iStock
ORIGINALS

Οι 30 σκληρές αλήθειες της ζωής, σύμφωνα με το Reddit

«Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή είναι τα όρια και δυστυχώς πολλοί λίγοι γονείς γνωρίζουν πώς να τα διδάξουν στα παιδιά τους»

«Η ζωή είναι σκληρή, μουρμουρίζουν οι σοφοί γέροντες από τη γωνιά τους στο καφενείο. Έχουν δίκιο. «Δύο πρόσωπα (ή δύο πόρτες) έχει η ζωή», φωνάζουν από το μπαλκόνι τους οι έμπειροι, αυτοί που την έχουν καταναλώσει με το κουτάλι ή από το στόμιο του μπουκαλιού. Επίσης έχουν δίκιο.

«Όσο ζεις μαθαίνεις», λένε όσοι δηλώνουν έτοιμοι να μάθουν από τα λάθη τους και να τα επαναλάβουν λίγο αργότερα, σε μια στιγμή αδυναμίας. Κάτι θα ξέρουν. «Πάς ώσπερ άρτι γεγονώς εκ του ζην απέρχεται», έγραψε ο Επίκουρος και δεν ξέρουμε για ποιο λόγο το σφηνώσαμε στην εισαγωγή. O Bob Dylan, πάντως, έχει γράψει τραγούδι με τον τίτλο Life is hard, θα πάμε με αυτό.

Σε μια άλλη γωνιά που μοιάζει αρκετά με αυτή καφενείου που αναφέρθηκε στην αρχή, αλλά στην ψηφιακή του μορφή, μοιράζονται όλες αυτές τις σκληρές αλήθειες για τη ζωή με έναν πιο σύγχρονο τρόπο: τις γράφουν, δεν τις διαλαλούν σε μία κρίση γενναιοδωρίας προς το ανθρώπινο είδος μετά από 8 καραφάκια τσίπουρου.

Και όπως ήδη γνωρίζετε πολύ καλά, ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει. Οπότε εμείς οφείλουμε ως ταπεινοί σερβιτόροι της ιντερνετικής πραγματικότητας να σας μεταφέρουμε αυτές τις αλήθειες. Για το δικό σας καλό.

Οι 30 σκληρές αλήθειες της ζωής, σύμφωνα με τους χρήστες του Reddit

1. Οι πραγματικά καλοί άνθρωποι που θα συναντήσεις στη ζωή σου είναι λίγοι.

2. Το σημαντικότερο πράγμα που θα κρίνει την ποιότητα της ζωής σου είναι η τύχη.

3. Η ενσυναίσθηση δεν λειτουργεί στο είδος μας έτσι όπως τη φανταζόμαστε ή θα θέλαμε να λειτουργεί, ο μόνος τρόπος να σε νιώσει πραγματικά κάποιος είναι να έχει περάσει το ίδιο με σένα.

4. Ό,τι κάνουμε στη ζωή είναι για μας και μόνο. Στο τέλος η άποψη των άλλων δεν μετράει πουθενά. Ακόμα και τα πιο κοντινά μας πρόσωπα δεν μπορούν ούτε θα έρθουν ποτέ στη θέση μας.

5. Οι περισσότεροι δεν θα νοιαστούν για το ποιος είσαι, από πού προέρχεσαι, την ιστορία σου, τις δυσκολίες που έχεις περάσεις, τις ευκαιρίες που είχες ή δεν είχες, το τι θέλεις ή ήθελες από τη ζωή σου. Σε βλέπουν όπως είσαι τώρα, και με βάση τα δικά τους κριτήρια, ακόμα και άνθρωποι που σε ξέρουν μια ζωή.

6. Όταν κάποιος έχει μια γνώμη για σένα, όσο και να διαφωνήσεις/επιχειρηματολογήσεις, πάλι δεν θα την αλλάξεις.

7. Δεν θα σε αγαπήσουν/εκτιμήσουν όλοι. Για κάποιους, ό,τι και να κάνεις, θα είσαι ο κακός του παραμυθιού.

8. Το βασικότερο που έμαθα πολύ σκληρά δυστυχώς είναι ότι η σεξουαλική παρενόχληση έρχεται για τα περισσότερα κορίτσια πολύ νωρίς ηλικιακά.

9. Τα χρόνια του πανεπιστημίου είναι η καλύτερη ευκαιρία να κάνεις γερές φιλίες που θα κρατήσουν και αργότερα.

10. Μόνος σου έρχεσαι. Μόνος σου θα πεθάνεις. Αν είσαι τυχερός ίσως σε αγαπάνε οι γονείς σου.

11. Πρώτα βάζεις τα δημητριακά και μετά το γάλα.

12. Στα δύσκολα λίγοι θα σταθούν δίπλα σου.

13. Όταν είσαι χαμηλά, ακόμα και αν βρεις κάποιον να σε βοηθήσει, θα σε βάλει να περάσεις τα διόδια του ξέροντας ότι τον έχεις ανάγκη.

14. Οι γονείς μας είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη και αυτό είναι ΟΚ. Η συγχώρεση είναι λύτρωση και την κάνει ο καθένας για τον εαυτό του.

15. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή είναι τα όρια και δυστυχώς πολλοί λίγοι γονείς γνωρίζουν πώς να τα διδάξουν στα παιδιά τους.

16. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι το καλύτερο δώρο που θα κάνεις στον εαυτό σου.

17. Τα 30 είναι υπέροχη ηλικία.

18. Αυτό που αποκαλούμε ευτυχία είναι κυρίως το αίσθημα της ευγνωμοσύνης.

19. Κάνουμε επιλογές συνεχώς στην καθημερινότητα αλλά λίγοι άνθρωποι αποδέχονται τις συνέπειες.

20. Αν ζούσαμε όλοι με αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλον ο κόσμος θα ήταν καλύτερος.

21. Είναι απόλυτα αποδεκτό και φυσικό να κάνουμε λάθη, αρκεί να μαθαίνουμε από αυτά.

22. Μπορεί να πεθάνεις ανά πάσα στιγμή, από άπειρες αιτίες. Ότι όσο υγιεινά και να τρως, γυμνάζεσαι κτλ, μπορεί να αρρωστήσεις. Ότι είμαστε ένας κόκκος άμμου ανάμεσα σε πολλές.

23. Η ειλικρίνεια είναι πολύτιμο δώρο που δεν το αξίζουν όλοι.

24. Κανένας δεν θα σε σώσει, πρέπει να σωθείς μόνος σου. Ως συνέπεια, δεν μπορείς να σώσεις κανέναν.

25. Μετά τα 30 ο χρόνος τρέχει. Κάποια στιγμή φτάνεις τα 42 και αρχίζεις να σκέφτεσαι τη θνητότητά σου.

26. Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις κάτι που πραγματικά γουστάρεις. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τα αφήνεις όλα για αργότερα.

27. Δεν γίνεται να ξέρεις τα πάντα, δεν μπορείς να κάνεις τον άλλο όπως τον θέλεις. Όσο δίκιο κι αν έχεις σχεδόν πάντα ο άλλος θα βρει τρόπο να μην έχεις.

28. Τίποτα δε θα σου χαριστεί, αν το θες κυνήγησέ το. Αν όντως σου χαριστεί κάτι, κάπως θα το πληρώσεις χάνοντας κάτι άλλο.

29. Οι κανόνες έγιναν από ανθρώπους, δεν έχουν καμία σημασία σε μια αντικειμενική πραγματικότητα.

30. Οι άνθρωποι είμαστε ελαττωματικά πλάσματα με άπειρα τυφλά σημεία και προκαταλήψεις στον προγραμματισμό μας.