Robert Michael/dpa via AP
RULES

Οι 30 κανόνες του drive-in σινεμά

Μια νέα τάση γεννιέται στην πόλη και εμείς καταγράφουμε τους κανόνες της για να σε προετοιμάσουμε.

Στις εποχές του social distancing που ζούμε αναγκαστικά λόγω του κορονοϊού, όλες μας οι παλιές αγαπημένες συνήθειες μοιάζουν ξαφνικά απαγορευμένες ή στην καλύτερη, πολύ διαφορετικές.

Ανάμεσα σε αυτές, είναι φυσικά και το σινεμά, με τις κλειστές αίθουσες να παραμένουν κλειστές με άγνωστο χρονικό ορίζοντα, τα θερινά σινεμά να επιστρέφουν από Δευτέρα με όριο θεατών φυσικά και μια νέα μόδα, βγαλμένη από το παρελθόν, να εμφανίζεται δυναμικά.

Τα drive-in σινεμά, τα οποία έζησαν χρυσές ημέρες στις Η.Π.Α τις δεκαετίες του ‘40, ‘50 και ‘60 και λόγω των συνθηκών, γνωρίζουν ξανά μεγάλες πιένες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δεν κατάφεραν ποτέ να καθιερωθούν στη χώρα μας. Φαίνεται ωστόσο πως θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία, εκμεταλλευόμενα τις παράξενες ημέρες που ζούμε, μιας και το ένα μετά το άλλο, κάνουν την εμφάνισή τους και μας καλούν να τα επισκεφτούμε σε λίγες μέρες.

 

Η βασική αρχή είναι ότι κάθεσαι μέσα στο αυτοκίνητο σου, ιδανικά όχι με άλλους πέντε (ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΟΣΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ), τρως ό,τι θες, πίνεις ό,τι θες και απολαμβάνεις την ταινία. Δεν έχεις ανάγκη από διαλείμματα και επίσης, δεν ενοχλείς κανέναν με το ‘κρατς, κρατς’ των τσιπς.

Θα μου πεις γιατί να μπεις στη διαδικασία. Θα σου απαντήσω για να κάνεις κάτι διαφορετικό από ό,τι έως τώρα. Δες το ως νέα version του καλοκαιρινού σινεμά. Θυμήσου τα νιάτα σου ή απόκτησε νέες εμπειρίες.

Μην κοιτάς που εδώ στην Ελλάδα έχουμε διαλύσει κάθε έννοια λογικής -με τις γεμάτες παραλίες, τις γεμάτες καφετέριες και τη ζωή λες και ο κορονοϊός είναι ένα ψέμα. Το drive in cinema έρχεται ως μάνα εξ ουρανού, για τους πολίτες εθνών όπου τίμησαν το social distancing -γιατί είχαν ελέγχους και πολύ βαριά πρόστιμα. Για παράδειγμα, τους Ισπανούς που για δυο μήνες δεν ξεμύτισαν από το σπίτι -εκτός και αν πήγαιναν σε σούπερ μάρκετ ή στο γιατρό, με τα απαραίτητα έγγραφα πάνω τους. Εκεί δεν είχε Β1 έως Β6. Είχε ελέγχους και ποινές.

Καλό θα είναι να έχεις καθαρίσει το παρμπρίζ πριν το επισκεφτείς.

Μπορείς να μιλάς ΟΣΟ θες στην παρέα σου και να ανταλλάζεις δεκάδες μηνύματα μέσω των apps του smart phone σου, ΧΩΡΙΣ να ενοχλείς. Γιατί δεν ξέρω αν ξέρεις, αλλά ενοχλούσες.

Αν έχεις δει το Grease, ξέρεις τι να περιμένεις. Aν δεν το ‘χεις δει, κατ’ αρχάς να σου πω ότι με το να ψεύδεσαι δεν αλλάζει η ηλικία σου 🙂 και δευτερευόντως, δες τον πιο σύγχρονο μπούσουλα για να προετοιμαστείς.

Κακή στιγμή να σε πιάσει να πας στην τουαλέτα και να μην μπορείς να κουνήσεις το αμάξι σου ε.

Είναι δεδομένο πως θα βρούμε κάποιο λόγο να τσακωθούμε με άλλον οδηγό. Είτε γιατί θα παρκάρει στραβά, είτε γιατί θα μας “φάει” μια καλή θέση, είτε γιατί θα έχει ξεχάσει το alarm ανοιχτό.

Παίζει να είναι το καλύτερο μέρος για πρώτο date. Και ταινία θα δείτε και θα είστε “μόνοι” σας στο αμάξι.

Όσοι είχαν προλάβει τα πρώτα drive in, θα αρχίσουν τα “τότε που πηγαίναμε εμείς…” στους νεότερους.

Ωραία, ρομαντικά, αλλά όλοι στις ταινίες είχαν κάμπριο, κλεισμένος στο αμάξι σου μάλλον δεν θα είναι το ίδιο.

Το καλό που μπορεί να κάνει όλη αυτή η κατάσταση είναι να βάλει τα drive in σινεμά στις ζωές μας, ακόμα και μετά την πανδημία.

Άραγε όπως στο γήπεδο, φεύγεις λίγο πριν τελειώσει για να μην πετύχεις την κίνηση;

Πόσο δύσκολο θα είναι να αντισταθείς και να μην κοιτάς τον κόσμο στα διπλανά αμάξια;

Drive-in όχι με θρίλερ. Είπαμε να περάσουμε καλά

Drive-in και στο ποδόσφαιρο. Γιατί όχι δηλαδή;

Το drive-in θα γίνει το νέο ‘καλοκαιρινό σινεμά’.

Ο Έλληνας οδηγός σε drive-in δεν αποκλείεται να κορνάρει για να προχωρήσει η ταινία.

Κι αν δεν βρούμε να παρκάρουμε; Ο αιώνιος φόβος.

Μετά να κανονίσουμε να πάμε να φάμε και σε diner.

Drive-in, ένας σοβαρός λόγος για να αρχίσεις επιτέλους μαθήματα οδήγησης

Άραγε θα τρώνε πόρτα οι ποδηλάτες/σκεητμπορντάδες;

‘Πές μου, κάθισα πάνω στην κοκακολα;’ ‘Όχι, ο συμπλέκτης είναι” – Ποτέ δεν θα βαρεθούμε με τα drive-in.

Το “έχω και αμάξι, πάμε σινεμά;” θα γίνει το νέο “έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;”

Ένα καινούριο ‘sex and the city’ μπορεί να γραφτεί, με γνωριμίες ανάμεσα σε θαμώνες drive in.

Πριν πας στο drive-in πέρνα από τον μηχανικό να τσεκάρεις μια ότι έχεις απολυμάνει το air condition. Πιστεψέ με, θα σου χρειαστεί.

Πού είπαμε ότι κάθεσαι; Μέσα στο αυτοκίνητο ή πάνω στο καπό; Κρίμα δεν είναι να τα φας μετά στα συνεργεία.

Μιας και που επιστρέψαμε ντουγρού στα ’50s, παρακαλώ να βάλουμε στην εικόνα και τις σερβιτόρες με τα hot pants και τα roller blades που σου φέρνουν τα burgers στο παράθυρο.

Δεν χρειάζεται να κάνεις σσσσ. αν σε ενοχλεί η διπλανή παρέα. Μπορείς πολύ απλά να κορνάρεις.

Εννοείται πως με το που πέσουν οι τίτλοι τέλους τρέχεις να προλάβεις να φύγεις πρώτος για να μην σε πιάσει κίνηση.