RULES

Οι 36 κανόνες της σχέσης από απόσταση

Η δημοσιογραφική ομάδα του Oneman βουτάει στα βαθιά και κάνει το τηλέφωνο σκουλαρίκι. Γιατί η αγάπη μπορεί να αργήσει μία μέρα, μπορεί και ένα μήνα, μπορεί και ένα χρόνο.

Στην ιστορία των δύσκολων ερώτων, η σχέση από απόσταση βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση με το Βατερλό του Ναπολέοντα στις μάχες. Τραγωδία, κοινώς. Ακόμη και με τις καλύτερες των συνθηκών, ένας έρωτας που μετρά πολλά χιλιόμετρα μπορεί να γίνει κινηματογραφικός, μυθιστορηματικός, τραγικός, γλυκός, αλλά εύκολος δεν πρόκειται να γίνει με τίποτα. Και για κανέναν λόγο.

Το παρόν κείμενο λοιπόν, είναι αφιερωμένο σε αυτούς τους ήρωες που είναι στη φάση του: “Πάμε και όπου μας βγάλει“. Λολ.

 

Το πρώτο βράδυ που φεύγει το άλλο σου μισό για την άλλη άκρη της χώρας/Ευρώπης/κόσμου. Μην το ζήσεις.

Είναι πάντα πιο εύκολο, όταν γνωρίζεις από πριν πότε θα γυρίσει το άλλο σου μισό.

Το skype σε φέρνει πιο κοντά αλλά ειναι και πιο σκληρό να βλέπεις έναν άνθρωπο που δεν μπορείς να αγγίζεις όσο κι αν το θες.

Κάποτε είχαμε μόνο τις τηλεκάρτες. Μετά η ζωή μας έδωσε το MSN, το Skype, το Facebook, το Viber, το What’s App, το Snapchat και άλλους πολλούς τρόπους για να κρατήσεις μια σχέση ενώ δεν πρέπει.

Αν γκρινιάζεις εσύ, σκέψου τι έκανε ο παππούς σου που έπρεπε να κάτσει να γράψει γράμμα και να περιμένει κάποιες εβδομάδες για την απάντηση.

 

Προσπάθησε να ζεις χωρίς να την σκέφτεσαι σε ο,τι κάνεις. Προσπάθησε να την σκέφτεσαι ενώ ζεις.

Κάντε σχέση με κάποια που σπουδάζει στην Αμερική ή την Αυστραλία και μετά ελάτε πείτε μας για απόσταση.

Το Κηφισιά-Γλυφάδα δεν θα έπρεπε να θεωρείται σχέση από απόσταση;

Στη σχέση από απόσταση δεν υπάρχει το σεξ μετά από καβγά. Πόσο άδικο.

Στις σχέσεις εξ αποστάσεως καταλαβαίνεις πως μπορείς να τσακωθείς ακόμα και γιατί άργησες να απαντήσεις μισή ώρα σε μήνυμα.

Ποτέ δεν ξεχνάς πόσα ακριβώς χιλιόμετρα ταξίδεψες για να πας να την βρεις (και να κάνεις σεξ μαζί της). Είναι κάτι σαν παράσημο αντρικής τιμής.

Ποτέ δεν ξεχνάς το πόσο απογοητευτικό είναι, κατά τα άλλα, αυτό το πρώτο ταξίδι. Όπως άλλωστε όλα τα πράγματα που χτίζεις και χτίζεις επί μήνες στο μυαλό σου.

Όταν αποχωρίζεστε νιώθεις ένα κενό, όταν ξαναβρίσκεστε συνειδητοποιείς ότι έμαθες να ζεις μακριά της.

 

Για σχέση μικρότερου τουλάχιστον των έξι μηνών, είναι τουλάχιστον αστείο ακόμη και να ξεκινήσει η κουβέντα για το αν θα κρατήσεις σχέση από απόσταση.

Δεν υπάρχει χειρότερο από σχέση εξ αποστάσεως που δεν τραβάει και συντηρείται με τα ψέμματα.

Θα μου πεις, αυτό ισχύει για κάθε σχέση, απλά από κοντά μπορείς να δώσεις πιο εύκολα τις εξηγήσεις σου.

Έχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι αν δεν σε εμπιστευόταν μία φορά όταν ήσασταν δίπλα, τώρα που απέχετε και κάμποσα χιλιόμετρα, δεν θα σε εμπιστεύεται δέκα φορές. Και βάλε.

Το ότι η σχέση είναι εξ αποστάσεως δεν σημαίνει ότι πρέπει να την τελειώσεις και εξ αποστάσεως. Το σωστό είναι οι τίτλοι τέλους να πέσουν από κοντά.

Είναι κι αυτοί που μοιάζουν να επιδιώκουν τη σχέση εξ αποστάσεως, για να απολαμβάνουν την ελευθερία που τους προσφέρει.

Η γεωμετρική πρόοδος του ρυθμού κερατώματος δεν αυξάνεται ανάλογα την απόσταση. Αν θες να κερατώσεις το κάνεις και στα 10 μέτρα.

 

Κοροϊδεύεις το τηλεφωνικό σεξ μέχρι να κάνεις σχέση από απόσταση.

Αυτή η αβάσταχτη τελειότητα του να κλείνεις το τηλέφωνο και να κάνεις switch off αυτόματα από ό,τι σε περιμένει πίσω. Είσαι σε άλλη χώρα, ζήσ’ το.

Σε περίπτωση που δεν το είπαν πιο πάνω, οι σχέσεις εξ αποστάσεως δεν κρατάνε. Εκτός κι αν ο χρόνος είναι μικρός και ο έρως μεγάλος.

Η ζήλεια στην απόσταση είναι η πιο απάλευτη μορφή ζήλειας.

Το μόνο που καταφέρνει μια σχέση εξ αποστάσεως είναι να σου δημιουργεί -αν δεν είσαι εντελώς γαϊδούρι- μεγάλες τύψεις για όλες τις μικρές  παρασπονδίες που σίγουρα θα κάνεις εκεί που θα είσαι/είναι.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που θα την απατήσεις/ θα σε απατήσει για πρώτη φορά. Μετά απλώς θα εξασκηθείς στο να λες πειστικά ψέματα εξ αποστάσεως.

Όχι, αυτοί οι σαχλοί κανόνες με τα χιλιόμετρα που επιτρέπουν το κέρατο δεν ισχύουν σε καμία σοβαρή σχέση.

Όταν κάνεις μαλακία σε σχέση εξ αποστάσεως (όχι απαραίτητα απιστία), ένα ταξίδι μέχρι εκεί που βρίσκεται το άλλο σου μισό πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες για συγχώρεση.

Οι σχέσεις αυτές δεν κρατάνε. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το πιστεύεις με τίποτα ο ίδιος μέχρι να σου μείνει στα χέρια η πρώτη.

“Το ξέρω ότι όλες οι άλλες σχέσεις από απόσταση δεν πετυχαίνουν αλλά εμείς μωρό μου θα τα καταφέρουμε”. ΛΟΛ

Δεν υπάρχει συνταγή για να κρατήσεις μια σχέση εξ αποστάσεως. Η μόνη συνταγή είναι η υπομονή μέχρι να βρεθείτε ή να χωρίσετε.

Όση επικοινωνία και αν έχεις δεν πρόκειται ποτέ να αντικαταστήσεις την κοντινή επαφή οπότε μην το παρατραβάς.

Όση ζήλεια και αν νιώσεις προσπάθησε να την κρύψεις. Δεν θα βγάλεις ποτέ άκρη και σίγουρα θα τα κάνεις χειρότερα.

Συνειδητοποίησε οτι ζείτε διαφορετικές ζωές με διαφορετικές καθημερινότητες.

Αυτη η γαμημενη διαφορα ώρας.

Δες την ταινία 5.000 km και θα καταλάβεις πως θα κυλήσει μια σχέση εξ αποστάσεως.