ORIGINALS

Οι 10 epic fail κινήσεις του πρώτου ραντεβού

Λίγη στρατηγική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αντιθέτως, κάποιες λανθασμένες κινήσεις κόστισαν πολλά δεύτερα ραντεβού.

Το πρώτο ραντεβού, το ξέρεις καλύτερα από εμάς, είναι μια μάχη στρατηγικής. Το να πηγαίνεις τελείως χαλαρός, χωρίς καμία προγραμματισμένη κίνηση στο μυαλό σου, κι αυτό στρατηγική είναι.

Επειδή, όμως, το σώμα, οι κινήσεις και οι συνήθειές σου είναι εκεί, μαζί με σένα και με εκείνη, έτοιμα να επέμβουν και να χαλάσουν τη βραδιά (ή το απόγευμα ή το μεσημέρι), καλό είναι να έχεις ένα μπούσουλα με αυτά που δεν πρέπει να αφήσεις να συμβούν εξαιτίας σου.

Αν είναι να κάνεις περίεργα πράγματα με τα δάχτυλά σου, καλύτερα να τα κρύψεις

Η νευρικότητα -λογική για ένα πρώτο ραντεβού με υψηλές προσδοκίες- είναι κακός, κάκιστος σύμβουλος. Δεν θέλει να σε δει με αυτό το κορίτσι στο μέλλον. Βασικά, δεν θέλει να σε δει με κανένα κορίτσι στο μέλλον. Αν λοιπόν κρίνεις αδύνατο να συγκρατηθείς και να μην α) αρχίσεις να παίζεις ντραμς στο τραπέζι με τα δάχτυλά σου, β) τρως τα νύχια σου ή γ) ενοχλείς διαρκώς τα δόντια σου, καλύτερα να ακυρώσεις το ραντεβού.

Δεν λέω ότι λίγη αμηχανία έβλαψε ποτέ κανέναν (ήτοι “πιο γλυκούλης” στα μάτια της), αλλά το λίγο ή το πολύ δεν είσαι σε θέση να το καθορίσεις εκείνη τη στιγμή. Το ξέρεις.

Μην περάσεις το χέρι σου στον ώμο της πριν ωριμάσουν οι συνθήκες

Το πρώτο σας ραντεβού δεν είναι σκηνή από ταινία με την Jennifer Aniston. Ούτε πιθανότατα η συνοδός σου είναι η διάσημη Jen με το σόι από την Κρήτη. Θέλει αρκετή αμυντική στρατηγική, ακριβώς επειδή είναι το πρώτο ραντεβού και τα κορίτσια λατρεύουν τα κλισέ. Ειδικά αυτό που λέει ότι “όταν ο άλλος είναι με το καλησπέρα βιαστικός και aggressive, τον κρατάμε σε απόσταση μηχανικά, γιατί “έτσι πρέπει” (wtf)”. Φυσικά και μπορείς να συνθλίψεις όλες τις παραδόσεις, να κάνεις του κεφαλιού σου και να ακολουθήσεις το συναίσθημα και όχι τη λογική. Από το δεύτερο ραντεβού.

Ακόμη κι αν ακούσεις/δεις/διαβάσεις κάτι εξωφρενικά αστείο, μην γελάσεις λες και θες να την καταπιείς

Ναι, το υπολογίζουν οι γυναίκες το ανδρικό χαμόγελο, true story. Ναι, παίζει μεγάλο ρόλο στο αν θα περάσεις το μάθημα “Γοητεία” με 5 ή με 8. Αλλά προς Θεού μην γελάσεις μπροστά της -(δηλαδή) κατά τη διάρκεια των πρώτων 60 λεπτών που περνάτε ηθελημένα πριβέ, ανεξέλεγκτα δυνατά λες και ο κολλητός σου μόλις σου έστειλε dm στο Twitter το γελοιότερο meme με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ή αυτό:

 

Μην σηκωθείς από το τραπέζι για να μιλήσεις στο κινητό

Δεν περνάς ούτε ένα καλό μήνυμα. Θα σκεφτεί ότι ίσως είναι ο κολλητός σου που αγωνιά να μάθει τις εξελίξεις του πρώτου σας ραντεβού. Ήτοι fail. Ή ότι ίσως είναι μια άλλη γυναίκα, με την οποία δεν θες να σε ακούσει να μιλάς. (Στο μυαλό της, αυτή η γυναίκα μπορεί να είναι από μια δεύτερη γκόμενα έως τη μαμά σου). Ο μόνος λόγος για να σηκώσεις το κινητό σου εν ώρα ραντεβού είναι το ενδεχόμενο να πρόκειται για κάτι επαγγελματικό (ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ), το οποίο οφείλεις να τονίσεις πριν σηκωθείς.

Όχι χέρια σταυρωμένα στο ύψος του στήθους

Πιο αμυντικογενής κι απ’ τη μπασκετική φιλοσοφία του Μπόζα Μάλκοβιτς. Θα νιώσει ότι στέκεσαι σε απόσταση και ίσως επικριτικά για αυτά που λέει ή/και ότι απλά βαριέσαι και προτιμάς να μιλήσετε για το Final Four.

Μην πας να την φιλήσεις και το μετανιώσεις στη μέση

Όλεθρος. Από τη στιγμή που παίρνεις την απόφαση ζωής να τη φιλήσεις για πρώτη φορά, οφείλεις να διανύσεις όλη την απόσταση. Προσοχή. Επ’ ουδενί δεν σε συμβουλεύουμε να τολμήσεις ένα φιλί από το πρώτο ραντεβού. Εσύ θα κρίνεις κατά πόσο σε “παίρνει”. Αλλά αν δεις το πράσινο φως, be a man.

Μην φυσήξεις τη μύτη σου μπροστά της

 

Σοβαρά τώρα. Σε ποιον λαβύρινθο του Πάνα χάθηκαν οι τρόποι σου;

Απόφυγε οποιαδήποτε “κινησιολογική συναλλαγή” κάτω από το τραπέζι

Εχμ, ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Μην κοιτάξεις άλλη γυναίκα. Κι ας τη λένε Eva Mendes

Με αυτό το ακραίο παράδειγμα, θέλουμε απλά να καταλάβεις ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του ραντεβού, τα μάτια σου και το μυαλό σου πρέπει να είναι ΜΟΝΟ στη συνοδό σου. Αν όντως περνούσε από δίπλα σας η Eva Mendes και εσύ την αγνοούσες, θα εξασφάλιζες αυτομάτως το respect της ίδιας, αλλά και όλων των γυναικών που γνωρίζει (μάνα, φίλες, ξαδέρφες). Μιλάμε για πολλαπλά οφέλη.

Το να “καρφώσεις” με τα μάτια μια άλλη γυναίκα κατά τη διάρκεια του πρώτου σας ραντεβού ισοδυναμεί με ακούσια αυτοκτονία. Πώς γίνεται αυτό; Έτσι ακριβώς.

Μην κάνεις κάποιο αστείο που να συνδυάζει φαγητό και το πρόσωπό σου

Για το Θεό…