ORIGINALS

Καμία λίστα Λανγκάρντ – Αυτά είναι τα 11 πραγματικά πολύτιμα στικάκια

Κανένα στικάκι, κανένας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καμία αλλοιωμένη λίστα. Το ΟΝΕΜΑΝ έψαξε στα ράφια του και βρήκε πιο χρήσιμα στικάκια.

Μπορεί το σήριαλ με το στικάκι με τη λίστα Λανγκάρντ που φαινομενικά υπέστη το απαραίτητο edit από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να μαίνεται, παρά την καλπάζουσα επικαιρότητα με τα ‘τρομοκρατικά χτυπήματα’, αλλά εμείς εδώ στο ΟΝΕΜΑΝ δεν αποπροσανατολιζόμαστε.

Με δεδομένη την καθόλου δεδομένη πραγματική σημασία του τι περιείχε τελικά αυτό το στικάκι που έπεσε στα χέρια του απρόσεκτου τέως τσάρου (γελάνε και τα σπρεντ)της Οικονομίας, αλλά και την κομβική σημασία των αξιών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, εμείς οφείλουμε να συγκεντρώσουμε σε ένα θέμα, τα sticks που δεν μας απογοήτευσαν ποτέ. Ή τουλάχιστον τόσο.

Να σημειωθεί εδώ ότι πολλά από τα παρακάτω sticks προέκυψαν από brainstorming σε σύσκεψη του Cosmo.gr. Γυναίκες, πρακτικά μυαλά.

Το analog stick στα χειριστήρια του Nintendo 64

 

Αυτός ένας σταθμός της πορείας μας (μπροστά από μια κονσόλα που έπαιζε 6-8 ώρες τη μέρα ασταμάτητα, σε σημείο που έκαιγε και οι γονείς μας φώναζαν να το κλείσουμε για λίγο, γιατί δεν θα μας πάρουν άλλο) προς την ενηλικίωση. Μάντεψε, εγώ προτιμούσα τον παραδοσιακό σταυρό.

Τα αλατισμένα sticks Pick Batonettes

 

Σαν να μην έφταναν οι ορδές από τα μπισκότα Παπαδοπούλου με τα οποία μεγαλώσαμε και για τα οποία έχουμε τοποθετηθεί ως ONEMAN, οι αλατισμένες ‘μπατονέτες’ με το αλάτι και το σουσάμι attached είναι εδώ και χρόνια ο ασφαλέστερος τρόπος να κάνεις τον χρόνο να περάσεις χωρίς να το καταλάβεις.

Τα fish sticks του Captain Iglo

Ο μοναδικός λογικός τρόπος να φάει ψάρι ένα παιδί. Μπορείς να ρωτήσεις την πλησιέστερη μαμά γύρω σου.

Η UHU stic

 

Η παλιά συσκευασία με το άσπρο πάνω και το άσπρο κάτω. Αυτός ο κύλινδρος που δεν μπόρεσα ποτέ να χρησιμοποιήσω σωστά. Αυτή η κόλλα που χαιρόσουν (καλά, που χαιρόμουν) να μένει στα χέρια σου. Υψηλή χειροτεχνία.

Τα mozzarella sticks

 

‘Λαχταριστά μπαστουνάκια λιωμένης μοτσαρέλας, παναρισμένα με αρωματική κρούστα’, λέει, για παράδειγμα, ο κατάλογος της Domino’s και η αλήθεια δεν είναι πολύ μακριά από αυτό το ‘λαχταριστά’, το οποίο ξεκινάει την πρόταση. Η τέλεια προθέρμανση πριν βουτήξεις στην Jumbo Ελληνική χωρίς κρεμμύδι.

Η ταινία ‘Stick It’

 

Αθλητική κωμωδιούλα του 6.1 της κλίμακας του Imdb με κεντρική φιγούρα τον Jeff Bridges που κάνει έναν θρύλο-προπονητή της γυμναστικής. Εντάξει, δεν μιλάμε για ΤΟ αριστούργημα, αλλά 100 λεπτά σίγουρα πιο ενδιαφέροντα από το ν’ ασχολείσαι με την παρωδία του stick Παπακωνσταντίνου.

Ο Ryan Stick

 

Αυτό το ψηλό ξανθό παιδί με την κορδέλα και το μακρύ μαλλί που ήρθε στην Ελλάδα για να παίξει μπάσκετ στον Άρη το 2002, πήρε κοινοτικό διαβατήριο (Σκοπιανού) για να μην πιάνει θέση ξένου και έκανε μια θυσία αλλάζοντας το επώνυμό του λίγο, αλλά αρκετά για να χωρέσει σε αυτήν τη λίστα. Στον Ολυμπιακό, έπαιξε ως Ράιαν Στικ.

Τα sticks από bamboo

 

Είναι κάποια πράγματα σε αυτή τη ζωή που δεν θα τα μάθαινες ποτέ, αν δεν υπήρχε ένας Χρήστος Χατζηιωάννου να σε βοηθήσει. Να σε βάλει στον σωστό δρόμο. Τα bamboo sticks (τουλάχιστον εγώ) τα έμαθα 2-3 ημέρες πριν, διαβάζοντας Oneman. Βοηθάνε για να ψήσεις στο τζάκι.

Οι Stickers for the Masses

 

Οι Stickers for the Masses συστήνονται ως ‘αυτοί που οι γονείς μας έλεγαν να μην τους κάνουμε παρέα’ και ανεβάζουν καθημερινά στο Facebook εμπνευσμένα stickers που σχολιάζουν την επικαιρότητα, συνήθως με χιούμορ και πάντα εύστοχα. Η σελίδα τους στο Facebook παρουσιάζει το εξής παράδοξο. Οι ‘talking about this’ είναι πάνω από διπλάσιοι από τους χρήστες που έχουν κάνει like. Λογικό, μιλούν πολλοί γι’ αυτούς.

Τα αρωματικά sticks

 

Σου γράφει ένας άνθρωπος που ζαλιζόταν στο αυτοκίνητο του μπαμπά του, με αυτά τα άθλια αρωματικά σε σχήμα έλατου που κρεμούσε από τον καθρέφτη στη μέση του παρμπρίζ. Δεν ανάβω αρωματικά sticks στο σπίτι μου. Δεν κάνω ατμόσφαιρα γενικά. Δεν, δεν, διάφορα. Αλλά ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τα αρωματικά sticks;

Durostick

 

‘Durostick για κάθε χρήση, Durostick υπάρχει λύση’, λέει το ραδιοφωνικό τζινγκλάκι της βιομηχανίας συγκολλητικών. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μην έχουμε και τόσο στενές σχέσεις με τα μπετά και την οικοδομή, αλλά όλοι έχουμε ακούσει με το κιλό τη διαφήμιση, περιμένοντας να ακούσουμε live ένα γκολ της ΑΕΚ στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.