ORIGINALS

Οι 8 πιο σεβαστές μπούκλες της ανδρικής ιστορίας

Το παρολίγον κούρεμα του Βαλντεράμα μάς ώθησε να επέμβουμε. Δεν τις σεβόμαστε όλες τις μπούκλες. Μόνο εκείνες που μας ανάγκασαν με τις πράξεις τους να τις σεβαστούμε.

Η αφορμή ήταν σαφής. Η είδηση ότι ο Βαλντεράμα πρόκειται να κουρέψει τα μαλλιά του έσπειρε θλίψη στην υφήλιο και άνοιξε την όρεξη του τοπικού μπαρμπέρη. Ο ίδιος όμως έσπευσε να διαψεύσει την είδηση. Και να κρατήσει την εκτίμησή μας στις μπούκλες σε ένα ανεκτό επίπεδο.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, οι μπούκλες σε έναν άντρα δεν κέρδισαν ποτέ το χειροκρότημα. Και δεν μιλάμε για τα σπαστά μαλλιά ή τις απλές μπούκλες. Μιλάμε για τα πολύ μπουκλέ μαλλιά, αυτά που ψέκαζαν με μπριγιαντίνη τη δεκαετία του 80 για να γυαλίζουν λίγο περισσότερο. Μιλάμε για αυτές τις μπούκλες.

(θρυλική φάτσα από τον Πρίγκηπα της Ζαμούντα)

Ήταν κάτι που σε ξένιζε αυτή η μπούκλα στην όψη. Όσο και οι κοκκινοτρίχηδες με τις φακίδες στην τάξη σου. Όσο σε ξενίζουν πλέον και οι τύποι που πιάνουν τα μαλλιά τους σε σφιχτές κοτσίδες. Αλλά θα ασχοληθούμε άλλη στιγμή με αυτούς.

Δεν είμαστε ρατσιστές, προς Θεού. Κι εγώ αν αφήσω τα μαλλιά μου να μεγαλώσουν αρχίζουν και γίνονται σπαστά. Τα κουρεύω για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα γίνουν μπούκλες. Γιατί σε έναν τύπο με μπουκλωτό μαλλί, όπως και να το κάνουμε, προσέχεις πρώτα το μαλλί και μετά τον άνθρωπο.

Υπάρχουν όμως μερικές ηγετικές φυσιογνωμίες στην ιστορία του ανδρικού φύλου. Κάποιες μπούκλες που μας ανάγκασαν να τις σεβαστούμε.

Το μπουκλοκότσιδο του Roberto Baggio

 

Το σεβόμαστε γιατί μετά τον Toto Schillaci ήταν η εμβληματική φιγούρα του Ιταλικού ποδοσφαίρου πριν έρθουν οι μακρυμάλληδες του Μιλάνο να πάρουν τα σκήπτρα.

Η ξανθιά χαίτη του Steve Sanders

 

Δεν ήταν ο Brandon, δεν ήταν ο Dylan αλλά ήταν με διαφορά ο πιο κουλ χαρακτήρας του Beverly Hills. Σε έναν δίκαιο κόσμο, θα είχε αυτός όλες τις γκόμενες δικές του. Κανένας David.

Η αφάνα του Marouane Fellaini

 

Στην προβλεπέ Premier League πρέπει να είσαι τουλάχιστον σούπερ σταρ για να κάνεις κάτι extreme στο μαλλί. Ο Fellaini πρώτα έγινε γνωστός για την αφάνα και μετά για τις ικανότητές του σαν κόφτης.

Η ρομαντική περσόνα του Gene Wilder

 

Στη Γυναικάρα με τα κόκκινα (ναι, έτσι μεταφράσαμε ως έθνος το Woman in red για να πουλήσει λίγο παραπάνω) κέρδισε το αιώνιο respect κάθε άνδρα που θέλει μια γυναίκα που πιστεύει ότι δεν μπορεί να έχει.

Ο πρώτος των Μοϊκανών Βασίλης Χατζηπαναγής

 

Τον αντέγραψαν πολλοί. Αλλά εκείνος ήταν ο πρώτος, ο original. Όσο περνούν τα χρόνια η μπούκλα φαίνεται να αυξάνεται και να παίρνει καινούριες στροφές.

Ο δεύτερος των Μοϊκανών Σάββας Κωφίδης

 

Δεν θα βάλουμε και τους έτερους. Αλλά το να μην υπάρχει ο Κωφίδης σε αυτή τη λίστα θα ήταν απλή ιεροσυλία.

Η ρόδα, η τσάντα κι η κοπάνα του Στηβ Ντούζου

 

Ο Μπίλιας ήταν είναι και θα είναι ο συμμαθητής που θα ήθελες να έχεις. Για να σπάει τον πάγο με τα κορίτσια, για να ρίχνει μια μπόμπα στην πισίνα, για να θυμίζει ότι στο τέλος κερδίζει (σχεδόν) πάντα αυτός που έχει χιούμορ.

Η ιστορική ξανθομπούκλα του Carlos Valderrama

 

Δεν ήταν απλά ο πλέον αναγνωρισμένος ποδοσφαιριστής στην Κολομβία αλλά και εκείνος που ανέδειξε την ομάδα της χώρας του. Παρ’ όλο που σε συλλογικό επίπεδο δεν στέριωσε ποτέ σε ομάδα.