ORIGINALS

Κι όμως υπάρχει άνθρωπος που πήγε και 2η φορά γυμναστήριο

Καυτές, έγκυρες, αποκλειστικές ειδήσεις από το μέλλον.

Το 2048 μ.Χ η Ελλάδα υπάρχει ακόμα (για κάποιο λόγο) και αυτό είναι ένα απόσπασμα από τις κυριότερες ειδήσεις, όπως τις καταγράφει το Έθνος της Κυριακής 21 Ιανουαρίου.

1.

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές θέαμα βρέθηκαν οι υπεύθυνοι ενός γυμναστηρίου στη Νέα Ιωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, 35χρονος που ορκίστηκε να χάσει τα κιλά των Χριστουγέννων πήγε και δεύτερη φορά στο γυμναστήριο τους. Ο Κώστας Π. παρά το γεγονός ότι δεν δήλωσε σε κανέναν “από Δευτέρα κομμένο το φαγητό. Ξεκινάω τρέξιμο”, ούτε και καμιά γυναίκα του είπε “τι πατσοκοιλιά είναι αυτή ρε ζυμαρούλη”, εμφανίστηκε ξανά με αθλητική περιβολή στο εσωτερικό του γυμναστηρίου. Άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά λένε ότι δεν αποκλείεται να πάει και τρίτη φορά, πιο χαλαρά βέβαια, για κανά ποδηλατάκι, τίποτα τέτοιο, ψιλοξεκούραστο. Αλλά και πάλι, τεράστιο ρισπέκτ στον τύπο. Κίνηση μεγάλου παίχτου.

2.

Ελπίδες ότι θα μπορέσουν να αποκρυπτογραφήσουν τα γραπτά του Κωνσταντίνου Ζουράρι δίνουν οι νέοι πάπυροι που ανακαλύφθηκαν σε τοποθεσία κοντά στις Μυκήνες. Οι πάπυροι, οι οποίοι χρονολογούνται από το 1400 π.Χ., φαίνεται ότι είναι γραμμένοι σε μια χαμένη γλώσσα που όμως φέρει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις παλαβομάρες που έλεγε ο μεγάλος καθηγητής. Οι γλωσσολόγοι πιστεύουν ότι μελετώντας αυτή τη γραφή που είναι κάτι ανάμεσα σε Γραμμική Α, Γραμμική Β, αραμαϊκά και συνταγή γιατρού, θα καταφέρουν επιτέλους να καταλάβουν τι σήμαιναν οι λέξεις που εκστόμιζε ο μεγάλος φιλόσοφος της Βουλής και της μπάλας. ΜΑ-ΚΑ-ΡΙ.

3.

Νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε και ο 12ος άνθρωπος που είχε πάρει μέρος στο γκρέμισμα του αγάλματος Phylax στο Παλαιό Φάληρο το 2018. Υπενθυμίζουμε ότι ο κόκκινος άγγελος που είχε φέρει σε κόντρα τους φυσιολογικούς ανθρώπους με κάτι θρησκόληπτα ταγάρια, είχε βρεθεί γκρεμισμένος, εξαιτίας κάποιων παρανοϊκών κουκουλοφόρων. Από τότε ξεκίνησε μία σειρά από ανεξήγητους θανάτους των ανθρώπων που το γκρέμισαν, αποτέλεσμα προφανώς της αρχαίας κατάρας με το οποίο ήταν δεμένο το γλυπτό. Ο Γιάννης Μπαλαούρας που βρέθηκε χθες νεκρός, έχοντας ακριβώς το ίδιο παγωμένο βλέμμα που είχαν και οι υπόλοιποι μακαρίτες συνεργοί του, φαίνεται ότι έπεσε κι αυτός θύμα του ελληνικού ‘Βλέπω το Θάνατο σου’. “Ριπ” δήλωσε γελώντας ο Σατανάς. “Ας πρόσεχε, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα, αυτά είναι μεταξύ μας, δεν μ’ αρέσει να ξεκατινιάζομαι στα κανάλια. Έχουμε όλη την αιωνιότητα μπροστά μας να τα συζητήσουμε αυτά”. Ριπ και από μας ρε μάγκα.

 

(Απόσπασμα από το κείμενο που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη στήλη ‘Σαν Σήμερα’ του Έθνους της Κυριακής 21 Ιανουαρίου.)

 

Φωτογραφία: Eurokinissi