να περάσεις την ώρα σου.

Τους βαριέσαι αφόρητα όλους. Αλλά γι’ αυτό είναι φίλοι σου. Γιατί κάποιες φορές θα τους βαριέσαι αλλά την επόμενη μέρα θα τους ζητάς.

Πάτε μία βόλτα απλά για να πάτε μία βόλτα. Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς με τις παρέες σας αλλά και οι τέσσερις σε αυτό το θέμα συμφωνήσαμε ότι πολλές φορές σου αρκεί απλά μια βόλτα με τους κολλητούς σου. Κι ας μην υπάρχει προορισμός.