ORIGINALS

Ο δεκάλογος του γκρινιάρη για τα Χριστούγεννα

Γιατί δεν φτιάχνετε μελομακάρονα όλο το χρόνο αφού σας αρέσουν τόσο;

Χριστούγεννα, ημέρες γιορτής, αγάπης, ζεστασιάς και ευτυχίας. Όχι για όλους. Υπάρχουν πάντα και αυτοί οι οποίοι θα βρουν αφορμή για να γκρινιάξουν και εδώ που τα λέμε, η συγκεκριμένη περίοδος προσφέρεις μπόλικες.

Πριν βιαστείς να με χαρακτηρίσεις γκρινιάρη και υπερβολικό, διάβασε τις βασικές αιτίες που με κάνουν να αντιδρώ, κατάλαβε, και μετά πες δεν καταλαβαίνω. Τουλάχιστον, δεν χρειάζεται να γκρινιάζω και για την κατανάλωση του ρεύματος, γιατί με την εταιρεία Φυσικό Αέριο όλα δουλεύουν στο φουλ, χωρίς να σκάω για το λογαριασμό και μπορείς κι εσύ να κάνεις το ίδιο.

Επόμενο βήμα η συμμετοχή σου στον Χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό της εταιρείας Φυσικό Αέριο για να κερδίσεις το ρεύμα της χρονιάς. Ανέβασε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σου στο Instagram με hashtag #XmasFysikoAerio και γίνε ένας από τους 2 αναγνώστες που θα κερδίσουν δωρεάν ρεύμα για έναν ολόκληρο χρόνο!

Δες περισσότερα εδώ.

Στόλισμα

Ο στολισμός στο σπίτι είναι από τα πρώτα και πιο πρόσφορα πράγματα για γκρίνια. Για πολύ κόσμο δεν θα έπρεπε καν να πιάνεται για Χριστουγεννιάτικη γκρίνια μιας και ξεκινάει από τα μέσα Νοέμβρη, αλλά μιας και υποτίθεται ότι γίνεται για τα Χριστούγεννα ας το μετρήσουμε. Δεν μου αρέσει γιατί ο καθένας έχει την δική του άποψη για του που θα πάει τι και ενώ αρχικά είναι χαριτωμένο, καταλήγεις να τσακώνεσαι για το που ταιριάζει καλύτερα το αγγελάκι. Μια διαδικασία που ξεκινάει ως χαρούμενη, καταλήγει σε τρίωρο εμφύλιο.

Δώρα

Είσαι τυχερός αν γιορτάζεις τα Χριστούγεννα. Εντάξει χάνεις ένα δώρο, γιατί ο τσιγκούνης συγγενής σου, θα κάνει κόμπο δώρο Χριστουγέννων και γιορτής. 2+1 και συμφέρει. Αλλά τουλάχιστον έχεις μια καλή δικαιολογία να μην χρειαστεί να πάρεις δώρο σε κανέναν. Μπορείς να σκας απλά καλεσμένος σε σπίτια για φαγητό και κανένας δεν περιμένει να έχεις φέρει καν κάτι. Βέβαια αν γιορτάζεις, πρέπει να είσαι ετοιμος να σκάσουν μύτη από παλιοί, συμμαθητές μέχρι και τον μπακάλη της γειτονιάς σου. Ελπίζω να έχεις προετοιμάσει το σπίτι σου για αυτό.

Αυτά που φέρνουν οι καλεσμένοι σπίτι σου

 

Έχεις πάρει την τολμηρή απόφαση να φιλοξενήσεις κόσμο σπίτι σου. Έφαγες τον μισό σου μισθό να ετοιμάσεις τραπέζι, γιατί υπάρχει πάντα η φιλοσοφία του ‘καλύτερα να μείνουν’. Και όταν αρχίζουν οι καλεσμένοι να σκάνε ‘για να μην έρθουν με άδεια χέρια’, συνήθως θα φέρουν ένα μπουκάλι κρασί. Ένα μπουκάλι κρασί που πιθανότατα ζήτησαν στο μαγαζί ως ‘το φτηνότερο που έχετε’. Αλλά αυτό που με βγάζει εκτός εαυτού, είναι όταν το φέρνουν σε σακούλα από την κάβα κάτω από το σπίτι σου. Ήρθες σπίτι μου να φας και να ζεσταθείς τζάμπα, κάνε ένα κόπο και βγες να πάρεις ένα κρασί πριν έρθεις. Μην το το πάρεις το τελευταίο δευτερόλεπτο από την γειτονιά μου. Τουλάχιστον η ζέστη που θα χαρείς δεν μου κοστίζει αφού κάνω έως και 50% οικονομία με φυσικό αέριο.

Οικογενειακά τραπέζια

Ήξερες ότι δεν θα πάει καλά όταν μπήκες στο σπίτι του θείου σου και αντί για καλησπέρα σε ρώτησε ‘πάχυνες;’ Και μάλιστα το έβαλε σε ερώτηση, οπότε έχεις την υποχρέωση να απαντήσεις, συμμετέχοντας σε αυτό το ευχάριστο σκηνικό. Αλλά τα τραπέζια σε σπίτι, είναι λες και έχουν γίνει με καρμπόν κάθε χρόνο. Τα ίδια αστεία, οι ίδιες ιστορίες, ο ίδιος θείος που θα κάτσει με την νεολαία, το ίδιο ακριβώς φαγητό. Κάποιος θα πει,  “δεν μου πέτυχε το ψητό φέτος”, μετά “φάτε, γιατί δεν τρώτε;” μετά κάποιος θα αστειευτεί “και του χρόνου σπίτια μας” και θα ανανεώσετε το ραντεβού σας για τις επόμενες εορτές.

Κάλαντα

Τα Χριστούγεννα έχεις πολύ λίγες μέρες αργίας για να ξεκουραστείς στην θαλπωρή του σπιτιού σου. Δυστυχώς αυτές οι μέρες συμπίπτουν με τις μέρες που ο κόσμος λέει κάλαντα. Καλή τύχη να κοιμηθείς, με ορδές πιτσιρικιών να σου χτυπάνε την πόρτα. Καμιά φορά, θα σου χτυπήσει και κάποιος την πόρτα που θα ορκίζεσαι ότι είναι στο λύκειο, αλλά για κάποιο λόγο λέει ακόμα κάλαντα.

Οι πωρωμένοι με τα μελομακάρονα

Τα μελομακάρονα δεν έχουν τους πιο διακριτικούς φαν, αν θέλουμε να το πούμε ευγενικά. Ο κόσμος για κάποιο λόγο χάνει τον πολιτισμό του σε ότι αφορά τα μελομακάρονα. Μπορεί να μιλάει και να ποστάρει για αυτά, 24 ώρες το 24ωρο. Κάποιοι δεν βγαίνουν καν από το σπίτι τους τα Χριστούγεννα μέχρι να τελειώσουν τα μελομακάρονα. Ένα πράγμα που δεν καταλαβαίνω είναι, αφού αρέσουν σε όλους τόσο πολύ, γιατί τα φτιάχνουμε μόνο τα Χριστούγεννα;

Οι υπερβολικοί στολισμοί στα μπαλκόνια

Είναι ωραίο να βλέπεις στολισμούς στην γειτονιά σου. Είναι ωραίο η πόλη να γεμίζει με χρώματα. Αλλά το να κάθεσαι στο σαλόνι σου με σβηστά τα φώτα, επειδή φωτίζουν κανονικά το σπίτι σου τα λαμπάκια του γείτονα, είναι υπερβολή. Βάλε μια γύρα φωτάκια στα κάγκελα σου όπως όλος ο κόσμος. Δεν χρειάζεται το σπίτι σου να είναι ορατό από το διάστημα.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μετά τις 6 Ιανουαρίου

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι σου, στις 20 Δεκεμβρίου είναι η απόλυτη χαρά. Μετά τις 6 Ιανουαρίου, το δέντρο στο σαλόνι σου, είναι απλά άλλο ένα πράγμα που θα αργήσεις ένα μήνα να κάνεις.

Το να βγαίνεις ανήμερα των Χριστουγέννων

Είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα χρειαστεί να κάνεις. Κάθε χρόνο την πατάς, αλλά ποτέ δεν βάζεις μυαλό. Η έξοδος ανήμερα των Χριστουγέννων είναι 90% περπάτημα ανάμεσα σε μαγαζιά, που δεν έχουν χώρο να κάτσεις. Τελικά δεν ήσουν ο μόνος που σκέφτηκε να βγει εκείνη την μέρα. Εν τέλει ήταν καλύτερα να κάτσεις στη ζεστή αγκαλιά του σπιτιού σου. Έτσι κι αλλιώς, χάρη στο φυσικό αέριο, ζέστη υπάρχει μπόλικη.

Η μελαγχολία όταν περάσουν τα Χριστούγεννα

Όλα φορτίζονται με μια μαγική συναισθηματικότητα όταν έρχονται τα Χριστούγγενα. Υπάρχει ένα κλίμα στον αέρα, που ακόμα και άνθρωποι που δεν κολλάνε με τα Χριστούγεννα το νιώθουν. Όμως όσο μεγάλη και να είναι η χαρά τις μέρες των Χριστουγέννων, η μελαγχολία μετά τις γιορτές είναι βαριά και το κρύο δεν είναι μόνο έξω πια, αλλά και στην καρδιά σου. Τουλάχιστον, χάρη στο φυσικό αέριο, δεν περνάει και στο σπίτι σου.

Για τον διαγωνισμό:

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας μας βάζει όλους στην πρίζα και προσφέρει δωρεάν το ρεύμα για ένα χρόνο σε δύο υπερτυχερούς. Πάρε κι εσύ μέρος στον πιο “φωτεινό” διαγωνισμό.

Το Σπίτι της 24MEDIA ζει εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο με την ασφάλεια, τη ζεστασιά και τη δημιουργικότητα που φέρνει σε ένα σπίτι το φυσικό αέριο. Τώρα, το Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας έφερε στη ζωή μας και το ρεύμα, με την ίδια σιγουριά, την ίδια οικονομία, τα ίδια φοβερά προνόμια.

Κι αφού τα δικά μας γιορτινά φωτάκια άναψαν λαμπερά, είπαμε μαζί με το Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, να προσφέρουμε σε 2 τυχερούς το ρεύμα για έναν ολόκληρο χρόνο. Πώς θα το κερδίσεις αυτό; Πολύ απλά

Βήματα Συμμετοχής:

ΒΗΜΑ 1o: Βγάζεις μια φωτογραφία τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού σου

ΒΗΜΑ 2o: Ανεβάζεις αυτή τη φωτογραφία στο Instagram με hashtag #XmasFysikoAerio

ΒΗΜΑ 3o: Βλέπεις τη φωτογραφία σου δημοσιευμένη μαζί με όλες τις άλλες, σε αυτή τη σελίδα. (Προσοχή! Πρέπει να είναι public το προφίλ σου, όχι κλειδωμένο).

ΒΗΜΑ 4o: Αναμένεις την ανακοίνωση των νικητών την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου.