RULES

Οι 41 κανόνες του οργανωμένου κάμπινγκ

Το οργανωμένο κάμπινγκ συνδυάζει εμφάνιση και άνεση και το Oneman καταγράφει τους κανόνες του.

Είσαι φαν του κάμπινγκ, της σκηνής, του ύπνου δίπλα στη φύση και την παραλία, αλλά το κορίτσι σου γκρινιάζει, επειδή δεν θέλει να στερηθεί τις ανέσεις του;

Μην ανησυχείς καθόλου, η λύση για σένα υπάρχει και λέγεται οργανωμένο κάμπινγκ. Η χρυσή τομή, η οποία συνδυάζει και τις ανέσεις και την θάλασσα πρώτο τραπέζι πίστα, έχει φυσικά τους δικούς της κανόνες και το Oneman φρόντισε να τους καταγράψει για σένα.

 

Κάθε πρωινό ξύπνημα στο οργανωμένο κάμπινγκ πρέπει να συνοδεύεται και με μια βουτιά στη θάλασσα.

Ο καλύτερος ύπνος στο κάμπινγκ είναι ο απογευματινός, μόλις πέσει ο ήλιος και αμέσως μετά το φαγητό.

Πάρε μαζί σου μαξιλάρι και θα με θυμηθείς.

Επιβάλλεται η παρουσία μιας ψησταριάς για εύκολο, γρήγορο και ζεστό φαγητό.

Φρόντισε να έχεις μαζί σου βιβλία και όχι υπολογιστή και τάμπλετ. Καλή θα είναι μια απεξάρτηση για μερικές ημέρες.

 

Η επιλογή της τοποθεσίας που θα στήσεις τη σκηνή, είναι στρατηγική. Απόφυγε τη γειτνίαση με μεγάλους ανθρώπους, για να μπορείς να ξενυχτάς δίχως γκρίνιες και παρατηρήσεις.

Σκέψου τον χώρο του οργανωμένου σαν τις συνοικίες μιας πόλης. Κάπου είναι οι φασαριόζοι και κάπου οι ήσυχοι. Διαλέγεις και παίρνεις.

Όχι τάβλι στην σκηνή το μεσημέρι. Θα ακούσεις αρκετά μπινελίκια και θα έχουν δίκιο. Γι’ αυτό υπάρχουν τα καφέ και οι ταβέρνες.

Βρίσκεσαι σε σκηνή. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί: Το βράδυ, με αναμμένο φως, φαίνεσαι.

 

Αν έχεις όρεξη για τρελίτσες χωρίς να γίνεις δημόσιο θέαμα, θυμήσου να το σβήσεις.

 

Αν χρειάζεσαι βοήθεια, ζήτα την από τους ιθύνοντες του camping και όχι από τον διπλανό σου που κατά πάσα πιθανότητα είναι ο ξερόλας της περιοχής. Ναι σε αυτόν θα πέσεις.

Πάρε μαζί κιθάρα και άσε τη μουσική από το ipod. Ακόμα και αν το είδος της μουσικής δεν αρέσει στους γείτονες, η κιθάρα πάντα θα σου δίνει το πλεονέκτημα της ρομαντζάδας δίπλα στη θάλασσα.

Θέλει αρετή και τόλμη το camping. Και ανοχή στη ζέστη. Τι να σου κάνει ένας ανεμιστήρας.

 

Στα must take: Αντικουνουπικό, αλοιφή για τα τσιμπήματα.

 

Πριν την πέσεις στην κοπέλα από τη διπλανή σκηνή, σιγουρέψου ότι παραδίπλα δεν είναι ο φίλος της. Ναι, συμβαίνουν και αυτά.

Αν τελικά δεν είναι, μην κάνεις το αστείο με τη ζάχαρη (“Γειτόνισσα, μήπως έχεις λίγη ζάχαρη που μου τελείωσε;) Είναι πασέ.

Μια καλή ταβέρνα, στην οποία να μπορείς να πας περπατώντας. Γιατί όλο το νόημα του camping είναι να μην χρειάζεται, όσο είσαι εκεί, να μετακινηθείς πάνω από 500 μέτρα προς κάθε κατεύθυνση.

 

Θάλασσα έχεις, αστέρια έχεις, ούζο -επιβάλλεται να- έχεις, βρες κάτι καλύτερο να πεις.

 

Σαν βγεις στο πηγαιμό για το camping της Αγίας Άννας, να εύχεσαι να έχει πολλές οικογένειες. Και αυτές να έχουν παιδιά στην ίδια περίπου ηλικία με το δικό σου. Και να τους αρέσει τόσο η φάση, ώστε να πηγαίνουν κάθε χρόνο. Αν σου κάτσει αυτός ο jackpot συνδυασμός, τότε παίξε και ένα joker να σου βρίσκεται. 

 

Το ελεύθερο camping είναι για τους λίγους και ριψοκίνδυνους. Το οργανωμένο όπως της Αγίας Άννας για εκείνους που έχουν συνειδητοποιήσει ότι έτσι έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Παραφράζοντας τον Τσώρτσιλ, θα πω ότι το ελεύθερο camping είναι για τους νέους και απερίσκεπτους. Όταν μεγαλώνεις, θες το οργανωμένο σου.

Δεν πας ζευγαράτος στο camping, αν το έτερον ήμισυ είναι μυγιάγγιχτη.

 

Παιδιά, μπαλαντέζα υπάρχει να φορτίσουμε όλοι μαζί;

Να είσαι σίγουρος ότι δεν υφίσταται πρώινος ύπνος. Μόλις αρχίζει να βαράει ο ήλιος έβρασες. Το απόγευμα πάλι.

Την πρώτη φορά που πας στο οργανωμένο μαθαίνεις τα κατατόπια. Τη δεύτερη που επιστρέφεις, ζητάς την καλύτερη θέση του camping.

 

Μέσα στο camping θα βρεις τις καλύτερες παρέες για να κολλήσεις.

Σε μερικά οργανωμένα σε αυτή τη χώρα έχουν και bungalows. Για εκείνη τη δύσκολη στιγμή που θα σου πει ότι βαρέθηκε να κοιμάται σε φουσκωτό στρώμα.

 

Στο οργανωμένο έχεις τη δυνατότητα με τα gadget που θα φέρεις, να πας την εμπειρία στο 100%. Στο ελεύθερο όσο και να προσπαθήσεις θα φτάσεις στο 70.

Στο οργανωμένο δίνεις και πιο εύκολα οδηγίες στην κοπέλα που γνωρίζεις στο bar. Τρίτη σκηνή δεξιά και κατάλαβε. Στο ανοργάνωτο ακόμα θα σε έψαχνε στους αμμόλοφους.

 

Φως, νερό, σκιά. Το τρίπτυχο του επιτυχημένου camping. Και ξέρεις κάτι; Στο σωστό οργανωμένο camping τα έχεις όλα αυτά.

Στο κάμπινγκ, περνάνε σε δεύτερη μοίρα τα first world problems σου.

Το καλό αντικουνουπικό είναι η μισή αρχοντιά.

Η άλλη μισή είναι η σκιά που θα βρεις για τη σκηνή σου.

Ναι, υπάρχουν κι εδώ ‘φίλοι’ που νομίζουν ότι το κάμπινγκ είναι δικό τους, επειδή το επισκέπτονται ανελλιπώς από το 1988. Κάνε ότι δεν τους βλέπεις.