ORIGINALS

Μανούλες του facebook: Σε δημοπρασία το πρώτο επικό στάτους

Καυτές, έγκυρες, αποκλειστικές ειδήσεις από το μέλλον.

Το 2047 μ.Χ η Ελλάδα υπάρχει ακόμα (για κάποιο λόγο) και αυτές είναι οι κυριότερες ειδήσεις της.

1.

Σε δηµοπρασία για καλό σκοπό βγάζει η διαχειρίστρια της σελίδας ‘Μανούλες του Φέισµπουκ’ το πρώτο στάτους που γράφτηκε στην ανυπόφορη σελίδα της, αυτή που µέχρι σήµερα γαλούχησε χιλιάδες γενιές παρανοϊκών µανάδων. Το στάτους “Κορίτσια, αν φάω τον πλακούντα της καλύτερής µου φίλης µπροστά στην εικόνα του πατρός Πορφύριου στις τέσσερις παρά τέταρτο, θα γεννήσω αγόρι; Εχω ακούσει ότι λειτουργεί 100%” διατίθεται υπογεγραµµένο και από εκείνη που το έγραψε και από την 29χρονη σήµερα κόρη της (έκπληξη!). Η τιµή για το πρωτότυπο στάτους ξεκινά στα 10.000 ευρώ, ενώ όλα τα έσοδα που θα µαζευτούν θα διατεθούν στο ίδρυµα ‘Μη εγκαταλελειµµένων παιδιών από µητέρες που θα έπρεπε να τα εγκαταλείψουν’. ∆εν χάνεται αυτή η δηµοπρασία. Πάµε τουλάχιστον για τις φάτσες.

2.

Εφτασε τελικά το παιδί που είπαν σε πελάτη ότι «τώρα, τώρα, µόλις έφυγε» από γυράδικο της Κυψέλης τον Νοέµβριο του 2017, σύµφωνα µε όσα δήλωσε ο ίδιος ο πελάτης συγκινηµένος. Ο κ. Βλαχόπουλος, ο οποίος είχε παραγγείλει δύο πίτες γύρο απ’ όλα, υποδέχθηκε συγκινηµένος τον ντελιβερά και δήλωσε στις κάµερες: “Συνήθως, όταν λένε κάτι τέτοιο, λένε ψέµατα. Εγώ πίστεψα ότι δεν θα έρθει ποτέ το φαγητό και συνέχισα κανονικά τη ζωή µου… Παντρεύτηκα, έκανα παιδιά, έφαγα άλλα φαγητά, προκειµένου να διατηρηθώ στη ζωή… Να όµως, από ό,τι φαίνεται, που έπεσα στην τίµια εξαίρεση. Το παιδί, όντως, είχε φύγει όταν τους πήρα τηλέφωνο”. Ο κ. Βλαχόπουλος ζήτησε συγνώµη από το γυράδικο που για 30 χρόνια τους θεωρούσε απατεώνες και υποσχέθηκε να ξαναπαραγγείλει πιτόγυρα και -γιατί όχι;-, πρώτα ο Θεός, να ζήσει και αρκετά, ώστε να προλάβει να τα φάει.

Σαν Σήμερα (αλλά πριν από πολύ πολύ καιρό)

“Δεν το πιστεύω ότι κορόιδεψα τόσο πολλούς ανθρώπους για τόσο πολύ καιρό. Από την άλλη, βέβαια, Ελλάδα είσαι, γιατί όχι;”. Ετσι ξεκινούσε την ανοιχτή επιστολή του µια µέρα σαν σήµερα το 2023 ο ηθοποιός που παρίστανε τον Κωστή Μαραβέγια, αποκαλύπτοντας αυτό που πολλοί είχαν υποψιαστεί, έτσι κι αλλιώς: ότι ο λουλουδάτος ιταλοροµαντικός τραγουδιστής ήταν απλώς ένας ρόλος.

“Ηµουν στα καµαρίνια λίγο πριν ξεκινήσει η παράστασή µου και σκεφτόµουν ότι πρέ-πει να βρω κάτι καινούργιο να κάνω. Ο κό-σµος είχε αρχίσει να βαριέται τον Τonis Sfinos. Και τότε µου ήρθε η ιδέα: αντί να κάνω εγώ κάτι καινούργιο, γιατί να µην κάνει ο ‘Τonis Sfinos’ κάτι καινούργιο; Και έτσι γεννήθηκε ο ρόλος ‘Κωστής Μαραβέ-γιας’, ακόµα ένας πιο αστείος τραγουδιστής από τον Sfinos, τον Ελληνοαµερικανό σύγχρονο Λάκι Τζορντανέλι. Hταν, ας το πούµε, ένας τρόπος, όχι για να ξεσκάω εγώ, ο Θάνος Κιούσης που παρίστανα τον Sfinos, αλλά ένας τρόπος για να ξεσκάει ο ίδιος ο Τonis. Νιώθετε το µεγαλείο της σκέψης µου; Μπορείτε να µε ακολουθήσετε, έστω και λίγο ή είστε εντελώς γίδια;”. Είµαστε εντελώς γίδια.

“Ετσι, όπως σκεφτόµουν, λοιπόν, ποιον χαρακτήρα να παριστάνω, θυµήθηκα το γρα-φικό κόλληµα που είχαν κάποτε οι Ελληνες µε τα ιταλικά τραγούδια (‘Κάζα ντι ρένε’ και κάτι τέτοια αδιανόητα) και λέω γιατί να µην κάνω έναν Eλληνα που γύρισε µετά από χρόνια από την Ιταλία και τραγουδάει σαν γονδολιέρης που δεν ξέχασε όµως και τις τζοπάνικες ρίζες του; Οµως το πράγµα πή-γε πολύ πιο µακριά από ό,τι φανταζόµουν. Τέλος ο Μαραβέγιας από σήµερα, ας σας γλεντήσει άλλος. Κουράστηκα”.

Το ηµερολόγιο έγραφε 26 Νοεµβρίου 2023 και η ανακούφισή µας χτύπησε ταβάνι.

> Φωτογραφίες: Eurokinissi

> Το κείμενο είναι απόσπασμα από τη στήλη ‘Σαν Σήμερα’ που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Έθνος της Κυριακής 26 Νοεμβρίου.